Доц. Атанас Мангъров

Инфекционистът забърка пореден скандал

И "Токуда" опроверга Мангъров: При нас не е починал ваксиниран, прехвърлен от Инфекциозна болница

2783 | 14 септ. 2021 | 17:38

По-рано Мангъров заяви във Фейсбук, че Инфекциозна болница е разполагала преди с реанимация, но вече няма такова отделение и отговорност за това носи директорът ѝ проф. Татяна Червенякова


В реанимацията на болница „Токуда“ няма пациент, прехвърлен от Инфекциозна болница, който да е бил ваксиниран и да е починал от коронавирус. Това се посочва в позиция от здравното заведение след твърдението на доц. Атанас Мангъров, че такъв пациент е починал там преди три дни, съобщава БТВ.

По-рано Мангъров заяви във Фейсбук, че Инфекциозна болница е разполагала преди с реанимация, но вече няма такова отделение и отговорност за това носи директорът ѝ проф. Татяна Червенякова.

До размяната на обвинения между Червенякова и Мангъров се стигна след участие на инфекциониста в предаването "Тази неделя".

Тогава той съобщи, че в отделението за коронавирус в Инфекциозна болница има хоспитализирани хора с ваксини срещу COVID-19, както и починали такива.

Днес проф. Червенякова заяви, че в лечебното заведение няма нито един починал ваксиниран пациент, както и нито един ваксиниран, който да е приет за лечение там. Единственият ваксиниран, който е попаднал в COVID отделението, е придружител на неваксиниран пациент в тежко състояние.

Последва отговорът на доц. Мангъров във Фейсбук с обвиненията към проф. Татяна Червенякова, които сега се опровергават от болница "Токуда".

 


Още по темата

Инфекциозна болница опроверга Мангъров: Нямаме нито един починал ваксиниран пациент!

Снимка: бТВ-1631604693.jpg

Единственият ваксиниран в отделението... е придружител на тежко болен ...

14 септ. 2021 | 10:31