Световноизвестният Хор на цивилизациите от Антакия изнесе концерт в Централния военен клуб в София

В залата на Централния военен клуб

Хорът на цивилизациите от Антакия изнесе концерт в София

608 | 2 дек. 2019 | 17:18

събитието се осъществи с ценната подкрепа на дирекция „Европейски съюз“ към Министерството на външните работи на Република Турция, в контекста на Стратегията за комуникация с ЕС

Световноизвестният Хор на цивилизациите от Антакия изнесе концерт в Централния военен клуб в София-1575299987.jpgСветовноизвестният Хор на цивилизациите от Антакия изнесе концерт в Централния военен клуб в София-1575299955.jpgСветовноизвестният Хор на цивилизациите от Антакия изнесе концерт в Централния военен клуб в София-1575299938.jpg

Световноизвестният Хор на цивилизациите от Антакия изнесе концерт в Централния военен клуб в София.

 

Домакин бе Посолството на Република Турция, а събитието се осъществи с ценната подкрепа на дирекция „Европейски съюз“ към Министерството на външните работи на Република Турция, в контекста на Стратегията за комуникация с ЕС.

 

По време на концерта, който е продължение на серията от културни и художествени прояви, организирани от посолството в приятелска и съюзническа България, с цел развиване на културата на съжителство, бяха изпълнени много народни песни, песнопения, фолклорни произведения на турски и български език, както и на много други езици от различни култури.

 

На събитието присъстваха посланик Волкан Бозкър, председател на Комисията по външни работи на Великото национално събрание на Турция и депутати, членове на Комисията, които бяха в София по повод участие в пленарна тристранна среща на комисиите по външна политика на парламентите на Турция, България и Румъния.

 

Също така г-н Кристиан Вигенин, заместник-председател на Народното събрание на Република България, г-жа Джема Грозданова, председател на Комисията по външна политика, председатели на други комисии, заместник министри, председателя и заместник-председателя на Комисията за защита от дискриминация, д-р Мустафа Хаджъ, главен мюфтия на мюсюлманите в България, представители на Българската православна църква и ръководители на други вероизповедания, множество висши служители, членове на дипломатическия корпус и любители на музиката.

 


От категорията

”Златен век” за Васил Найденов и Александрина Пендачанска за 24 май

Снимка: Министерство на културата-1590154005.png

С почетното отличие „Златен век“, както и грамоти за принос в развитието и ...

22 май 2020 | 16:24

Васко Василев отменя напълно лятното си турне

Васко Василев -1590080552.jpg

Концертите в Пловдив, Плевен, Варна, Разград, Силистра и Севлиево няма да се ...

21 май 2020 | 20:01

Диригентът Йордан Камджалов: Този народ е готов за новото си Възраждане

Диригентът Йордан Камджалов: Този народ е готов за новото си Възраждане-1521143625.jpg

"Мобилизация на колективната интелигентност и колективната чувствителност ...

24 май 2020 | 23:33

Васил Найденов: Делим се политически, сексуално, материално. Доказваме неща, като че ще живеем 200 в

Кадър Нова телевизия-1590344964.png

Имам чувството, че през цялото време трябва да скачаме висок скок. Прецених, че ...

24 май 2020 | 21:27

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.