Ивица Дачич

Усещаме голям натиск, но няма да отстъпим, обяви сръбският външен министър

Ивица Дачич: В Сърбия има опити да се спре продължението на "Турски поток" през България

5637 | 5 март 2020 | 20:14

Дипломат №1 на Белград подчерта, че Сърбия настоява за изпълнението на този проект и отново отбеляза, че страната не подкрепя антируските санкции


В Сърбия има опити да се спре продължението на „Турски поток“ през България, но Белград няма да позволи да бъде притискан, заяви министърът на външните работи на страната Ивица Дачич, цитиран от РИА Новости и Агенция "Фокус".

„В момента продължава строителството на „Турски поток“. Едната му част минава през България. Сега чакаме газа от хранилищата в България да стигне до границата на България със Сърбия, това е много важно за нас. Но сега усещаме голям натиск, има опити да се спре дори този проект. Но опитите да ни принудят ще бъдат неуспешни “, каза той.

Той подчерта, че Сърбия настоява за изпълнението на този проект и отново отбеляза, че страната не подкрепя антируските санкции.

„Има натиск, опити за спиране на проекта "Турски поток". Освен това, на Сърбия не се дава никаква нова възможност, друг шанс да си осигури газ. Ако кажем, че например, не искаме да участваме в „Южен поток“ или „Турски поток“, тогава откъде ще вземем газ?“ - попита Дадич.
Министърът отбеляза, че САЩ предлагат своя газ, но той е два пъти по-скъп.

„Това е втечнен газ чрез проекти на остров Крък в Хърватия. Въпреки това засега се планира само изграждането му и никой не знае кога ще бъде построен“, добави Дачич.

 


От категорията

Джонсън с емоционално писмо до британците: Моля, настоявам, останете си в къщи! Спасете живот!

Джонсън с емоционално писмо до британците-1586208886.jpg

"Зная, че много от вас ще бъдат дълбоко разтревожени относно финансовия ...

7 апр. 2020 | 00:30

Урсула фон дер Лайен: България показва, че солидарността все още е в сърцето на ЕС

-1473342982.jpg

Никога няма да забравим, че България изпрати защитно облекло на Австрия. Всичко ...

7 апр. 2020 | 06:43

То ще продължи един месец

Обявиха извънредно положение в Токио и още 6 области в страната

-1583919271.jpg

Тази мярка не означава пълно блокиране, наблюдавано в други части на света, но ...

7 апр. 2020 | 12:18

Турското правителство ще плаща 60% от заплатите на служителите на фирми, засегнати от Ковид-19

-1585036388.jpg

Сумата, в размер между 1752 и 4381 турски лири (260 и 650 долара) ще бъде ...

7 апр. 2020 | 12:10

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


6 март 2020 | 08:43Това трябва да говори нещо на нашия банкянски мъдрец. Тръмп бил го разбрал за Турски или т.н. Балкански поток и че бил дал благословията си за съществуването му. Друг е въпросът откъде накъде американците ще решават какво да правим у дома си и със съседите . Но натискът върху Сърбия е косвен удар върху нас , защото ако Сърбия се откаже отидоха по дяволите инвестициите за тръбопровода и мечтите за транзитни такси за България. Това трябва да Му говори колко Го бръснат американците и колко глупав и наивен е . "Америка над всичко " не е гол лозунг , а е целенасочена политика. За умните , а глупаците само превиват гръб.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.