По-рано и Централният израилтянски духовен съвет прати благодарствено писмо до главния прокурор

И "Шалом" благодари на Иван Гешев за борбата срещу антисемитизма и езика на омразата

1403 | 14 февр. 2020 | 13:14

Ръководството на организацията подкрепя предприетите от Прокуратурата на България действия за наложената забрана на дейността на „Български национален съюз – Еделвайс“ (БНС-Еделвайс)


Организацията на евреите в България “Шалом“ благодари на главния прокурор Иван Гешев за усилията, които полага в борбата срещу антисемитизма и езика на омразата. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Ръководството на организацията подкрепя предприетите от Прокуратурата на България действия за наложената забрана на дейността на „Български национален съюз – Еделвайс“ (БНС-Еделвайс“).

„Българската еврейска общност винаги е изразявала пълната подкрепа за правомерните действия на българските власти и високо цени Вашата важна роля и усилията Ви за гарантиране на демократичните устои на нашата държава и за защита на правата и свободите на гражданите“, се казва още в писмото до главния прокурор.

Във връзка с разпоредена от главния прокурор на Република България Иван Гешев проверка по реда на гражданско-съдебния надзор за законосъобразност на дейността на сдружение с нестопанска цел, на 10.02.2020 г. Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Софийския градски съд (СГС) искова молба за прекратяване регистрацията на „БНС-Еделвайс“.

По-рано и Централният израилтянски духовен съвет /ЦИДС/ Религиозната общност на евреите в Република България изпрати писмо до главния прокурор Иван Гешев, в което оценява високо предприетите действия срещу антисемитизма и езика на омразата.

„Високо ценим Вашите усилия и ефективността на действията Ви за гарантиране на демокрацията в Република България и за защита правата и свободите на гражданите“, се казва още в писмото от Религиозната общност на евреите в Република България до главния прокурор.

 


От категорията

Почти 6000 вече са конфискуваните антики от офисите на Васил Божков (ВИДЕО)

Кадър: Прокуратура на Република България-1596445519.jpg

Действията по разследването, свързани с изземване на описаните вещи, се ...

3 авг. 2020 | 12:03

СДВР: Граждани в неадекватно състояние са присъствали на протеста снощи (Видео)

Кадър: Фейсбук-1596443885.jpg

Относно твърденията на една от майките от "Системата ни убива", че ...

3 авг. 2020 | 11:36

МВР обяви удължено работно време за смяна на личните документи

-1571730328.png

Личните карти и книжките ще важат 6 месеца след изтичане на тяхната валидност. ...

3 авг. 2020 | 15:43

Арестуваха 12 души при полицейска операция в Бургас

-1582544317.jpg

До разкриването на престъпната групата, криминалистите са достигнали трудно, ...

3 авг. 2020 | 14:58