Иво Христов и Петко Симеонов в спор дали летище София да носи името на д-р Желю Желев

Защо твърдиш неверни неща, пита един от основателите на СДС

Иво Христов и Петко Симеонов в спор дали летище София да носи името на д-р Желю Желев

5390 | 9 ноем. 2018 | 17:40

Ти, началникът на неговата канцелария, намираш за естествено да се изгавриш с нашето обръщение. Още повече че преди половин година ти беше запознат със съдържанието на нашето искане и то ти беше връчено по надлежния ред. Постъпваш против длъжността си. За


Един от основателите на СДС Петко Симеонов и началникът на кабинета на президента Радев - Иво Христов влязоха в спор по повод идеята на стари седесари летище София да носи името на първия демократично избран президент д-р Желю Желев

 

Симеонов смята, че Христов се е „изгаврил“ с тази идея и е злоупотребил със служебното си положение. 

 

Ето какво написа първо Иво Христов:

"Защо не?! По времето на СДС започна масовата емиграция, старата сграда едва побираше куфарите на заминаващите, тъй че летището си струва да се свърже с това круширало трибуквие.

Но пък по времето на БСП емиграцията заприлича на панически екзод и "Позитано"20 също е добро име за летище.

По времето на НДСВ мракът продължи, но бе построен, а през 2006г. пък бе въведен в експлоатация Терминал 2.

С него и досадният виц за двата изхода от българската безизходица - Терминал 1 и Терминал 2 - тъй че "Тройна коалиция" също е подходящо име за летище.

Но според мен справедливостта изисква аерогарата да носи името на премиера Борисов. Все пак той лично уважи откриването на мегалетището в Истанбул, което обрича софийското на нерадостно бъдеще. Пък ако успее и да го концесионира на някоя Гинка...."

 
 Ето и отговорът на Петко Симеонов:
 
"Драги Иво, изненадан съм от твоя постинг. 
Ние, група граждани, се обръщаме към президента на републиката чрез петиция. Ти, началникът на неговата канцелария, намираш за естествено да се изгавриш с нашето обръщение. Още повече че преди половин година ти беше запознат със съдържанието на нашето искане и то ти беше връчено по надлежния ред. Постъпваш против длъжността си. Защо? 

Освен това твърдиш неистини. От некомпетентност или умишлено, не мога да преценя.

Началото на масовото емигриране от страната даде Тодор Живков в края на май 1989 г. От страната побегнаха стотици хиляди нейни граждани. За няколко месеца избягаха 300 хиляди. Това придоби размера на хуманитарна катастрофа.
Бягството продължи с опашки пред западни посолства с молба за визи за напускане на страната веднага след 10 ноември 1989 г. Нова масова вълна за напускане възникна и след изборите за ВНС. 

Емигрирането на редовите граждани, не на служители на тайните служби, и на лица, престъпили закона, няма нищо общо със СДС.
Нима СДС е виновно за масовата емиграция на Запад от Румъния, Полша, Унгария, Украйна, Русия...? Защо твърдиш неверни неща? 

Още. Благодарение на подписите на народните представители във ВНС на нареченото от теб „круширало трибуквие“ беше приета конституцията на Република България. По длъжност се очаква ти да служиш на тази конституция.
Подиграваш ли се с моя подпис, с подписите на останалите депутати от „круширалото трибуквие“? 

Това „трибуквие“, благодарение и на общоевропейския процес, доведе до рухването на тоталитарната система. Изпълни ли задачата си СДС?
Прочети учредителната декларация на СДС, за да видиш, че постигнахме всичко. Естествено беше тази широка коалиция, обединила демократите от целия политически спектър, след като постигна своята цел, да отстъпи на втори и трети план.
Искрено съжалявам, че ме принуждаваш да пиша тази реплика".
 
А на 5 ноември Петко Симеонов се объра отново във Фейслук
Подкрете петицията! 
Ние, от Първия координационен съвет на СДС, колкото сме оцелели, не сме задръстени старци. Да стане разговор - как почитаме заслужилите хора? 
Ето ви пример:
На името на Марко Семов, поклон пред неговата памет, има кръстен булевард. И то - "разкъсан" булевард Сахаров, за да продължи в бул. "Марко Семов".
Хайде да вземем неговото политическо участие в държавните структури (дума не казвам за политическата му биография!) като база за национално признание...
Ако на тази база признаваме заслугите на Жельо Желев...
Без шега твърдя, че Президента трябва да издаде указ, с който определя, че на книжовен български език Луната се преименува на Жельо. (Днес е два дни преди новолуние.)
Почина Жельо. Бог да го прости. 
На името на Дертлиев има булевард, на името на Стефан Савов улица, на Лучников беше издигнат триметров паметник (позлатен или с варак от предани реституенти?)... За Жельо нищо! Паметна плоча на родния му дом във Веселиново...
Хайде, моля ви се. Поне докато сме живи познаващите споменатите лица не си правете гаргара със заслуги.


От категорията

Велики четвъртък е денят на Тайната вечеря! Боядисват се яйцата и се замесват козунаците за Пасха

-1491970452.jpg

На вечерята Христос явил на учениците Си, че ще бъде предаден. След това Божият ...

25 апр. 2019 | 00:01

Цвета Караянчева на концерта на Васко Кръпката: Винаги бдете, деца!

-1553879044.jpg

Концертът в зала "Универсиада"бе по повод 30-годишнината от ...

25 апр. 2019 | 07:49

"Маркет Линкс": Месец преди изборите резултатът се обръща - БСП - 31,3%, ГЕРБ - 30,9%

-1556172007.png

Доверието към политическата класа е изключително ниско. Към момента ...

25 апр. 2019 | 08:53

Деница Златева: И един глас над ГЕРБ, е победа за нас

-1548655794.jpg

Няма значение дали си на втора или седма позиция, но със същия хъс ще работим ...

25 апр. 2019 | 08:37

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Рада


10 ноем. 2018 | 08:28Симеонов е от динозаврите на контрареволюцията у нас. При коментарите му в "Панорама" нямаше и капка от съжаление за действията си, които изведоха напред в обществото използвачи и нагаждачи, грабители на обществения продукт и т.н. Не си струва коментара само разочарования


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


METO


9 ноем. 2018 | 22:02Гавра е да поставяш имената на Марко Семов и Дертлиев, редом с тези на Савов и Лучников. Желев да почива в мир и не му дрънкайте костите. Стига ни Костов и останалите от кликата СДС унищожители на Българската държава.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.