Хрупкави пръчици от тиквички

12958 | 11 март 2015 | 07:00

Габриела Йорданова : Храната трябва да е вълнуващо преживяване, а не досадна необходимост

Автор:


„Според мен, за да готвиш добре, трябва да усещаш гозбата със стомаха си, да я предвкусваш, да я очакваш и тя винаги да е незабравимо преживяване, а не просто задължителна част от ритъма на деня. През последните години сякаш се насажда негативно отношение към храната като към враг, който ни кара да пълнеем, съдържа вредни химикали, некачествен е. А всъщност най-дълготрайната връзка в живота ни е с храната. Ако не я обичаме, бихме живели в непрекъсната конфронтация със себе си.“ Така мисли социоложката Габриела Йорданова, специалист по системи за управление. Тя е отдадена на работата си, но не дотолкова, че да забрави кулинарните си идеи, които непрекъснато обогатява и развива. И за да изпробва как ще се приемат те и от други хора, преди четири години създава блога си „Авантюристично в кухнята“. Габриела не крие, че голямата й слабост са десертите, и то от най-ранна детска възраст. Според родителите й тя е живото доказателство, че дете може да се отгледа само на шоколад и сладкиши. Не че не са се опитвали да я убедят, че и останалата храна става за ядене, но е трябвало да чакат доста години, докато дъщеря им открие разнообразието. За щастие това се случва и предложените тук рецепти са доказателството.

 

Хрупкави пръчици от тиквички

 

Необходими продукти

 

3-4 средни тиквички
2 яйца
1 пакетче галета
1 пакетче настърган пармезан (40 г)
черен пипер
копър
зехтин

 

Начин на приготвяне

 

1. Разбивате яйцата.
2. Смесвате галетата, пармезана, сухия копър (или ситно нарязания пресен) и черния пипер.
3. Нарязвате тиквичките на тънки пръчици.
4. Овалвате ги първо в яйцата, а после в сухата смес.
5. Редите в голяма тава, застлана с хартия за печене.
6. Напръсквате пръчиците със зехтин.
7. Печете цялото това здравословно чудо в предварително загрята фурна на 200
градуса за около 15 минути. И накрая, докато похапвате, си мислете как добре ви се отразяват на фигурата и ви правят стройни като фиданки.


От категорията

Какво да сготвим на Атанасовден според традицията – вкусни рецепти

-1543834129.jpg

17 ян. 2020 | 13:23

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за умилостивяване на Баба Шарка

-1547639775.jpg

16 ян. 2020 | 11:10

Свинско с праз

Свинско с праз-1578928156.jpg

13 ян. 2020 | 17:08

Какво да сложим на трапезата на Ивановден – традиционни рецепти

-1515146997.jpg

7 ян. 2020 | 09:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.