ИК на Радев/Йотова с трима съпредседатели - Ана Заркова, Цветеслава Гълъбова и Йордан Камджалов

Представянето на комитета е в зала 6 на НДК (ВИДЕО)

ИК на Радев/Йотова с трима съпредседатели - Ана Заркова, Цветеслава Гълъбова и Йордан Камджалов

30461 | 27 септ. 2021 | 17:55

В него влизат Павел Попандов, ген. Михо Михов - бивш началник на ВВС и на отбраната, както и Георги Иванов - първият български космонавт. В ИК личат още имената на издателя Иван Гранитски, проф. Валери Стефанов, журналиста Тома Томов

ИК на Радев/Йотова с трима съпредседатели - Ана Заркова, Цветеслава Гълъбова и Йордан Камджалов
-1632755220.pngИК на Румен Радев с трима съпредседатели - Ана Заркова, Цветеслава Гълъбова и Йордан Камджалов-1632754569.jpg

Инициативният комитет за издигането на Румен Радев и Илияна Йотова за втори президентски мандат ще има трима съпредседатели, научи Епицентър.БГ.

 

Това ще са кримирепортерката Ана Заркова, психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова и диригентът Йордан Камджалов.

 

Представянето на комитета е в зала 6 на НДК. Струнен оркестър свири Моцарт, докато участниците в събитието влизат в залата.

В Инициативния комитет, които Илияна Йотова определи като "цветът на нацията",  ще влязат още Филип Станев и Станислав Балабанов от ИТН, известният актьор Павел Попандов, ген. Михо Михов - бивш началник на ВВС и на отбраната, Георги Иванов - първият български космонавт, бившият зам.-министър на отбраната Симеон Николов, бившият служебен министър на отбраната Бойко Ноев.

 

Изненадата е, че един от най-големите критици на настоящото ръководство на ДПС - Осман Октай, е сред членовете на комитета.

 

В ИК личат още имената на издателя Иван Гранитски, проф. Валери Стефанов, журналиста Тома Томов, общественика Васил Василев, акад. Иван Сгурев, проф. Иво Христов, Светлана Шаренкова и др.

 

В Инициативния комитет са още Александър Томов, режисьорът Христо Христов, кметът на Дряново Трифон Панчев.

Сред участниците в него са и художникът Иван Токаджиев, полярникът проф. Христо Пимпирев, кметът на Троян Донка Михайлова, кметът на Перник Станислав Владимиров, волейболистът Владимир Николов, Велислава Дърева, художникът Ивайло Мирчев,

 

В ИК са още актрисата Цветана Манева, проф. Васил Проданов, певицата Росица Кирилова, ген. Ангел Марин, евродепутатите Елена Йончева и Иво Христов, депутатът от БСП Весела Лечева и историкът проф. Искра Баева.

Всички те са сред 183-мата членове на Инициативния комитет за преизбирането на Радев/Йотова.

 

В началото на Учредителното събрание на ИК тримата съпредседатели  бяха представени от актьора Павел Попандов като отворените очи и уши на обществото.

"Приех да стана част от инициативата, която предлага Радев и Йотова за втори мандат, в момента, в който получих поканата. Не че не съм наясно за жестокостта на кампанията, която предстои; не че не разбирам огромния залог на тези избори; не че през годините, не съм се отчайвала и не съм си казвала, че проказата в политиката е непобедима и не защото  не съм загубила много от илюзиите си за благорродното дело, което би трябвало да бъде политикита; незабавно приех да бъда тук сред вас", каза Анна Заркова.

Тя подчерта, че Радев и Йотова като тандем са устояли на вражеските нападения към тях, заслугата е и на двамата и това е положителен прецедент за българската политика.

"Президентът Радев се отличи на политическия пейзаж още преди да бъде избран. Той каза: "Аз няма да мълча за нередностите" и той не мълча. Неговото обещание беше: "Аз няма да предам" и той не предаде", припомни Заркова.

 

"Когато президентът вдига юмрук на бунтовния прощад, този юмрук не беше знак на нападение, този юмрук беше знак на общност между всички хора, които бяха на площата, които бяха излезли от подчинението, бяха вдигнали глава, че не искат управление от мафиотски тип. Тези хора бяха различни. Президентът обедини толкова различни личности, направи го на този площат, където беше обявена война на корупционния модел на управление. Президентът Радев не остана наблюдател в тази война, той зае позиция в нея. Казва се, че президентът трябва да обединител, но обединението в борбата срещу борбата за неправедливост, се нарича смелост. В последнте 5 години ние имахме един достоен и смел президент. Искам и в следващите години да имаме смел президент, горд народ и справедлива държава", завърши Заркова.

 

Президентът Радев и вицепрезидентът Йотова са гарант за нормализирането на политиката у нас, каза другият съпредседател на ИК д-р Цветеслава Гълъбова. Тя посочи: "След години управление на политическата посредственост дойде време за политическата грамотност". Според нея Радев и Йотова са спечелили огромно доверие с работата си с отговорна работа в критична ситуация. "Те са гарант за нормализиране на политиката у нас".

 

Няма по-добра двойка за президентската ни институция, заяви ген. Михо Михов. Те знаят как да защитават интересите на нацията. Радев не посрами авиацията и Българската армия. Той уважава два принципа:  "прави като мен", и втория: "Ако всичко в авиацията не е направено, значи нищо не е направено".

 

Студентът Александър Узунов припомни за протестите, когато хората са избрали надеждата пред страха, надеждата, че е възможно да живеем в нормална държава. Президентът върна морала и честността в българската политика и винаги отстоява българския национален интерес, каза той.

 

Поетесата Маргарита Петкова обяви, че много харесва политиката на Радев, тя е за България.

 

Вие променихте България от първата секунда, от тогава започна промяната, заяви Никола Вапцаров, един от сподвижниците на Мая Манолова.

 

Актьорът Васил Плачков заяви, че единственият държавник у нас е президентът Радев. 

 

Спортистката Весела Лечева каза, че "днес взимаме най-важното решение за България".

"От утре ни предстои изключително тежка кампания, трябва да достигнем до всеки български гражданин, и да му кажем, че заставаме зад един смел президент. Нашите опоненит и не спят и няма да пожалят сили да опорочат постигнато от президента. Предстоят най-тежките дни. Да имаме силите да не спираме да казваме за постигнатото от двойката Радев-Йотова", подчерта Лечева.

 

След това думата бе дадена на вицепрезидента Илияна Йотова.  "Ще намерим нова координатна система на единението. Единението днес означава преди всичко права, защото сме граждани, а не поданици", каза Йотова. Трябва да работим за добруването на България.

Тя се обърна към президента Радев - Заедно работихме за България, благодаря ви!

 ИК на Радев/Йотова с трима съпредседатели - Ана Заркова, Цветеслава Гълъбова и Йордан Камджалов

В него влизат Павел Попандов, ген. Михо Михов - бивш началник на ВВС и на отбраната, както и Георги Иванов - първият български космонавт. В ИК личат още имената на издателя Иван Гранитски, проф. Валери Стефанов, журналиста Тома Томов

От категорията

Черен рекорд за България! 5861 са новите ковид-заразени, 243 са починали за 24 часа!

Черен рекорд за България! 5861 са новите случаи на ковид-зараззени, 243 са починали за 24 часа!-1635189526.jpg

Битката с вируса са загубили 243 души за последните 24 часа, което е кошмарен ...

26 окт. 2021 | 00:26

Димитровден е! Зимата чука на вратата

Димитровден е! Зимата чука на вратата-1635194806.jpg

Според легендата Св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат ...

25 окт. 2021 | 00:01

Лъчезар Томов: 10 души в момента заразяват 13, не можем да връщаме децата в клас

Лъчезар Томов Снимка: БНР-1635235364.jpg

Петър Велков: Вместо да се наложи локдаун, ние си говорим как да разхлабваме ...

26 окт. 2021 | 11:02

Петър Велков: Абсолютно неправилно е да връщаме децата в училище

-1604559914.jpg

Според експертът по управление на кризи е важно да се въведат твърди мерки за ...

26 окт. 2021 | 10:56