ИБГНИ започна да се „люспи”. И „Волт” напуснаха коалицията

Мотивът е,че ръководството й е забравило очакванията на протестиращите

Всички панически бягат от Мая Манолова! И „Волт” напуснаха коалицията

15010 | 7 септ. 2021 | 11:46

Нашите членове и симпатизанти очакваха редовно правителство и по адекватно поведение в Народното събрание на коалицията, която подкрепяхме. Последните дни се удари дъното – всеки дърпа в своята посока, допълва съпредседателят Симеон Трулев


Всички партньори на Мая Манолова панически бягат от нея.

 

Около два месеца преди новите предсрочни парламентарни избори, коалицията „Изправи се.БГ! Ние идваме!” (ИБГНИ) се разпада.

 

Новото политическо ръководство на партия „Волт”, която влизаше в ИБГНИ, е решило да оттегли подкрепата си за формация на Манолова.

 

Първоначално „Волт” се оглавяваше от Настимир Ананиев – бивш депутат от ДБГ и Реформаторския блок. На 29 май обаче партията е провела конгрес, който е избрал ново ръководство с двама съпредседатели – Венцислава Любенова и Симеон Трулев.

 

„Направихме анализ на взаимоотношенията в коалицията и заявките, с които се събрахме преди 9 месеца и установихме, че има много разминавания и голяма част от хората, с които стартирахме този проект вече ги няма. Текущите участници и ръководство на коалицията са се капсулирали в един затворен кръг и забравят очакванията на протестиращите, които ни събраха”, коментира Венцислава Любенова, цитирана от партийния пресцентър.

 

„Нашите членове и симпатизанти очакваха редовно правителство и по адекватно поведение в Народното събрание на коалицията, която подкрепяхме. Последните дни се удари дъното – всеки дърпа в своята посока. Има хора от „Изправи се! Ние идваме!", с които бихме продължили да работим, но не и в този формат”, допълва другият съпредседател – Симеон Трулев.

 

От „Волт” заявяват, че ще участват на парламентарните избори през ноември – независимо дали със собствена регистрация или в коалиционна форма.

 

Вчера развода си с Мая Манолова обяви и Тихомир Василев, който бе неотлъчно до нея по време на протестите.

Приятели поради ред събития, случки и динамика от последните дни, както и съмнения(обвинения) за покупко-продажби, искам ясно да заявя: Аз вече не съм част от Изправи се.БГ, както и от всички нейни производни коалиции“, написа във Фейсбук Тихомир Василев.

Той пожелава успех на формацията в бъдеще, а като причина за своето напускане отчита принципни различия, които са непреодоличи. „Дойде момента, в който пътищата ни се разделят“, допълни още Василев.

 

В края на миналата седмица депутатите Николай Хаджигенов и Арман Бабикян също обърнаха гръб на Манолова като регистрираха тяхната инициатива "Ние идваме" като сдружение с нестопанска цел. Те ще преговярат с други други политически сили за предстоящите избори. 


От категорията

Нинова: Нямам проблем с Крум Зарков!Той има проблем с БСП, яростно подкрепя Истанбулската конвенция!
(Видео)

Снимка Нова нюз-1638030247.jpg

Все повече сме оптимисти, че ще се състави редовен кабинет, посочи тя. Голямото ...

27 ноем. 2021 | 18:21

Преговорите за кабинет: България запазва "единната си позиция" по отношение на РС Македония
(Видео)

 Кирил Петков заяви, че е обнадежден, че след 4 години България няма да изглежда по този начин.-1638051554.jpg

На практика решението означава, че и занапред България ще се придържа към ...

27 ноем. 2021 | 23:55

Преговорите по финансите: Бюджет 2022 ще бъде приет до края на януари, актуализация - през юли
(Видео)

Преговорите по финансите: Бюджет 2022 ще бъде приет до края на януари-1638051413.png

От "БСП за Бъглария" предложиха още въвеждане на семейно подоходно ...

28 ноем. 2021 | 00:12

Румен Гечев: Политиците сме притиснати до стената. Трябва да взезем в 2022 г. с правителство
(Видео)

-1633069402.png

Преговорите не са театър. Най-важният ефект е, че се опознаваме, посочва той

27 ноем. 2021 | 20:51