Излезе новият албум на Intelligent Music Project – SORCERY INSIDE

Излезе новият албум на Intelligent MusicProject – SORCERY INSIDE

1074 | 28 дек. 2018 | 22:42

В уникалния български проект участват рок величията Саймън Филипс, Джон Пейн, Джоузеф Уилиямс и Карл Сентънс

Излезе новият албум на Intelligent Music Project – SORCERY INSIDE-1546029866.jpgД-р Милен Врабевски-1546030155.jpgД-р Милен Врабевски и Саймън Филипс-1546030037.jpgД-р Милен Врабевски и Джоузеф Уилямс-1546029992.jpgБългарският екип в студиото-1546029944.jpgИзлезе новият албум на Intelligent Music Project – SORCERY INSIDE-1546029898.jpg

Най-новият студиен албум на Intelligent Music Project (IMP) е вече факт. SORCERY INSIDE е четвъртият музикален шедьовър на д-р Милен Врабевски, който излезе в навечерието на Коледа като подарък за всички меломани и ценители на качествената рок музика.

 

За пореден път в този изцяло български музикален проект се включватлегендарни музиканти като Саймън Филипс (Toto), Карл Сентънс (Nazareth), Ричард Грисман (River Hounds), Джон Пейн (ex-Asia) и Джоузеф Уилиямс(Toto), които са оставили своя несравним почерк върху 12-те нови композиции на д-р Милен Врабевски.

 

Албумът е пуснат за безплатно слушане и теглене от YouTube канала и сайтана Intelligent Music. Той ще бъде наличен и на CD, но само като специален подарък за феновете, които желаят да направят дарение за Фондация „Българска памет“.

 

За сума над $30 долара дарителите ще получат CD сновия албум SORCERY INSIDE, а за дарение над $80 – 4-те албума на Intelligent MusicProject, издадени досега.

 

„Това е албум, посветен на вечно търсещия ум. Идеята е да достигнем до момента, в който откриваме източника на магията вътре в нас. Той се крие в способността ни да бъдем човеци на първо място. Щрихи от всекидневния живот водят феновете до правилните заключения за това как да се справят“, сподели продуцентът на албума д-р Милен Врабевски.

 

SORCERY INSIDE съчетава в себе си химията и богатата и многопластова стилистика на всички предишни албуми на IMP (I-III) с акцент върху китарите и мелодичното прогресив звучене. Запомнящите се мелодии и динамичните рифове елегантно допълватстрахотните вокалина Пейн, Уилямс, Сентънс и Грисман.

 

Световноизвестният барабанист и автор на музика Саймън Филипс участва в записите не само на барабаните, но и като музикален копродуцент, заедно с д-р Врабевски и Иво Стефанов. Групата на Саймън Филипс, сформирана от него в Лос Анджелис веднага след поканата за участие в проекта, оставя своя почерк в парчетата от целия албум.

 

Записите са направени през есента на 2018 г. в Brotheryn Studio в Калифорния от Саймън Филипс и Ърнест Тибс (барабани и перкусии), Джеси Зибенберг (китари, вокали) и Дейв Палмър (клавири).

В албума участват и едни от най-талантливите български рок музиканти - Боби Косатката, Веселина Николова-Лина Никол, Бисер Иванов, Ивайло Звездомиров и др.

 

През 2019 се планира турне с няколко български и европейски концертни дати с музикантите, записали новия албум на д-р Милен Врабевски и Intelligent Music Project. Подготовката за него ще започнe още в началото на следващата година.