Напоследък се намират зложелатели, които правят опити да ни очернят, но няма да позволим на никого да разпространява неверни слухове

Инж.Спасов: Нито оползотворяваме, нито имаме намерение да складираме отпадъци. Това е абсолютна лъжа

1596 | 29 апр. 2020 | 16:30

Наложените мерки се отразяват на цялата икономика. Отразяват се и на нас, но ние няма как да свием производствената си дейност, защото използването на електрическа и топлоенергия не спира


Свързахме се с директора на ТЕЦ-Перник относно спекулациите, че дружеството складира и оползотворява отпадъци. Ето какво каза инж. Любомир Спасов по въпроса.

 

- Г-н Спасов неправителствени организации ви набедиха, че отново сте проявили желание да се занимавате с преработка на отпадъци. Чуха се различни мнения по казуса. Все пак от първо лице ни кажете, вярно ли е или не?
- Категорично това е поредният опит за забъркването ни в скандал! Не сме свързани с въпросната фирма! Единственото общо нещо, което имаме е, че въпросният терен се намира в близост до нашето предприятие.


- Защо според Вас някой се опитва отново да Ви свързва с горене на боклуци?
- Не знам. Напоследък се намират разни зложелатели, които правят опити да ни очернят, но няма да позволим на никого да разпространява неверни слухове за нас, без да си понесе отговорността. Просто вече се преминават всякакви граници в правенето на фалшиви новини и сензации.
Тук искам отново да призова всеки, който има въпрос или съмнение, да ни потърси за коментар, вместо директно да вменява неверни твърдения. Винаги сме били За открития диалог.


- Звучите доста уверен и твърд в изказванията си. Но все пак Вие също имахте намерение да оползотворявате отпадъци. Напълно ли се отказахте от разнообразяването на горивния микс?
- Отказахме се от намерението за оползотворяване на отпадъци. Към момента единствено искаме да внедрим биомаса в производствената си дейност.


- Каква е разликата между биомаса и отпадъци? Не са ли едно и също?
- Категорично не. В обществеността непрекъснато се насаждат неверни твърдения и целенасочено се слагат под общ знаменател.
„Биомасата“ е събирателно определение за различни отпадъчни продукти от земеделието. Включват се дървесина, оризови и слънчогледови люспи. Никой не може да ме убеди, че в горенето на подобни материали има нещо опасно. Биомасата е доказано един от най-екологичните източници на енергия.

Погледнато от този ъгъл звучи съвсем различно. Не мога да не подвигна въпроса с извънредното положение, от което всички сме засегнати.

 

- До каква степен наложените мерки се отразяват на Вашето производство?
- Наложените мерки се отразяват на цялата икономика. Отразяват се и на нас, но ние няма как да свием производствената си дейност, защото използването на електрическа и топлоенергия не спира. Независимо дали хората са на работните си места, или у дома, токът и топлината са необходимост.


От категорията

КЕВР: Цената на природния газ за юни ще е с 9% по-ниска от тази за май

-1520690930.jpg

За всички 28 крайни снабдители са определени цени за битови и промишлени, ...

1 юни 2020 | 15:23

Иво Недялков: Рaзпрeдeлихa ”Химкo-Врaцa” на caлфeткa

Иво Недялков: Рaзпрeдeлихa ”Химкo-Врaцa” на caлфeткa-1590999461.jpg

17 млн . лeвa cъм тeглил крeди и нe cъм ce oтчитaл нa никoгo. Никaквa гaрaнция ...

1 юни 2020 | 11:15

ЗАД „ОЗК-Застраховане“ АД откри ново регионално застрахователно представителство "Витоша" в София

ЗАД „ОЗК-Застраховане“ АД откри ново регионално застрахователно представителство "Витоша" в София-1591019559.jpg

Адресът на представителството е: кв. Манастирски ливади, ул. „Бяло поле“ 8Д

1 юни 2020 | 16:50

ЗАД „ОЗК-Застраховане“ АД откри нов ликвидационен център „Юг“ в гр. София

ЗАД „ОЗК-Застраховане“ АД откри нов ликвидационен център „Юг“ в гр. София-1591018807.jpg

Адресът на ликвидационния център е: кв. Манастирски ливади, ул. „Бяло поле“ 8Д

1 юни 2020 | 16:38

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.