Инж. Мирослав Мазнев Снимка: Камара на строителите в България

Над 5100 фирми членуват в Камарата на строителите в България, посочи той

Инж. Мирослав Мазнев: Искаме строителните процеси да бъдат по-прозрачни и с по-добри резултати

2696 | 8 февр. 2019 | 10:58

КСБ активно работи за прозрачността в сектора, като поддържа задължителен регистър на строителните фирми и извършва мониторинг, заяви изпълнителният директор на организацията


Искаме чрез законови промени да създадем възможността строителните процеси да бъдат по-прозрачни, по-регулирани и с по-добри резултати. Това каза инж. Мирослав Мазнев, изпълнителен директор на Камарата на строителите в България (КСБ), по време на кръгла маса на тема „Международни стратегии за високи постижения в строителството“, предаде Агенция „Фокус“.

Инж. Мазнев посочи, че над 5100 фирми членуват в КСБ.

„През годините КСБ се доказа не само като основен фактор в строителния сектор на национално ниво, но се утвърди и като стратегически партньор в международен аспект. В този смисъл КСБ се стреми да допринесе за внедряването на модерни методи в бранша. И за нас е удоволствие да посрещнем на кръглата маса директорът на Центъра за строително право в King’s College London Дейвид Моузи“, заяви той.

Инж. Мазнев посочи, че цифровизацията на строителството, подобряването на сътрудничеството в доставките, интегрираното управление на проектите и ранното включване на строителите в процеса на проектиране са сред ключовите за бранша теми.

„КСБ активно работи за прозрачността в сектора, като поддържа задължителен регистър на строителните фирми и извършва мониторинг. И заедно с Българското общество по строително право (БОСП) подпомагаме браншовите организации за ново строително законодателство“, каза още той.

По думите му БОСП ръководи работна група за предложение за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки.

„БОСП преведе и адаптира рамков договор, създаден от проф. Моузи, за да имаме модерна и стандартна форма за рамкови споразумения и да можем да интегрираме свързани проекти. За нас е важно да подобрим нашата дейност именно чрез законови промени. Затова КСБ си поставя за задача да бъде в основата за разработването на методи, документи и нормативи, които да не допускат грешки, които проявяваме в момента в процеса на строителство, да се случат в бъдеще. Така ще можем чрез законови промени да създадем възможността нашите процеси да бъдат по-прозрачни, по-регулирани и с по-добри резултати. Затова е важно за нас да стъпим на международния опит на изявени учени и стратези, които да ни помогнат да намерим по-правилната и по-бърза пътека за решаването на нашите проблеми“, посочи инж. Мазнев.

 


От категорията

Ангелкова направи внезапна проверка на обекти в Слънчев бряг

Снимка: Министерство на туризма-1560598416.jpg

"Никога не сме били против къмпингуването и винаги сме търсили широк ...

15 юни 2019 | 14:33

Специални предложения от магазини ЗОРА

Специални предложения от магазини ЗОРА-1560551198.png

15 юни 2019 | 01:26

Теменужка Петкова: АЕЦ Белене е реалистичен проект с всички разрешителни, лицензи и оборудване

Снимка Канал 3-1560704638.png

Цената на втечнения природен газ е по-ниска от тази на тръбния, каза ...

16 юни 2019 | 20:02

Емил Караниколов: Прегледът на приватизационните сделки от Агенцията за приватизация е приключил

-1552235082.jpg

Ще стане ясно и кои държавни дружества осъществяват и социални функции, посочи ...

16 юни 2019 | 17:11

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.