Сн. БГНЕС

Луис Рубиалес заяви, че се надява сезонът да бъде завършен

Испанската футболна федерация подпомага клубове със заеми

1789 | 25 март 2020 | 19:49

Той допълни, че заемите ще бъдат безлихвени и могат да бъдат изплатени в рамките на две години. Някои клубове обмислят възможността да въведат почасовата работа в опит да компенсират липсата на приходи


Президентът на Испанската футболна федерация (РФЕФ) Луис Рубиалес заяви в сряда, че ще осигури заеми на клубове от по-ниските нива на местния футбол заради пандемията от коронавирус, като повтори, че надява сезонът да бъде завършен.

 

Освен това той каза в онлайн пресконференция, че има желание да разговаря с Ла Лига, която ръководи първите две дивизии, относно подпомагането на клубовете. Рубиалес каза, че полупрофесионалните и непрофесионалните клубове при мъжете и жените на открито и закрито “ще получат кредити, които ще достигнат 4 млн. евро в зависимост от техните заплати”. Той допълни, че заемите ще бъдат безлихвени и могат да бъдат изплатени в рамките на две години. Някои клубове обмислят възможността да въведат почасовата работа в опит да компенсират липсата на приходи.

 

Рубиалес изрази надежда, че помощта ще предотврати толкова драстични мерки. “Говорим за 4 млн. евро за по-долните нива на испанския футбол, но има и професионален футбол, към който трябва да се обърнем. Ако Ла Лига иска да разговаряме, е време да направим сметките. Работихме за осигуряването на финанси на стойност 500 млн. евро”, каза той. Президентът на РФЕФ добави, че федерацията е готова “да седне на масата за разговори и да обсъди вариантите за финансиране на клубове, които ще имат проблеми в бъдеще”.

 

“Ако сезонът не приключи до 30 юни, което е по-вероятно, ще има клубове, които няма да получат 100% от парите, идващи от телевизионни права”. Той сподели, че може да осигури 500 млн. евро “за първодивизионни и втородивизионни клубове, които се нуждаят от 15-20 млн. евро сега”. Рубиалес повтори, че сезонът ще бъде подновен “когато това е възможно”, но отбеляза, че “иска да даде на клубовете, борещи се за оцеляване, шансът да се спасят, и на тези в битка за промоция – такъв да я спечелят”.

 

Източник: БГНЕС


От категорията

"Бистришките тигри" на Борисов се разпускат, удариха ги финансови затруднения

Премиерът Борисов в игра за ветераните на "Витоша" Бистрица-1496087025.jpg

В момента "Витоша " Бистрица заема 13-о място в класирането във Втора ...

28 септ. 2020 | 18:01

Христо Стоичков представи своята марка H8S

Снимка: https://8hristo.com/bg/-1601298246.jpg

Съавторът на автобиографията на легендарния футболист - Владимир Памуков, ...

28 септ. 2020 | 16:03

Цвети Пиронкова започна с победа на "Ролан Гарос"

-1599550799.jpg

Българката, която стигна до четвъртфинал на US Open по-рано този месец, се ...

28 септ. 2020 | 15:49

Красен Кралев се срещна с ръководството на Българската асоциация по триатлон

Снимка: ММС-1601293994.jpg

В асоциацията към момента членуват над 15 спортни клуба от цялата страна, в ...

28 септ. 2020 | 14:51