Световноизвестният Хор на цивилизациите от Антакия изнесе концерт в Централния военен клуб в София

В залата на Централния военен клуб

Хорът на цивилизациите от Антакия изнесе концерт в София

460 | 2 дек. 2019 | 17:18

събитието се осъществи с ценната подкрепа на дирекция „Европейски съюз“ към Министерството на външните работи на Република Турция, в контекста на Стратегията за комуникация с ЕС

Световноизвестният Хор на цивилизациите от Антакия изнесе концерт в Централния военен клуб в София-1575299987.jpgСветовноизвестният Хор на цивилизациите от Антакия изнесе концерт в Централния военен клуб в София-1575299955.jpgСветовноизвестният Хор на цивилизациите от Антакия изнесе концерт в Централния военен клуб в София-1575299938.jpg

Световноизвестният Хор на цивилизациите от Антакия изнесе концерт в Централния военен клуб в София.

 

Домакин бе Посолството на Република Турция, а събитието се осъществи с ценната подкрепа на дирекция „Европейски съюз“ към Министерството на външните работи на Република Турция, в контекста на Стратегията за комуникация с ЕС.

 

По време на концерта, който е продължение на серията от културни и художествени прояви, организирани от посолството в приятелска и съюзническа България, с цел развиване на културата на съжителство, бяха изпълнени много народни песни, песнопения, фолклорни произведения на турски и български език, както и на много други езици от различни култури.

 

На събитието присъстваха посланик Волкан Бозкър, председател на Комисията по външни работи на Великото национално събрание на Турция и депутати, членове на Комисията, които бяха в София по повод участие в пленарна тристранна среща на комисиите по външна политика на парламентите на Турция, България и Румъния.

 

Също така г-н Кристиан Вигенин, заместник-председател на Народното събрание на Република България, г-жа Джема Грозданова, председател на Комисията по външна политика, председатели на други комисии, заместник министри, председателя и заместник-председателя на Комисията за защита от дискриминация, д-р Мустафа Хаджъ, главен мюфтия на мюсюлманите в България, представители на Българската православна църква и ръководители на други вероизповедания, множество висши служители, членове на дипломатическия корпус и любители на музиката.

 


От категорията

Панаирът на книгата се открива днес в НДК

Панаирът на книгата се открива днес в НДК-1575960664.jpg

Културната програма включва над 70 литературни събития - срещи с български и ...

10 дек. 2019 | 08:47

„България през стъклото на времето“ в Музея на Рим в Трастевере

„България през стъклото на времето“  в Музея на Рим в Трастевере-1575658673.jpg

Интерактивна изложба на фондация "Ценности" по случай 140-годишнината ...

6 дек. 2019 | 20:56

Проф. Любомир Стойков: Свободният дух на Ставри Калинов

Проф. Любомир Стойков произнася слово при откриването на юбилейната изложба на Ставри Калинов.-1575458284.png

Нека този знаменит художник все така неуморимо да изпраща своите светли и чисти ...

4 дек. 2019 | 13:14

Утре се открива 47-мото издание на Софийски международен панаир на книгата

-1568964556.jpg

На 14 декември ще бъде връчена и годишната награда на Асоциация „Българска ...

9 дек. 2019 | 14:49

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.