Имамбаялдъ по атонски

Имамбаялдъ по атонски

27306 | 26 авг. 2019 | 17:08


Необходими продукти:

5 патладжана

4 глави кромид лук

1 глава чесън 

5 червени домата

зехтин или олио

1 връзка магданоз

сол, червен пипер, кимион, черен пипер

 

Приготвяне:

Измиваме патладжаните и белим кората.

Режем ги на половини по дължина. Посоляваме ги и ги оставяме солта да извлече техния сок.

 

След 3 или 4 часа измиваме патладжаните. Оставяме ги да се дооцеждат.

 

През това време сгорещяваме мазнината и започваме да пържим изцедените патладжани от двете страни. Нареждаме изпържените патладжани в тава.

 

Докато пържите патладжаните, можете да нарежете на ситно лука и чесъна, заедно с подправките. Смелете или минете на рендето червените домати.

 

Задушете двата вида лук в мазнина. Прибавете смлените домати и подправките.

 

Задушете още малко. С тази смес залейте наредените в тавата патладжани и сложете във фурната.


От категорията

Лятна манджа с тиквички и маслини

Лятна манджа с тиквички и маслини-1594030315.jpg

6 юли 2020 | 13:11

Сладкиш с череши

Сладкиш с череши-1592903078.jpg

23 юни 2020 | 12:04

Руло от тиквички с майонеза и шунка

Руло от тиквички с майонеза и шунка-1591799817.jpg

10 юни 2020 | 17:36

Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен-1589881152.jpg

19 май 2020 | 12:38