Сн. БГНЕС

Луис Рубиалес заяви, че се надява сезонът да бъде завършен

Испанската футболна федерация подпомага клубове със заеми

702 | 25 март 2020 | 19:49

Той допълни, че заемите ще бъдат безлихвени и могат да бъдат изплатени в рамките на две години. Някои клубове обмислят възможността да въведат почасовата работа в опит да компенсират липсата на приходи


Президентът на Испанската футболна федерация (РФЕФ) Луис Рубиалес заяви в сряда, че ще осигури заеми на клубове от по-ниските нива на местния футбол заради пандемията от коронавирус, като повтори, че надява сезонът да бъде завършен.

 

Освен това той каза в онлайн пресконференция, че има желание да разговаря с Ла Лига, която ръководи първите две дивизии, относно подпомагането на клубовете. Рубиалес каза, че полупрофесионалните и непрофесионалните клубове при мъжете и жените на открито и закрито “ще получат кредити, които ще достигнат 4 млн. евро в зависимост от техните заплати”. Той допълни, че заемите ще бъдат безлихвени и могат да бъдат изплатени в рамките на две години. Някои клубове обмислят възможността да въведат почасовата работа в опит да компенсират липсата на приходи.

 

Рубиалес изрази надежда, че помощта ще предотврати толкова драстични мерки. “Говорим за 4 млн. евро за по-долните нива на испанския футбол, но има и професионален футбол, към който трябва да се обърнем. Ако Ла Лига иска да разговаряме, е време да направим сметките. Работихме за осигуряването на финанси на стойност 500 млн. евро”, каза той. Президентът на РФЕФ добави, че федерацията е готова “да седне на масата за разговори и да обсъди вариантите за финансиране на клубове, които ще имат проблеми в бъдеще”.

 

“Ако сезонът не приключи до 30 юни, което е по-вероятно, ще има клубове, които няма да получат 100% от парите, идващи от телевизионни права”. Той сподели, че може да осигури 500 млн. евро “за първодивизионни и втородивизионни клубове, които се нуждаят от 15-20 млн. евро сега”. Рубиалес повтори, че сезонът ще бъде подновен “когато това е възможно”, но отбеляза, че “иска да даде на клубовете, борещи се за оцеляване, шансът да се спасят, и на тези в битка за промоция – такъв да я спечелят”.

 

Източник: БГНЕС


От категорията

Джонсън с емоционално писмо до британците: Моля, настоявам, останете си в къщи! Спасете живот!

Джонсън с емоционално писмо до британците-1586208886.jpg

"Зная, че много от вас ще бъдат дълбоко разтревожени относно финансовия ...

7 апр. 2020 | 00:30

Урсула фон дер Лайен: България показва, че солидарността все още е в сърцето на ЕС

-1473342982.jpg

Никога няма да забравим, че България изпрати защитно облекло на Австрия. Всичко ...

7 апр. 2020 | 06:43

Британският министър Гоув се самоизолира заради съмнения за Covid-19

-1571565306.jpg

От 2017 г. постът, който заема, е равностоен на вицепремиер

7 апр. 2020 | 13:54

Кралица Елизабет благодари на медицинските работници (ВИДЕО)

Кадър: Фейсбук-1586256528.jpg

Отдадеността на безбройните медицински сестри и всички здравни работници в тези ...

7 апр. 2020 | 13:48

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.