Ахмед Доган и Иван Палчев

„Не искам да тълкувам тази подмяна, защото би било страшно!“, е единственият коментар на почетния председател на ДПС

Скандал! Палчев предоставя на медиите подменен текст на писмото си до Доган (допълнение)

26224 | 20 апр. 2017 | 18:15

Иван Палчев добавя за медиите текст, в който твърди, че "Доган е поръчан" и следите водят към Турция. От офиса Доган приемат това за манипулация, която крие последици


На 17 април 2017 година след обяд, един ден след референдума в Турция, ми се обади по телефона Иван Палчев, бивш говорител на ДПС от 90-те години и автор на наскоо излязлата книга „Времето на кентаврите: Ахмед Доган“, и ми предложи да публикувам негово лично писмо до Ахмед Доган, което касаело актуалните събития. Попитах Палчев дали писмото му е изпратено лично до г-н Доган и дали той е дал съгласието си да бъде публикувано в Епицентър.бг. Отговорът бе: "Да!" 


Получих текса по електронната поща от Палчев в 17.51 часа на 17 април и след кореции на буквените грешки и запетайки в 18.04 същия ден АПОКАЛИПТИЧНОТО писмо на Иван Палчев вече беше качено на сайта, където и в момента може да се прочете.

Днес от офиса на д-р Ахмед Доган се обадиха и заявиха, че публикуваният текст се разминава драстично с оригиналното писмо, изпратено от Иван Палчев до г-н Доган.

 

Освен че оригиналният текст е значително по-голям (има много лични елемени за самия Палчев), в него липсва съществен пасаж, а именно:

 

"Преди няколко дни един ми каза съвсем сериозно,че вече си «поръчан» и дори било платено за това. Човекът не знаеше от кого,но беше явна алюзията за Турция.Над 50 години се занимавам с изследване на атентатите и тероризма в човешката история.Оказа се,че Турция е сред малкото държави,използували през ХХ век атентатите извън границите си,за постигане на националните си цели.Да не би да има промяна?"


Този пасаж е добавен допълнително в текста АПОКАЛИПТИЧНО, който Палчев изпраща за публикация, твърдейки, че е съгласуван с Доган.

 

От офиса на Ахмед Доган заявяват днес, че г-н Палчев е извършил манипулация, която крие последици, съобщавайки пред медиите факт, който в действителност не съществува: „Откъде Палчев знае, че Доган е „поръчан“? И защо изпраща на медиите подменен текст? Какво цели? И какво иска да внуши?“

 

Самият Доган запазва мълчание с един-единствен коментар: „Не искам да тълкувам тази подмяна, защото би било страшно!“

Внушението, което прави Иван Палчев, наистина е сериозно, като се има предвид принципната позиция, която Ахмед Доган зае по отношение на референдума в Турция и политиката на Ердоган спрямо България и Балканите.

Публикуваме, без редакторска намеса, оригиналното писмо на Иван Палчев до Ахмед Доган, изпратено ни от офиса на почетния председател на ДПС. В него Палчев е спестил и заглавието "АПОКАЛИПТИЧНО"
  

 

Уважаеми г-н Доган,

Христос воскресе!Благодат и мир да цари в дома ти!Амин.

Отминаха Светлите празници, които прекарах в дълбока размисъл,доколкото това ми се удава.И се появи потребността да споделя размишленията си с близък човек.За хората по света това е винаги неговият Бог.Юдеите пъхат листчетата с молби и мечти в Стената на плача,мюсюлманите и християните шептят своите молитви,изпълнени с надежда за помощ от страна на Аллах и Иисус Христос.

 

Аз освен „Отче наш“,която научих в Семинарията в Черепиш,други молитви не знам и не съм се обръщал никога към Горния,защото знам библейската мъдрост:“Бог не наказва когото мрази!“.

Така че оставаш ти,поради факта,че при подобни контакти схемата трябва да бъде еднопосочна.

 

Първо да изброя житейските неща – те са солта на живота.

1.Знайно е,че в Русия не се правят качествени обувки.А вносните са скъпи.Затова Наталия ме помоли да изпратя за Настя маратонки и сандали.Обиколих тук-там и купих 8 броя:маратонки,полумаратонки,кецове,мокасини,летни обувчици-лодки и 3 чифта разни сандали.Изпратени бяха по пощата.Радост голяма.

 

2.Ведат ми се беше оплакал,че има проблеми с някаква дископатия:ходи-ходи и трябва да седне.Обадих се на проф.Алексей Алексеев и той уреди да го видят чрез ядрено-магнитния резонанс.Дойде момчето,видяха и казаха диагнозата.След седмица трябва да дойде пак,за да довършат прегледа и му предпишат лечение.По тоя повод пихме по една ракия./Аз имам право на 100 грама,като в руската императорска и съветската армия/.

А пропо,Алекси спомена,че има нишан от теб да се видите по някое време.Живее с надеждата това да стане по-скоро.

 

3.Аз наблягам върху книгата за терора.За разлика от теб,Н.В.Царят реагира много позитивно.Един ден след твоето посещение във Врана,той ме прие и 70 м.пушихме и си приказвахме./В Мадрид,когато бяхме, той не пушеше,а сега дими като кумин./Подарих му една голяма,красива азербайджанска табла и Царят видимо се зарадва,все пак и той е човек.

Та както си хортувахме,аз му казах и за новата книга, която пиша – „История на света през атентатите и тероризма“.Той веднага откликна:“Палчев,много интересна тема сте захванали“.До края на 70-те минути на два пъти,/единият път го измърмори/,той се връща на темата,за да ми каже,че е интересна.

И аз веднага му викам:“Ваше Величество,ние сме хора на възраст,няма какво да шикалкавим.Предлагам Ви сътрудничество,50 на 50.Щом излезе книгата и получите своя екземпляр,ако прецените,че е станала, ще ходатайствувате да бъде издадена на Запад.“Съгласи се.Затова забързах с писането – Царят е на 80,а аз – на 74 г.Нищо не се знае.

 

4.Посолството на Азербайджан е получило място в Етнографския музей,да нареди експозиция.Бях казал на посланичката,че имам доста техни неща и мога да ги дам за това изложение.Отделих и сортирах около 40 предмета - картини,миниатюри,съдове,подаръци от президента Алиев и т.н.Другата седмица ще се обадя да им ги закарам,за да преценят кои стават.

 

А сега за възвишеното.

Вчера Ердоган с „малко,но завинаги“спечели референдума в Турция.Какво ще стане никой не знае.Може би ти,като част от „имперското“/с ударение на първата сричка/,знаеш нещо,но не го казваш.

Вече за всички е ясно,че си обявил война на новия Падишах.Още от момента,когато сиктирдоса Лютви Местан.После писмото за Руската Душа – привидно нямаше отношение към темата,но през много криволици и околни пътища,пак се стига до нея.

И накрая вулканичното изригване „Играта е ва банк!“Пред очите ми са ошашавените физиономии на разните му патриоти,националисти,ляво-десни и горе-долни субекти,които се мъчат да преглътнат възклицанието си:“К,во става?“

 

Какви размисли ме налегнаха?

Винаги ти е било криво,че българите все още не те приемат.Не за свой,такива стремежи си нямал.Не те приемат за част от ордата.А вече си на 63 години.Да ти дава Господ здраве,ама това са си години.Скоро като мен,ще започнеш да си говориш с Онзи отгоре.

Е,нима ще отидеш,когато и да е това,в по-добрия свят,без да си приет от своите съотечественици?Мисля си,че те – Съотечествениците,- ще те запомнят не с работата ти по спасението на България от етническо-религиозната война в началото на Прехода.Ще те запомнят с титаничната битка с Ердоган.И тогава ще те припознаят.

 

(Бел. ред. НА ТОВА МЯСТО ЛИПСВА ПАСАЖЪТ, КОЙТО ВИДЯХТЕ ПО-ГОРЕ)

 

Това първо.

А второто също е от сферата на фантастиката.Българският турчин е светски човек,не е задръстен като събратята си от Анадола.Но в някаква степен ще възприема позицията ти не като антиердоганска,а като антитурска.И отливът от ДПС ще продължи.Защото и натискът от страна на Ердоган ще се засилва.Ти много добре знаеш за силата на парите и на многото пари.Представям си момента,когато ДОСТ или която и да е друга алтернативна на ДПС партия влезе в парламента.Това ще е крах на идеята ти за общото,което съществува чрез неговите разновидности.

 

Спомняш си думите си:“Аз съм създал ДПС и само аз мога да го унищожа“.Звучи апокалиптично,но в същото време и реално.Така ли е?

Утрешна представа.В парламента е влязла голяма група депутати на антидоганова партия.ДПС може да го има,но може и да го няма.Тази партия е правоверно турска.Създава проблеми на България,но тя не може да гъкне,защото плешивите соросоидни гурута в Брюксел ще пазят правата на човека и малцинствата.

 

Българската Орда не може да реагира:“армията“ и е две дивизии и половина,всичко,което може да държи оръжие,се е изнесло някъде по света.Тук са останали такива като мен 75-6-7- годишни.Имат много чифтета в касите си,защото са членове на БЛРС.Има също и 1 милион цигани.

 

Много важно – има и 1 милион турци и мюсюлмани.Мозъците им получават първите промивки – за Величието на Империята,за Великолепния век и прочия.Поредният педераст външен министър на България и брат му – човешко недоразумение във вид на военен министър ли ще поведат българите в последната им битка?

 

И тогава българите ще си спомнят,че имаше един Ахмед Доган,наше момче,дето всичко правеше цивилизовано и както трябва.Ама ние не го припознавахме за лоялен наш съотечественик.

И ще запеят песни – като тези за Иван Шишман.

Бъдещ опълченец:Иван Палчев

Същий.

 

Очакваме реакцията на Иван Палчев

 

Малко по-късно, в 20.00 часа, получихме следното писмо от Иван Палчев, което също публикуваме без редакторска намеса:

 

Г-жо Велева,
Грешката е моя.Или,ако предпочитате латинския вариант „Mea kulpa“ – вината е моя.
Как се стигна до това недоразумение,което се намира във втората част от писмото ми под надслов „А сега за възвишеното“.Първата част отпадна логично,тъй като е елемент от лична кореспонденция,която няма обществено звучене.
По принцип в книгата ми „Времето на кентаврите.Ахмед Доган“ се съдържат повечето от постановките на този текст,без събитията от последните дни и сатиричните размишления за „опълчението“.
А от стр.15 до стр.35,/книгата е 300 стр./,извън историческите справки,става дума за това,доколко е бил застрашен животът на г-н Доган през изминалите години на прехода.
Така че нищо ново под слънцето.
Не казвам това,за да потърся някакво оправдание,а за да очертая логиката,довела до тази добавка.Това нещастие стана докато редактирах текста,тъй като по един начин се пише приятелско писмо,а по друг нещо,което ще бъде публикувано.При това без да се накърнят основните тези,поднесени в писмото.
В заключение поднасям извиненията си на всички,които са били засегнати.
Иван Палчев

 

Бел.Ред. Смятаме, че г-н Иван Палчев е допуснал неразумна фриволност, добавяйки към писмо с актуален характер негови размисли отпреди години за някава застрашеност на Ахмед Доган, която не се съотнася изобщо към настоящия момент.

От една страна, това е некоректно към самия Доган, тъй като на него му е изпратен един текст, а друг излиза в медиите, уж с "печата" на неговото съгласие.

От друга, некоректно е отношението и към медиите, тъй като е злоупотребено с името на Доган.

От трета страна, и тя може би е най-важната - да се злоупотребява със "застрашеността" на Доган точно в този момент, когато той се обяви против политиката на Ердоган на Балканите и в България, е не само неразумно, но и престъпно! Точно този пасаж, който г-н Палчев по незнайно какво усмотрение, вкарва в текста за медиите, взриви ПГ на ДПС и десетки симпатизанти на Движението. Депутатите отново заговориха за сигурността на своя почетен председател, а споменът за някои близки събития с трагичен характер, изплува отново.

 

Изглежда Иван Палчев не си дава сметка какви последици може да има едно такова внушение. Ако той има сигнали, че "Доган е поръчан", то би трябвало веднага да се обърне към съответните органи. Такива обаче няма. Второ, визирайки Турция като евентуален "автор" на предполагаемо покушение срещу Доган, писмописецът Палчев вкарва сянка в отношенията ни с Турция точно в този момент. И трето, защо все на гърба на Доган някой трябва да си създава пет минути слава?

 

Оценяваме постъпката на г-н Палчев като крайно безотговорна! Ако в нея няма други мотиви, за които може само да гадаем. Тогава обаче, това би било страшно! Защото за внушаването на неверни съмнения също се носи отговорност.

 

 


От категорията

Макаров: Активират се усилията за подкопаване на многовековните връзки на Русия с балканските страни

Макаров-1526586297.jpg

Очакваме ЕК да приеме окончателно решение за хъба „Балкан“ и за потенциалното ...

18 май 2018 | 09:44

Кеворк Кеврокян: Ентусиазъм - за сметка на прозорците

-1460718675.jpg

Личната биографка на Бойко направи равносметка на първата година на третия му ...

19 май 2018 | 11:34

Междудържавните отношения между Русия и България (Обзор)

-1526993802.jpg

На 4 август 1992 г. между Руската Федерация и Република България е сключен ...

22 май 2018 | 15:54

„Таймс“: Тръмп ще върне предишното величие на НАТО

-1526223934.jpg

Руските заплахи наложиха вето върху по-нататъшното разширяване на Алианса на ...

22 май 2018 | 15:34

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018