Д-р Калоян Методиев

Борисов прави държавата заложник на собственото си политическо оцеляване, смята политологът

Калоян Методиев: България е в институционална, политическа и икономическа агония, летим към избори!

7095 | 11 ян. 2019 | 21:44

"Управлението не се крепи от доверието на гражданите, защото проучванията показват 8% подкрепа за парламента. При такъв процент доверие реално нямаме парламент", обясни той


Намираме се в ситуация на бързо ескалираща предизборна кампания. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ политологът д-р Калоян Методиев във връзка с началото на новия политически сезон. По думите му политическата обстановка е свръх динамична, а въпросът на въпросите е: какво крепи управлението.

Според него управлението не се крепи от доверието на гражданите, защото проучванията показват 8% подкрепа за парламента. При такъв процент доверие реално нямаме парламент, обясни Калоян Методиев.

Той уточни, че данните са от средата на декември миналата година и не включват развилите се скандали, които доминираха общественото внимание в първите две седмици от новата година.

„Този парламент е приключил. Той се използва единствено за предизборна трибуна и не би могъл да има друга роля. Свидетели сме на абсолютна междуинституционална война, както и на ескалация на напрежението между партиите. В последната седмица има подобно нещо и в бизнеса в страната. В състояние сме на институционална, политическа, а вече и икономическа агония, в контекста на растящите цени, на дълговете, за които се говори, че ще се генерират в следващите месеци от правителството, социално недоволство и т.н. Червените линии вече са преминати и сме в състояние на летене към избори“, каза още политологът.

Според Калоян Методиев управлението се държи на собствения си инат, както и на липсата на реална алтернатива. Според него премиерът Бойко Борисов прави държавата заложник на собственото си политическо оцеляване.

 


От категорията

Цветанов няма да подава оставка. ГЕРБ застава зад него с призива "Цветанов е невинен"

Цветанов няма да подава оставка. Партията ГЕРБ застава зад него с призива "Цветанов е невинен"-1553463126.jpg

Партийните структури ще изразят в декларации подкрепата си за Цветанов, ...

24 март 2019 | 23:03

Ирена Соколова за атаката срещу Цветанов: Това е подривна акция, зловредие на социопатен ум

Ирена Соколова в защита на Цветанов: Това е подрривна акция, зловредие на социопатен ум-1553464530.jpg

Кога ли и с коя ли акция е засегнато нечие его и е настъпен по опашката някой ...

24 март 2019 | 23:53

Новата седмица започва със слънце, дъжд и вятър от утре

-1523942185.jpg

В края на седмицата слънцето отново ще се завърне. В петък сутринта ще е ...

25 март 2019 | 10:13

Тихомир Безлов: От Цветанов зависи живота на това правителство

-1540879731.jpg

За тези сделки за Цветанов се знаеше от половин година. А хората, които ...

25 март 2019 | 09:51

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.