Вотът през ноември в САЩ е на регионален принцип и е с традиционно ниска активност

Христофор Караджов: Никакви разкрития за Тръмп няма да разубедят твърдия му електорат

1282 | 15 септ. 2018 | 17:06

"Затова и демократите много внимателно боравят с термина "импийчмънт". Ако се заговори твърде много за такава процедура, точно този твърд електорат ще излезе абсолютно масово да гласува на междинните избори," коментира преподавателят


Независимо колко тежки разкрития за обвързаностите и поведението на американския президент Доналд Тръмп бъдат оповестени, той ще може да разчита на твърдия си електорат на предстоящите междинни избори за Конгрес. Това мнение изрази в предаването "Събота 150" по програма "Хоризонт" на БНР проф. Христофор Караджов от Калифорнийския университет в Лонг бийч, по повод появилата се книга "Страх. Тръмп в Белия дом" на легендарния журналист Боб Уудуърд.


Книгата, както и статия от анонимен високопоставен служител в Белия дом, публикувана в "Ню Йорк Таймс", разкриват стряскащи аспекти на управлението на Тръмп - некомпетентност, неадекватни управленски решения и проблемни отношения между президентът и служителите му.


"Нали помните какво каза самият Доналд Тръмп преди години по време на кампанията си? Продължаваме да се убеждаваме, че всъщност това е вярно - той може да застреля човек на средата на Трето авеню в Ню Йорк и пак ще има кой да гласува за него", смята Караджов относно вероятността тези разкрития да повлияят на изборите през ноември.


Професор Караджов изтъкна, че до момента няколко бивши високопоставени служители на Тръмп са разказали колко е заплетен в договорки, но и "най-железните факти" и "най-дълбоките проучвания" няма да разубедят твърдият електорат на републиканците.


"Затова и демократите много внимателно боравят с термина "импийчмънт". Ако се заговори твърде много за такава процедура, точно този твърд електорат ще излезе абсолютно масово да гласува на междинните избори."


Караджов изтъкна, че вотът през ноември е на регионален принцип и е с традиционно ниска активност, която засяга твърдите ядра на Републиканската и Демократическата партия по места и не се влияе от ниския национален рейтинг на президента Доналд Тръмп.


"Тези избори са за 435 конгресмени. Може би не повече от 40 от тези 435 състезания между кандидатите, имат шанса да бъдат обърнати в полза на демократите", смята Христофор Караджов.

 


От категорията

Лондон и Брюксел договориха споразумение за Брекзит

-1480593620.jpg

Бившият британски външен министър Борис Джонсън каза, че споразумението за ...

13 ноем. 2018 | 22:21

Турски вестник: С първото разклонение на „Турски поток“ всичко е наред, второто носи несигурност

-1443863381.jpg

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин ще посети Истанбул, за да ...

13 ноем. 2018 | 18:07

Синът на премиера на Чехия бил отвлечен в Крим; баща му го нарече луд

Андрей Бабиш - старши-1519801729.jpg

Той приема лекарства и трябва да е под наблюдение, затова е при майка си в ...

13 ноем. 2018 | 17:15

МВР на Македония: Никола Груевски не е пресичал македонската граница

МВР на Македония: Никола Груевски не е пресичал македонската граница.-1542117451.jpg

Полицията проверява дали съобщението в мрежата е написано от бившия македонски ...

13 ноем. 2018 | 15:55

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.