Хайвер от патладжан

15093 | 10 дек. 2014 | 09:00

Автор:


Необходими продукти


3-4 патладжана
2-3 червени чушки
4-5 домата
1 глава лук
5-6 скилидки чесън
зехтин и сол на вкус

 

Начин на приготвяне

 

1. Патладжаните и червените чушки се изпичат до готовност. Обелват се и се пасират.
2. Доматите се рендосват на ситно ренде, скилидките чесън се пресоват, лукът се нарязва на много ситно.
3. Всички зеленчуци се смесват в дълбока купа. Подправят се със сол и зехтин на вкус. Разбъркват се добре.
4. По желание готовият хайвер се поднася украсен с магданоз и филийки препечен хляб.


От категорията

Пиле с кестени по френски

Пиле с кестени по френски-1600869971.jpg

23 септ. 2020 | 17:05

Зеленчукова запеканка с патладжан и тиквички

Зеленчукова запеканка с патладжан и тиквички-1599744987.jpg

10 септ. 2020 | 16:35

Яхния с грах, моркови и телешко

Яхния с грах, моркови и телешко-1598969445.jpg

1 септ. 2020 | 17:10

Турска мусака с патладжани

Турска мусака с патладжани-1597841245.jpg

19 авг. 2020 | 15:46