Когато се видя, че ще се отиде на избори, спряхме да сме мъдри и търпими един към друг

Ива Митева за Дончева: Създава интриги, не ми се е извинила за "болонка"

4016 | 16 септ. 2021 | 08:34

Разбрах наскоро от колеги, че тя им дала съвет, че е добре да се направят две интриги между парламентарните групи и да пуснат няколко смешки, разказа председателят на парламента


"Да, наистина толкова много подслушвани лица". Това заяви вече председателят на 45-тото и 46-тото НС от ИТН Ива Митева по повод изнесените данни от Хаджигенов за 900 подслушвани лица.

 

"Мисля, че съм емоционална тогава, когато чувството ми за чест и достойнство е накърнено и смятам, че нещо не е почтено", разкри в ефира на "Здравей, България" председателят на 45-тото и 46-тото НС от ИТН Ива Митева.


Тя коментира и епитетите по нейн адрес - болонка и храст:

"Мисля, че с това, че устоях и не свиках извънредно заседание, показах, че не съм болонка. Във вчерашния ден приехме много повече актове, отколкото ако бяхме приели извънредно заседание. Мисля, че взимам правилни решения. В този парламент сякаш границите бяха преминати", каза тя.

Според нея е имало много гняв, злоба и омраза.

"Това е признах на слабост, както казва Далай Лама. Когато се видя, че ще се отиде на избори, спряхме да сме мъдри и търпими един към друг. Всички тръгнахме да се борим за изборен резултат и настроенията на хората", смята тя.

"Не оправдавам колегите си от ИТН, но те също показаха емоция. Тяхната среда досега е била малко по-различна. Виждам, че във всеки парламент има надграждане", каза Митева и оправда острите реплики с атмосферата в НС.

"Не съм казала една дума срещу Татяна Дончева. Много я уважавам и ми беше странно, че тя така остро реагира. Много добре обосновавам действията си винаги. Когато всички се измъкнаха и отказаха да подпишат това решение, видях, че не е почтено. Тя не ми се извини тогава. Разбрах наскоро от колеги, че тя им дала съвет, че е добре да се направят две интриги между парламентарните групи и да пуснат няколко смешки, така се правела политика", разкри Митева.

Относно обвиненията за подкупи,  раздавани от Дончева председателката на НС заяви:

"Аз записи не съм виждала. Мисля, че госпожа Дончева е юрист и си дава сметка за последиците, може би затова ответната й реакция веднага беше такава. На мен не ми е предлагала подкуп, а ми е казвала да подкрепим правителство, за да не ходим на избори", призна тя.

"Преди време тя беше казала, че съм редила кабинети със Слави Трифонов. Тогава се ядосах и й се обадих да я питам как е могла да го кажа, а тя ме пита дали не е вярно, защото все пак съм била председател на парламента. Не беше вярно. Не ме интересува това мен", спомни си Митева.

На въпрос какво е отношението й към Кирил Петков и Асен Василев тя отвърна, че няма човек от кабинета и парламента, с когото да е в лоши отношения.

"Ние всички извън зала сме много различни", каза тя.

"Няма как да направим нищо, ако не се обединим. Това, което хората искат от нас е единство и съгласие. Ние и предния път казахме, че заставаме с ДБ. Заставаме и зад Кирил Петков и Асен Василев, въпреки че все още не знаем за проекта им и каква е платформата им", призна Митева.

По думите й преговорите може да са водени от нея и е редно на масата да седнат хора, които досега не бяха в конфликт.

"Няма да използвам и специализиран транспорт, както и специализирана охрана", каза тя.

"Има много детайли, които сочат, че заплахата е свързана с мотив. Това, че е пратил сигналът до пресцентъра на Министерство на правосъдието. Човек обикновено се сеща за МВР или интернет", добави Митева.

"Странно е, че е подаден вечерта, когато бяха големите промени за НСО", каза Митева.

"Ако е имало заплаха, аз съм била 14 часа ей така в пространството", добави тя.

Дали вярвам или не на шефа на НСО, той е назначен на тази длъжност и си изпълнява задълженията. Аз съм длъжна да слушам какво говори", каза тя.

"Наистина има много подслушвани лица, но информацията е конфиденциална. Поканете Николай Хаджигенов и той ще ви обясни, каквото може. Не желая аз да изнасям подобна информация", заяви Митева относно скандалите с подслушвания.


От категорията

Искра Михайлова в Бяла Слатина: Бойко, твоята паяжина започва да се разкъсва вече!

Искра Михайлова в Бяла Слатина: Бойко, твоята паяжина започва да се разкъсва вече!-1634492680.jpg

Оттук нататък всичко зависи от нас, българите. Бойко Борисов не може да бъде ...

17 окт. 2021 | 20:43

Полк. Митева: Уморихме се от рестарт на системата. Трябва да надграждаме

Кадър: Нова.тв-1634487951.jpg

По отношение на кампанията тя сподели, че се страхува, че може да направи ...

17 окт. 2021 | 19:24

Д-р Мирослав Ненков: Политиците са готови и на ''френски изпълнения'', за да бъдат избрани

Д-р Мирослав Ненков: Политиците са готови и на ''френски изпълнения'', за да бъдат избрани-1634494374.jpg

Тези френски изпълнения в нашия случай са псевдомерки – кръщенета с 15 човека ...

17 окт. 2021 | 21:11

Проф. Генчо Начев: Места в COVID отделенията няма

-1610211046.png

Той потвърди, че има подмладяване на заболеваемостта. По думите му то се дължи ...

17 окт. 2021 | 21:08