Осигурили сме възможност за безкасово плащане, казва директорът на Дружеството

Инж. Йордан Василев: Парното и топлата вода в Плевен поевтиняват с близо 16 %

1279 | 3 апр. 2020 | 17:31

Призоваваме всички клиенти на визуален отчет да подават месечните си показания към фирмите за дялово разпределение по посочените от тях начини – телефон, имейл или други. Това е с цел да се гарантира безопасността на гражданите и служителите, добавя той


Свързахме се с инж. Йордан Василев, директор на ТЕЦ-Плевен, във връзка с решението на КЕВР за новите цени на топлинната енергия, влезли в сила от 1 април.

 

- Инж. Василев, как клиентите Ви могат да платят сметките си, като отвсякъде ни призовават да си останем у дома?
- Осигурили сме възможност за безкасово плащане. Единият вариант е по банков път с платежно нареждане. Към момента банките работят нормално и ние препоръчваме на клиентите да погасяват сметките си онлайн от дома или офиса. Друга алтернатива е като използват системата на ePay. Необходима е само регистрация.Препоръчваме на клиентите ни да заявят електронна фактура.

Безкасовите начини на плащане спестяват време и усилия на потребителите. Те са най-сигурният и удобен начин да изпълним апела на институциите да не излизаме навън, ако не е крайно наложително.

- Преди дни КЕВР излезе с официално решение за новите цени за топлинната енергия от 1 април. С колко процента е намалението в Плевен?
- От началото на месец април мегаватчас топлинна енергия струва 71,68 лв. , вместо досегашните 84,98 лв. Поевтиняването е с 15,65% или с 13,30 лв

- Как ще се извършва отчетът на уредите?
- Призоваваме всички клиенти на визуален отчет да подават месечните си показания към фирмите за дялово разпределение по посочените от тях начини – телефон, имейл или други. Това е с цел да се гарантира безопасността на гражданите и служителите. Един от ефективните начини да се ограничи разпространението на Ковид 19 е да се сведат до минимум всички контакти

- За да бъдем полезни на потребителите Ви, как те могат да се свържат с дружеството?
- Препоръчваме на абонатите ни да се свързват с нас по телефон или на електронна поща. За сигнали и проблеми с топлоснабдяването, клиентите ни могат да се обадят на телефона за аварии. Нашите дежурни екипи са в готовност да реагират навсеки проблем.
На сайта ни може да бъдат намерени актуалните новини, както и полезна потребителска информация. Уверявам Ви, че продължаваме да изпълняваме служебните си ангажименти и да работимв полза на клиентите, независимо отнастоящата извънредна ситуация.

- Смятате ли, че институциите реагираха бързо и адекватно по време на кризата?
- Ние сме една от малкото страни, в която бяха взети бързи и навременни мерки още от самото началото. Всеки ден следя целия информационен поток и действията на Националния оперативен щаб и правителството. Ниският процент на заразени с корона вирус, в сравнение с останалите страни, показва, че вървим в правилната посока.

Присъединявам се към апела на институциите да се излиза от дома само в крайни и наложителни случаи. За хората, които нямат възможност да работят дистанционно, нека използват всички предпазни средства по време на работа и съблюдават мерките за безопасност.

Призовавам гражданите да бъдат отговорни, както за личното си здраве, така и за околните. Действията ни днес, трябва да се правят с мисъл за бъдещето. Вярвам, че с дисциплина, заедно ще преборим Ковид 19.


От категорията

Проф. Боян Дуранкев: Икономиките може да се отворят, но потребителите и портфейлите им - не

Проф. Боян Дуранкев-1579269294.jpg

"Имаме комбинирано действие - на кризата с коронавируса и на кризата с ...

3 юни 2020 | 20:56

Таско Ерменков: Увеличаването на цената на топлинната енергия е заради лошо управление

Таско Ерменков Снимка: БСП-1590911563.jpg

"Още когато премиерът на 3 март обяви, че ще се намалява цената на газа и ...

3 юни 2020 | 21:04

Теменужка Петкова отхвърли твърденията за скок в цената на парното с 20%

Снимка: бТВ-1591198587.png

Министърът на енергетиката определи тази информация като некоректна и добави, ...

3 юни 2020 | 18:35

Не е за вярване! КЕВР предвижда поскъпване на парното от 1 юли, за София - с 22%

-1530648529.jpg

Предложенията за нови цени на парното са формирани на базата на изготвени от ...

3 юни 2020 | 15:20