Убитата Станка Марангозова Снимка: "Монитор"

При акция на спецпрокуратурата и СДВР

Хванаха моториста, гръмнал Станка Марангозова

3956 | 19 май 2020 | 16:50

Бизнесдамата, която е била подсъдима за големи измами, беше разстреляна през октомври миналата година пред блока си в столичния кв. "Младост"


Мотористът, който разстреля бизнесдамата Станка Марангозова е сред задържаните при акцията на спецпрокуратурата и СДВР. Още двама души са отведени с белезници за разпит. Те са помагали логистично на килъра, който след екзекуцията остави бяла роза до убитата жена, пише Агенция "Монитор".

В няколко квартала на София е пълно с полиция. Десетки полицаи са блокирали части от квартали. Засилено е присъствието на маскирани и на ул. "Летоструй" 9А, където се извършват обиски.

Станка Марангозова беше разстреляна през октомври миналата година пред блока си в кв. "Младост". Тялото й беше намерено от мъжа й, който я чакал половин час, но след това слязъл пред блока и се натъкнал на турпа й.

Още тогава стана ясно, че убитата е пускала жалби в спецобвинението за изнудване срещу сина на ексминистъра от левицата Емилия Масларова – Иво Масларов, и негов партньор. По оперативни данни в периода 2011-2016 г. през банковите сметки на Марангозова преминали над 300 млн. лв. и то официално.

Тя се представяла за финансов брокер и залъгвала хора с много пари, че ще им ги увеличи като инвестира в инвестиционни фондове. Излъганите от нея жертви са над 50 и то с огромни суми, сочи разследването. Една от любимите ѝ схеми била да лъже, че ще купува жито, после ще го продаде на борсата, но така и не връщала парите на хората. На практика създала финансова пирамида, а измамените от нея са много.

Разстреляната Станка е била подсъдима за измама в особено големи размери. Била е изправена пред Темида преди три години, след като завлякла двама бизнесмени с над 1,4 млн. лв. Има и заведени три иска от банкови и кредитни институции за над 160 000 лева, за които има изпълнителни листове.

От друга страна през последните 5-6 години Марангозова е била доста активна и в завеждането на граждански искове срещу различни хора, с които е имала вземане-даване. За този период е завела 10 граждански дела. Исковете варират от 30 000 лева до над половин милион. Последното дело е срещу Иво Масларов и Елена Масларова и е заведено през август м.г.

 


От категорията

Прокуратурата разпространи разговори на Божков с журналиста Огнян Стефанов: Първо ще бутна Влади...

-1593936843.jpg

Част от събраните материали представляват веществени доказателствени средства, ...

14 юли 2020 | 11:33

Милева: Божков и Цветан Василев са в заговор с политици и журналисти срещу прокуратурата

-1590830673.jpg

В следващите часове ще станете свидетели на това как обвиняеми си партнират с ...

14 юли 2020 | 10:53

Гешев призова членовете на ВСС да подкрепят диалога между институциите

-1594804435.jpg

Според него приемането на декларацията не е изразяване на подкрепа към ...

15 юли 2020 | 12:13

Гешев: Продължаваме борбата с битовата престъпност

-1594479976.png

Една от основните задачи, които си постави Гешев при встъпването си в ...

15 юли 2020 | 10:26