Христо Проданов Снимка: Канал 3

"Билетчето от 1 лв. трябва да се върне", каза още зам.-председателят на ПГ на БСП

Христо Проданов: Манолова може да стане кмет на София само с подкрепа от сериозна политическа партия

1217 | 28 септ. 2019 | 19:41

"Столична община е длъжник на обществото. Това е политика на вдигане на ръце от всичко, даване на концесия и работа с близки на властта фирми", коментира социалистът


"Статутът на Мая Манолова е независим кандидат, издигнат от инициативен комитет и други граждански организации и подкрепена от нас. Необходима е промяна на модела на управление на София. Манолова може да стане кмет на София само с подкрепа от сериозна политическа партия. Недоволни сме от модела на управление и на базата на наши политики ще предложим нов модел", заяви заместник-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3.

"Нонсенс е да не се бориш срещу ГЕРБ, а само срещу модела, защото те го олицетворяват. Имаме споразумение с Манолова и за нас това е достатъчно. Следим за изпълнение на нашата програма", увери Проданов.

"Негласуващите са с най-голяма тежест и най-голям шанс да подкрепят промяната в София. Не са гласували, защото не са виждали добра алтернатива. Чувствам се щастлив, че гласувалите за "десните" партии са осъзнали, че така не може да се управлява София. Не познавам софиянец, който да се чувства добре в този град", сподели зам.-председателят на ПГ на БСП.

"Столична община е длъжник на обществото. Това е политика на вдигане на ръце от всичко, даване на концесия и работа с близки на властта фирми. Общината трябва да почиства с общинско дружество. 220 млн. лева ще е бюджетът за почистване за следващата година, те отиват в няколко концесионери. Ние казваме, че може да се почиства с общинско дружество. 40 млн. са необходими за начало, а всяка следваща година по 100 млн. за амортизация и заплати на работници в това дружество. 400 млн. ще се спестят за един мандат, за да се преасфалтира вътрешната квартална мрежа", каза Проданов.

"Имаме критика към отчетността на Центъра за градска мобилност. Въпросът за управлението на общинското дружество е много важен. Ние гарантираме, че то ще работи добре", коментира той.

"След изграждането на завода за отпадъци бяха изхарчени 50 млн. лева. ГЕРБ предлагат RDF отпадъците да се изгарят на площадката на ТЕЦ София, ние искаме да е в близост до него. Програмата е недомислена. Необходима е инсталация, чрез свързваща тръба. Спорът е къде да бъде изградена, нямат план в каквото и да е действие", заяви Проданов.

"Предложението на ГЕРБ означава, че 100 тежки камиона ще минават през квартали на София, това ще доведе до разбиване на инфраструктурата, замърсяване на въздуха. Нашето предложение е по-целесъобразно", допълни той.

"Автобусите закъсняват, бус лентите не се контролират. Предлагаме изграждане на вътрешноквартален транспорт до станциите на метрото. Билетчето от 1 лв. трябва да се върне. Гражданите трябва да използват градския транспорт само ако им е по-евтин от пътуването с автомобил", каза "червеният" депутат.

"Трябва да се построят още детски градини. В новите квартали "Кръстова вада" и "Манастирски ливади" няма детски градини. Така в "Стрелбище" и "Гоце Делчев" се препълват детските градини", коментира Проданов.

"Ако има промяна в София, ще има и в цялата страна. Моделът, който управлява общините, управлява и страната. Според мен и социологическите проучвания ще има балотаж, надяваме се Мая Манолова да го спечели", завърши зам.-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов.

 


От категорията

Борисов в Брюксел: Питайте английските журналисти колко расистки прояви имаше в тяхната страна

-1571317167.png

Ако продължим с този тон, че едва ли не ние топим "Фолксваген", ще ...

17 окт. 2019 | 15:57

Корнелия Нинова в Девин: За отдалечени и планински райони да има статут на защитени болници!

Снимки Пресцентър на БСП-1571319910.png

Преди няколко дни имах спор с министъра на здравеопазването заради лъжата, че ...

17 окт. 2019 | 16:42

Повече от 700 командоси приветстват министър Каракачанов

Повече от 700 командоси приветстват министър Каракачанов-1571349629.jpg

В знак на уважение към утрешния им празник, Деня на военния парашутист и ...

18 окт. 2019 | 00:59

Борисов скастри Плевнелиев: Да спре да притиска Фолксваген, това вече не работи!

Борисов пред журналисти в Брюксел -1571347429.jpg

Думите на Борисов бяха насочени и към евродепутатите, които се присъединиха към ...

18 окт. 2019 | 00:07

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.