Императорска сватба. Как се ожени потомъкът на Николай ІІ

Скромно и без много светски шум мина гражданската церемония

Императорска сватба. Как се ожени потомъкът на Николай ІІ

4319 | 28 септ. 2021 | 17:22

Годежът на великия херцог Георгий Романов с директора на Руския императорски фонд Ребека Бетарини бе обявен през януари тази година. Тогава великият херцог подари на любимата си златен пръстен с гранатов кабошон и два диаманта


Как се женят потомците на императори днес? Първо подписват документите за брак, после вдигат пищните тържества.

 

Скромно и без много светски шум мина гражданската церемония, която узакони брака на 40-годишният потомък на легендарната династия Романови, великият херцог Георгий Романов, с 39-годишната му изгора - италианката Ребека Бетарини. На семплия ритуал присъстваха само най-близките, включително майката на Георгий, Мария Владимировна, която носи титлата императрица на цяла Русия Мария I, предадоха руските медии.

 

Булката не бе в пищна бяла рокля, а в делови сиво-син тоалет. Вместо воал в косите й имаше изящен гребен със скъпоценни камъни. Букетът й бе от огромни бели орхидеи. Екзотичното цвете се показваше и от бутониерата на младоженеца.

 

След като си казаха "да" младоженците дадоха малък коктейл, където според руската традиция пиха водка и в присъствието на гости нарязаха празнична многостепенна торта. Булката държеше кученцето си в ръка.

Голямото тържество е насрочено за 1 октомври. То се очаква да носи истински имперски блясък. Тогава съпрузите ще се венчаят в Исаакиевския храм в Санкт Петербург.

 

Годежът на великия херцог Георгий Романов с директора на Руския императорски фонд Ребека Бетарини бе обявен през януари тази година. Тогава великият херцог подари на любимата си златен пръстен с гранатов кабошон и два диаманта. Бижуто е дар от майката на Георгий, за да го предаде на булката.

 

Георгий и Ребека се познават повече от 10 години, но в началото ги свързват чисто служебни отношения. За да могат да се оженят Ребека прие православието. Кръщението й се състоя  през 2020 г. в катедралата „Петър и Павел“. От този момент Ребека е кръстена Виктория Романова. През същата година тя бе ръкоположена от майката на Георгий, Мария Владимировна, в дама от от императорския орден на светата великомъченица Анастасия Шаблона.

 

За Ребека не се знаем много. Владее четири езика, изявявала се е като писател, публикувайки книги под псевдонима на Джорджина Перош. От 2019 г. тя живее в Москва с любимия си.

 

Самият Георгий Романов е син на пруския принц Франц Вилхелм от Хоенцолерн и Мария Владимировна Романова. Бащата на Мария Владимировна е братовчед на император Николай II. Георгий получава образованието си в Оксфордския университет. Прекарва по-голямата част от живота си в Европа.

 

Бил е съветник на генералния директор на компанията „Норилски никел“ Владимир Потанин, а сега е шеф на благотворителния хранителен фонд „Рус“.

 

Източник: standartnews.com


От категорията

Съд в САЩ даде граждански права на хипопотамите на Пабло Ескобар

Сн. Туитър-1635164303.jpg

Ескобар законно внася животните в ранчото си в Колумбия, където ги отглежда до ...

25 окт. 2021 | 15:17

„Златната игла“ през погледа на българските топмодели

Габриела Василева-1634722938.png

„Златната игла” e най-престижната модна награда на Балканите и за мен е чест да ...

20 окт. 2021 | 12:37

Ваканцията на най-богатия: Гейтс в Бодрум, разгледа замък и музей

Сн. Инстаграм-1635233755.jpg

Заобиколен от бодигардове, Гейтс прекара около два часа и половина в замъка, ...

26 окт. 2021 | 10:31

Вин Дизел отведе дъщерята на Пол Уокър до олтара

Сн. Инстаграм-1635173357.jpg

Уокър, почина през ноември 2013 г. 40-годишният мъж загина при автомобилна ...

25 окт. 2021 | 17:48