Христо Проданов Снимка: Канал 3

"Билетчето от 1 лв. трябва да се върне", каза още зам.-председателят на ПГ на БСП

Христо Проданов: Манолова може да стане кмет на София само с подкрепа от сериозна политическа партия

1490 | 28 септ. 2019 | 19:41

"Столична община е длъжник на обществото. Това е политика на вдигане на ръце от всичко, даване на концесия и работа с близки на властта фирми", коментира социалистът


"Статутът на Мая Манолова е независим кандидат, издигнат от инициативен комитет и други граждански организации и подкрепена от нас. Необходима е промяна на модела на управление на София. Манолова може да стане кмет на София само с подкрепа от сериозна политическа партия. Недоволни сме от модела на управление и на базата на наши политики ще предложим нов модел", заяви заместник-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3.

"Нонсенс е да не се бориш срещу ГЕРБ, а само срещу модела, защото те го олицетворяват. Имаме споразумение с Манолова и за нас това е достатъчно. Следим за изпълнение на нашата програма", увери Проданов.

"Негласуващите са с най-голяма тежест и най-голям шанс да подкрепят промяната в София. Не са гласували, защото не са виждали добра алтернатива. Чувствам се щастлив, че гласувалите за "десните" партии са осъзнали, че така не може да се управлява София. Не познавам софиянец, който да се чувства добре в този град", сподели зам.-председателят на ПГ на БСП.

"Столична община е длъжник на обществото. Това е политика на вдигане на ръце от всичко, даване на концесия и работа с близки на властта фирми. Общината трябва да почиства с общинско дружество. 220 млн. лева ще е бюджетът за почистване за следващата година, те отиват в няколко концесионери. Ние казваме, че може да се почиства с общинско дружество. 40 млн. са необходими за начало, а всяка следваща година по 100 млн. за амортизация и заплати на работници в това дружество. 400 млн. ще се спестят за един мандат, за да се преасфалтира вътрешната квартална мрежа", каза Проданов.

"Имаме критика към отчетността на Центъра за градска мобилност. Въпросът за управлението на общинското дружество е много важен. Ние гарантираме, че то ще работи добре", коментира той.

"След изграждането на завода за отпадъци бяха изхарчени 50 млн. лева. ГЕРБ предлагат RDF отпадъците да се изгарят на площадката на ТЕЦ София, ние искаме да е в близост до него. Програмата е недомислена. Необходима е инсталация, чрез свързваща тръба. Спорът е къде да бъде изградена, нямат план в каквото и да е действие", заяви Проданов.

"Предложението на ГЕРБ означава, че 100 тежки камиона ще минават през квартали на София, това ще доведе до разбиване на инфраструктурата, замърсяване на въздуха. Нашето предложение е по-целесъобразно", допълни той.

"Автобусите закъсняват, бус лентите не се контролират. Предлагаме изграждане на вътрешноквартален транспорт до станциите на метрото. Билетчето от 1 лв. трябва да се върне. Гражданите трябва да използват градския транспорт само ако им е по-евтин от пътуването с автомобил", каза "червеният" депутат.

"Трябва да се построят още детски градини. В новите квартали "Кръстова вада" и "Манастирски ливади" няма детски градини. Така в "Стрелбище" и "Гоце Делчев" се препълват детските градини", коментира Проданов.

"Ако има промяна в София, ще има и в цялата страна. Моделът, който управлява общините, управлява и страната. Според мен и социологическите проучвания ще има балотаж, надяваме се Мая Манолова да го спечели", завърши зам.-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов.

 


От категорията

Нинова: Докато аз съм председател, решенията за БСП ще се вземат от БСП, а не от външни сили

Кадър: бТВ-1590943506.jpg

Политическите ни опоненти, т.нар. вътрешна опозиция и публични говорители ...

31 май 2020 | 19:22

Борисов: В понеделник сменяме Красимир Живков, няма милост за никого! (ВИДЕО)

Кадър: Фейсбук-1590911972.jpg

Премиерът инспектира строителни обекти по Черноморието. С него са министърът на ...

31 май 2020 | 10:10

Красимир Стойчев за списъка: Предполагам, че е холдинг за защита на българските интереси в ЕС

Красимир Стойчев Снимка: бТВ-1590949309.jpg

През далечната 2004 г. при него отишъл Младен Мутафчийски, който развил тезата, ...

31 май 2020 | 21:20

Валери Симеонов: Божков ще бъде върнат с белезници

-1588681565.jpg

Той определи решението за създаване на държавни бензиностанции и го определи ...

31 май 2020 | 21:05

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.