Искендер кебап

Искендер кебап

5294 | 8 ян. 2019 | 12:48


Необходими продукти:
агнешко месо - 400 г, може и телешко
домати - 4 броя + 4 с.л. доматена паста
чесън - 3 стръка 
лук - 4 стръка 
кисело мляко - 1 кофичка
масло - около 3-4 с.л. 
захар - на вкус
сол - на вкус
зехтин - 4 с.л.
черен пипер
чубрица
червен пипер 
сол

Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парчета или жулиени, посолете го и го сложете да се запържи в малко мазнина заедно с накълцания чесън.

След като си смени цвета, прибавете накълцания лук и бъркайте леко, докато е готово. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица.

Нарежете доматите на дребни парченца и ги задушете със зехтина. Добавете и доматената паста, малко сол, захар и оставете да къкри до увиране на доматите.

Разбъркайте киселото мляко с 2 с.л. масло, в което е запържен червеният пипер.

Поднесете Искендер кебапа върху канапе от арабска питка, върху нея месото, полято с доматения сос, а отстрани сложете 2-3 с.л. от киселото мляко със запръжката.

Гарнирайте по желание с люти чушки.


От категорията

Какво да сготвим на Голяма Богородица – вкусни рецепти

-1543834129.jpg

14 авг. 2019 | 13:00

Домашна лютеница по рецептата на баба

-1422358346.jpg

13 авг. 2019 | 16:20

Традиционна рецепта за баклава за Курбан Байрам

-1504167497.jpg

9 авг. 2019 | 17:05

Гръцка салата по оригинална рецепта

Гръцка салата по оригинална рецепта-1565255697.jpg

8 авг. 2019 | 12:14

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.