И Марешки поиска оставката на Валери Симеонов. Шегата му с Бухенвалд била дебелашка

Шега с Холокоста ни вкарва в международен скандал, предупреждават от ДПС

И Марешки поиска оставката на Валери Симеонов. Шегата му с Бухенвалд е дебелашка

6941 | 18 май 2017 | 13:07

Господин Симеонов е известен с чувството си за хумор, което е по-особено, може би трябва да се съобразява с новата си позиция, предположи Искрен Веселинов.


"Воля" скочи на вицепремиера Валери Симеонов. В парламента лидерът на партията Веселин Марешки му поиска оставката.

Причината е скандалът със заместник-министъра Павел Тенев, станал популярен с нацистките си снимки. Заради общественото недоволство той вчера подаде оставка. По-рано обаче Симеонов го защити, тъй като той е от квотата на "Обединени патриоти". Скандалът обаче възмути "Воля". Подалият оставка зам.минисър Павел Тенев, когото Валери Симеонов защити, обяви, че се разкайва за снимката с нацистки поздрав. Обясни, че търсил хумористичен ефект и сценарий във всички снимки

 

Стефан Августинов, член на изпълнителното бюро на "Воля", обясни в кулоарите на Народното събрание, че било недопустимо вицепремиер на европейска държава да се държи по този начин. Подигравката на "Обединени патриоти" била недопустима. Имало безсилие в коалицията да назначи качествени кадри. Затова "Воля" ще обсъди дали да се иска оставката на Валери Симеонов. Формацията не подкрепяла участието на "Обединени патриоти" във властта.

Оставката трябва да я иска премиера, това пък заяви малко по-късно лидерът Веселин Марешки. Как реагира самият човек, който е направил този знак, подаде си оставката, всеки трябва да си носи отговорността, коментира той.

Марешки обаче смята, че Симеонов трябва да си подаде оставката. Това е моралното, убеден е Марешки. "За нас нямат значение имената, а делата. Ние критикуваме или подкрепяме делата. Не трябва да обръщаме внимание на всеки помияр, който те захапва", коментира той властта.

 

Според депутата от ДПС Хамид Хамид такава шега с Холокоста е опасна. Да се прави шега, подигравка с паметта на тези хора вкарва България в международен скандал.

По мнението на Хамид, чувствителната еврейска общност няма да ни го прости. Толкова години имаме прекрасни отношения с държавата Израел, с всички евреи по света, гордеем се с това, което сме направили през годините, изтъкна Хамид. Шегата на Симеонов била дебелашка. Отстраняването на един заместник-министър в тази ситуация не било достатъчно. ДПС иска "Обединени патриоти" да излязат от властта.

 

Говоренето от ДПС може да повлияе на "Обединените патриоти" в обратната посока, посочи депутатът от "Обединени патриоти" Искрен Веселинов за коментара на Хамид Хамид.

Според него действително Павел Тенев не е проявил добър тон, но и не е защитавал фашистка идеология.

Господин Симеонов е известен с чувството си за хумор, което е по-особено, може би трябва да се съобразява с новата си позиция, предположи Веселинов.


От категорията

Стефан Янев се отметна: Не знам каква партия правят Кирил Петков и Асен Василев
(Видео)

Снимка Кадър БТВ-1631802467.png

От президента Радев не съм чул да има желание да прави партия. Различните ...

16 септ. 2021 | 17:27

Иван Гешев: Нищо, което казва г-н Рашков, не е вярно. Законът за Бюрото по защита е писан на коляно
(Видео)

Снимка: БНТ-1631780292.png

"Избягвам да коментирам, защото войната в институциите обикновено я плащат ...

16 септ. 2021 | 11:12

Радев пред новите министри: Ще ви засипят с компромати, ще ви организират стачки и протести
(Видео)

Радев пред новите министри: Ще ви засипят с компромати, ще ви организират стачки и протести-1631776264.jpg

Президентът предупреди, че срещу служебния кабинет ще бъдат "парите, ...

16 септ. 2021 | 08:52

Петима са кандидатите за генерален директор на БНР
(Видео)

-1631803528.jpg

Своите концепции са подали общо 5 кандидати (по реда на приемане): Милен Митев, ...

16 септ. 2021 | 17:43