Д-р Калоян Методиев

Борисов прави държавата заложник на собственото си политическо оцеляване, смята политологът

Калоян Методиев: България е в институционална, политическа и икономическа агония, летим към избори!

7358 | 11 ян. 2019 | 21:44

"Управлението не се крепи от доверието на гражданите, защото проучванията показват 8% подкрепа за парламента. При такъв процент доверие реално нямаме парламент", обясни той


Намираме се в ситуация на бързо ескалираща предизборна кампания. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ политологът д-р Калоян Методиев във връзка с началото на новия политически сезон. По думите му политическата обстановка е свръх динамична, а въпросът на въпросите е: какво крепи управлението.

Според него управлението не се крепи от доверието на гражданите, защото проучванията показват 8% подкрепа за парламента. При такъв процент доверие реално нямаме парламент, обясни Калоян Методиев.

Той уточни, че данните са от средата на декември миналата година и не включват развилите се скандали, които доминираха общественото внимание в първите две седмици от новата година.

„Този парламент е приключил. Той се използва единствено за предизборна трибуна и не би могъл да има друга роля. Свидетели сме на абсолютна междуинституционална война, както и на ескалация на напрежението между партиите. В последната седмица има подобно нещо и в бизнеса в страната. В състояние сме на институционална, политическа, а вече и икономическа агония, в контекста на растящите цени, на дълговете, за които се говори, че ще се генерират в следващите месеци от правителството, социално недоволство и т.н. Червените линии вече са преминати и сме в състояние на летене към избори“, каза още политологът.

Според Калоян Методиев управлението се държи на собствения си инат, както и на липсата на реална алтернатива. Според него премиерът Бойко Борисов прави държавата заложник на собственото си политическо оцеляване.

 


От категорията

Борисов лети за Брюксел за заседанието на Европейския съвет на 20 и 21 юни

-1559913253.jpg

Лидерите от Европейския съюз трябва да решат кой ще бъде наследникът на ...

19 юни 2019 | 16:51

Иде адска жега! Живакът удря 37°-38°през почивните дни

-1437304048.jpg

Значителна купеста облачност ще се развива в следобедните часове в петък и на ...

19 юни 2019 | 19:59

Красимир Вълчев: Спорният текст на матурата по БЕЛ за VII клас беше неуместен

Кадри bTV-1561016591.png

Просветният министър каза, че за да се стимулират младите хора да избират ...

20 юни 2019 | 10:42

Случаят със смъртта на 6-годишната Мими влезе в парламента

-1557299019.jpg

Председателят на парламентарната Комисия по здравеопазване и председател на ПГ ...

20 юни 2019 | 10:22

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.