Имамбаялдъ по атонски

Имамбаялдъ по атонски

12922 | 26 авг. 2019 | 17:08


Необходими продукти:

5 патладжана

4 глави кромид лук

1 глава чесън 

5 червени домата

зехтин или олио

1 връзка магданоз

сол, червен пипер, кимион, черен пипер

 

Приготвяне:

Измиваме патладжаните и белим кората.

Режем ги на половини по дължина. Посоляваме ги и ги оставяме солта да извлече техния сок.

 

След 3 или 4 часа измиваме патладжаните. Оставяме ги да се дооцеждат.

 

През това време сгорещяваме мазнината и започваме да пържим изцедените патладжани от двете страни. Нареждаме изпържените патладжани в тава.

 

Докато пържите патладжаните, можете да нарежете на ситно лука и чесъна, заедно с подправките. Смелете или минете на рендето червените домати.

 

Задушете двата вида лук в мазнина. Прибавете смлените домати и подправките.

 

Задушете още малко. С тази смес залейте наредените в тавата патладжани и сложете във фурната.


От категорията

Гръцка мусака без пържене

гръцка мусака-1568640221.jpg

16 септ. 2019 | 16:22

Есенна гозба с пресен фасул и картофи

Пресен фасул с картофи -1567679570.jpg

5 септ. 2019 | 13:30

Макаронена салата с есенни зеленчуци

Макаронена салата с есенни зеленчуци-1567420185.jpg

2 септ. 2019 | 13:29

Пестил от ябълки

Пестил от ябълки-1566979871.jpg

28 авг. 2019 | 11:09

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.