Иван Стаматов

Нямам сключени договори с общината, не съм виждал кмета от година, категоричен е бизнесменът, посочен от ГЕРБ за тартора на властта в града

Иван Стаматов за скандала в ГЕРБ: Не съм властовият център в Хасково,не съм в Монако,нямам „Бентли“

50839 | 27 септ. 2017 | 16:37

Бившият депутат от БНС отрича да е на екскурзия в Монако с градоначалника Добри Беливанов, както твърдят от ГЕРБ, не го е возил и в джип „Бентли“.


Не съм „властовият център“ в Хасково, който командва кмета Добри Беливанов. Това каза пред Епицентър.бг бившият депутат от Български народен съюз (БНС) и настоящ бизнесмен Иван Стаматов.

 

По-рано днес областният координатор на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев заяви, че именно бизнесменът ръководи и командва градоначалника, от когото партията се разграничи в края на миналата седмица и оцени управлението мукато провал.

 

Очаквано Иван Стаматов отхвърли всички обвинения на ГЕРБ – че плаща скъпите екскурзии на Добри Беливанов в Европа, че го возил в джип „Бентли“, че е „властовият център“ в Хасково, както и че има сключени договори с местната власт. Бизнесменът се ядосва от забъркването на името му в скандала и дори твърди, че от една година не е стъпвал в сградата на Общината.


Ето какво каза Иван Стаматов в блиц интервю за Епицентър.бг:


- Г-н Стаматов, вие ли сте властовият център в Хасково, който командва кмета Добри Беливанов?

 

- Моля?! Аз не смятам, че съм такъв център, най-малкото и другото, което е важно да спомена, че никога не съм споменавал нищо на тази тема. Добри Беливанов ми е приятел от 30 години и искам да ви кажа, че от една година не съм стъпвал в Община Хасково. Не съм се виждал с него и изобщо не ме интересува какво правят там. Не мога да разбера защо ме набъркват в тази история.

 

- Очевидно въпросите за отношенията ви с Добри Беливанов, повдигнати днес от ГЕРБ, ви дразнят...

 

-...Ами ядосвам се, защото няма грам истина в това нещо...

 

- Депутатът Делян Добрев твърди, че в момента вие сте на екскурзия с Беливанов в Монако. Вярно ли е това? 

 

- Първо – това категорично не е вярно. И второ - и да е вярно, какво виждате в това, не мога разбера? Не е вярно! По отношение на твърдението, че съм возил кмета на Хасково с джип „Бентли“, искам да кажа, че все още не съм стигнал до „Бентли“..

 

- А какви коли имате?

 

- Вие кой сте, че да ви давам обяснение какви коли имам? Проверете си - има си там декларации, данъчни, фирми....всичко може да проверите.

 

- Ваши фирми имат ли сключени договори с Община Хасково?

 

- Не, нямам никакви договори.

 

Последва ядосано затваряне на телефона.  

 

Иван Стаматов е бивш депутат от Български народен съюз в 40-ото Народно събрание. В момента се занимава с частен бизнес. Икономическите му интереси са в сферата на строителството, възобновяемата енергия, консултанските и инженерингови услуги. Бивш собственик е на местния вестник „Хасковска Марица“.


Още по темата

Елена Йончева вади факти: Родата на Делян Добрев управлява Хасково. Ситуацията е страховита!

Елена Йончева: Родата на Делян Добрев управлява Хасково. Ситуацията е страховита!-1506499277.jpg

„Кумата на г-н Добрев е секретар на общината, кумецът му е заместник-кмет, ...

27 септ. 2017 | 11:00

Делян Добрев: Бизнесмен на БСП командва кмета на Хасково

Делян Добрев. Снимка: ГЕРБ-1506500668.jpg

Властовият център на Добри Беливанов е ексдепутатът Иван Стаматов, в момента ...

27 септ. 2017 | 11:23