Извънредна среща в Овалния кабинет, крясъци и "грозни" спорове за отмяна на изборите

Помощници на Тръмп отхвърлят най-скандалните предложения на Пауъл и Флин

Извънредна среща в Овалния кабинет, крясъци и "грозни" спорове за отмяна на изборите

104687 | 20 дек. 2020 | 10:02

Флин предположи, че Тръмп може да се позове на военно положение като част от усилията си да обърне изборите, които е загубил от новоизбрания президент Джо Байдън


Президентът Доналд Тръмп свика среща в Овалния кабинет с участието на адвокат Сидни Пауъл и нейния клиент, бивш съветник по националната сигурност Майкъл Флин, съобщиха двама души, запознати с въпроса. Те описват сесията, която започва като импровизирано събрание, но която избухва с крясъци на моменти, когато някои от помощниците на Тръмп отхвърлят най-скандалните предложения на Пауъл и Флин за отмяна на изборите, съобщава Си Ен Ен.

По-рано тази седмица Флин предположи, че Тръмп може да се позове на военно положение като част от усилията си да обърне изборите, които е загубил от новоизбрания президент Джо Байдън, идея, която се появи отново по време на срещата в Овалния кабинет, казва един от източниците. Не е ясно дали Тръмп ще подкрепи идеята, но останалите участници в дискусията категорично са се противопоставили и са я отхвърлили.

Помощници от Белия дом, участвали в срещата, включително генералният секретар на Белия дом Марк Медоус и адвокатът Пат Чиполоне, също енергично са отхвърлили предложението Пауъл да бъде назначена за специален адвокат, който да разследва твърденията за измама на избиратели, които самата администрация на Тръмп отхвърли (или, както изглежда по-осъществимо, да я наеме в администрацията за някаква разследваща роля). Пауъл е съсредоточила своите усилия върху машините за гласуване и е повдигнала идеята специален адвокат да инспектира машините за грешки.

Друга идея, която се е появила на срещата, е указ, който ще позволи на правителството да има достъп до машините за гласуване, за да ги инспектира.

Източник определи срещата като „грозна“, тъй като Пауъл и Флин обвинявали другите, че са изоставили президента, докато той работи за отмяна на резултатите от изборите.

"Беше разгорещено, хората наистина се караха в Овалния кабинет", казва един от източниците.

Един от източниците описва нарастващото чувство на загриженост сред помощниците на Тръмп, включително онези, които са преодолели предишните си противоречия, за това какви стъпки той може да предприеме, когато мандатът му приключи.

Малко след тази среща, предизборният екип на Тръмп получи меморандум от правния екип на кампанията с инструкции да запазят всички документи, свързани с „Dominion Voting Systems“ и Пауъл в очакване на евентуални съдебни спорове от компанията срещу него и адвокатката..

Бележката, видяна от Си Ен Ен, се отнася до писмо, което „Доминион“ е изпратил на Пауъл тази седмица с искане публично да оттегли твърденията си и да инструктира персонала на кампанията да не подправя, унищожава или изхвърля записи, които биха могли да бъдат от значение.

Сериозно вътрешно разделение се формира в рамките на кампанията на Тръмп след изборите с напрежение между главния адвокат на кампанията Мат Морган, който изпрати меморандум в събота и адвоката на Тръмп, Руди Джулиани.


Въпреки че кампанията веднъж се дистанцира от Пауъл, Тръмп призовава други да се борят като нея, според хора, запознати с неговите коментари. Той призова повече хора да представят аргументи по телевизията, които често са неоснователни и пълни с конспиративни теории, напомня БГНЕС.


От категорията

Джо Байдън се закле като 46-я президент на САЩ: Демокрацията победи!

Джо Байдън се закле като 46-я президент на САЩ-1611161911.jpg

При влизането на Байдън в Капитолия стана ясно, че е започанала евакуация на ...

20 ян. 2021 | 17:21

Джордж У. Буш и Лора Буш пристигнаха в Капитолия

Джордж У. Буш и Лора Буш пристигнаха в Капитолия-1611157025.jpg

Буш е единственият президент на републиканците, присъстващ на днешната ...

20 ян. 2021 | 17:35

Холивуд се завърна, за да посрещне новата администрация (СНИМКИ)

Лейди Гага Кадър: бТВ-1611167645.jpg

Лейди Гага и Дженифър Лопес пяха при встъпването в длъжност на Джо Байдън и ...

20 ян. 2021 | 20:28

Първата реч на Джо Байдън: Цялата ми душа е вложена в обединението на Америка! (ВИДЕО)

Обещавам на тези, които не са гласували за нас - ще се боря за вас така, както и за тези, които са гласували за мен, каза Байдън-1611163787.jpg

Привържениците на превъзходството на бялата раса трябва да бъдат победени и да ...

20 ян. 2021 | 19:20