Ханука

Какво да сготвим на Ханука – традиционни еврейски рецепти

775 | 23 дек. 2016 | 14:36


Картофени палачинки

Необходими продукти

  • 500 г картофи
  • 1 глава кромид лук
  • 300 мл заквасена сметана
  • сол
  • черен пипер
  • олио

Начин на приготвяне

 

Картофите и лукът се смесват и притискат, за да потече сок. Подправят се на вкус. Взима се от сместа и се притиска, пържи се като палачинка. Сервира се със сметана.

 

Вкусни понички с пълнеж – суфганиот

Необходими продукти

  • 750 г брашно
  • 1 и 1/2 пакетче суха мая (или в зависимост от описанието на опаковката на маята - като за 750 г брашно)
  • 350 г прясно мляко
  • 80 г захар
  • 125 г масло
  • около 400 г конфитюр или сладко по желание - за пълнежа
  • кристална и пудра захар - за поръсване
  • около 200 мл олио - за пържене

Начин на приготвяне

Млякото, захарта и маслото се разбиват. Прибавят се брашното и маята постепенно. Разточва се твърдо тесто с дебелина 1.5 см. С чаша се изрязват кръгчета, които втасват за 5-10 минути.

Загрява се олиото за пържене. Поничките се изпържват от двете страни

Сладкото се пасира и всяка поничка се пълни отстрани. Поръсват се с пудра захар.

 

 


От категорията

Печено брюкселско зеле с карфиол и ябълки

Печено брюкселско зеле с карфиол и ябълки -1508155310.jpg

16 окт. 2017 | 15:01

Тюрбан със зеленчуци

Тюрбан със зеленчуци-1507902550.jpg

13 окт. 2017 | 16:47

Спагети Соренто

Спагети Соренто-1507634171.jpg

10 окт. 2017 | 14:15

Вегетарианска мусака

Вегетарианска мусака-1507554293.jpg

9 окт. 2017 | 16:03

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.