Тазгодишните кавалери на наградите Жълта роза на Зонта клуб - Илияна Йотова, Султанка Петрова, Кристина Димитрова Снимки Андрей Тилков

Десето юбилейно издание на престижния приз

Илияна Йотова стана кавалер на наградата Жълта роза от Зонта клуб София

1303 | 1 дек. 2018 | 18:13

Дамите зонтианки с 16-дневна кампания протестираха срещу насилието над жени и деца

Тазгодишните кавалери на наградите Жълта роза на Зонта клуб - Илияна Йотова, Султанка Петрова, Кристина Димитрова
Снимки Андрей Тилков-1544112524.jpgСветлана Тилкова-Алена с Кристина Димитрова и Магдалена Ралчева-1544112793.jpgДамите от Зонта клуб с наградените-1544112718.jpgАплодисменти за дамите, създали "Прегръдката на ангела"-1544112678.jpgТезжан Ферад-Джани в "Прегръдката на ангела"-1544112606.jpg

Едно от най-значимите събития на Зонта клуб-София,  връчването на наградата Жълта роза, отбеляза своеобразен юбилей – 10-о издание. По традиция от последните години - в Софийската градска художествена галерия, дейните за добри дела дами почетоха с елегантната статуетка вицепрезидента Илияна Йотова, която бе патрон на Бала на жълтата роза и съратник в инициативите на зонтианките.

 

Особено сериозен е приносът й в проекта  за талантливите деца от музикалните училища в Широка Лъка и Котел. Част от тях присъстваха на тържеството и освен грамоти получиха материална подкрепа от Зонта клуб-София, за да развият дарованията си.

 

Зам.-министърът на труда и социалните грижи  д-р Султанка Петрова, която също помага за благородните инициативи на клуба, бе другият носител на престижния приз. Трета в почетния списък се оказа поппевицата Кристина Димитрова, която не отказва да се включи в публичните прояви с таланта си.

 

Бившият вицепремиер Даниела Бобева -  лектор при миналото издание на отличията Жълта роза, също бе почетена с грамота.  Този път дамите зонтианки имаха късмета да чуят нетрадиционна, но много актуална лекция за кибернасилието над жени и деца от може би най-компетентния по тази тема в България – комисар Явор Колев, началник отдел Киберпрестъпност към ГДБОП.

 

Наградите Жълта роза бяха кулминацията на 16-дневната кампания на Зонта куб София срещу насилието на над жени и деца.  Президентът на клуба, режисьорката Магдалена Ралчева (директор на международния кинофестивал Златната липа в Стара Загора), представи моноспектакъла „Прегръдката на ангела“ в изпълнение на Тезжан Ферад-Джани.

 

Преди представлението г-жа Ралчева запозна публиката със стряскащата статистика: „28 мъртви българки са убити от свои близки мъже от началото на 2018 година. А 3 деца са умъртвени от собствените си бащи.

 

Пиесата на Светла Лажова е монолог на Ана – жена системно подлагана на насилие от мъжа, когото е обичала. След като губи надежда той да се промени, тя хваща съдбата си в свои ръце.

 

Изпълнението на Тезжан Ферад-Джани спечели заслужени овации, а представлението след София ще бъде играно на много места в България.


От категорията

Румен и Десислава Радеви уважиха премиерата на първия филм на Камен Донев (Снимки)

Сн. Фейсбук-1552988553.jpg

Лентата носи отличителните белези на трите постановки, в които актьорът е ...

19 март 2019 | 11:43

Дженифър Анистън се готви с естетични процедури за нов телевизионен проект - „First Ladies”
(Видео)

Дженифър Анистън се готви с естетични процедури за нов телевизионен проект - „First Ladies”-1553197468.jpg

Колежката й от "Приятели" - Кортни Кокс ползва същия апарат

21 март 2019 | 21:41

Модели ще дефилират със захарен памук в ръце
(Видео)

-1553107380.jpg

Водещи на събитието през първите три вечери ще бъдат Елица Стойчева и Златина ...

21 март 2019 | 21:05

Алберто Веделаго: Останах верен на мечтата си да бъда шивач на личността
(Видео)

Дизайнерът на Фабио Ламборгини - Алберто Веделаго,  изнесе лекция в УНСС-1553192014.jpg

"Не се подвеждайте от марката - и най-скъпите и известни брандове могат да ...

21 март 2019 | 20:11

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.