Д-р Калоян Методиев

Борисов прави държавата заложник на собственото си политическо оцеляване, смята политологът

Калоян Методиев: България е в институционална, политическа и икономическа агония, летим към избори!

6669 | 11 ян. 2019 | 21:44

"Управлението не се крепи от доверието на гражданите, защото проучванията показват 8% подкрепа за парламента. При такъв процент доверие реално нямаме парламент", обясни той


Намираме се в ситуация на бързо ескалираща предизборна кампания. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ политологът д-р Калоян Методиев във връзка с началото на новия политически сезон. По думите му политическата обстановка е свръх динамична, а въпросът на въпросите е: какво крепи управлението.

Според него управлението не се крепи от доверието на гражданите, защото проучванията показват 8% подкрепа за парламента. При такъв процент доверие реално нямаме парламент, обясни Калоян Методиев.

Той уточни, че данните са от средата на декември миналата година и не включват развилите се скандали, които доминираха общественото внимание в първите две седмици от новата година.

„Този парламент е приключил. Той се използва единствено за предизборна трибуна и не би могъл да има друга роля. Свидетели сме на абсолютна междуинституционална война, както и на ескалация на напрежението между партиите. В последната седмица има подобно нещо и в бизнеса в страната. В състояние сме на институционална, политическа, а вече и икономическа агония, в контекста на растящите цени, на дълговете, за които се говори, че ще се генерират в следващите месеци от правителството, социално недоволство и т.н. Червените линии вече са преминати и сме в състояние на летене към избори“, каза още политологът.

Според Калоян Методиев управлението се държи на собствения си инат, както и на липсата на реална алтернатива. Според него премиерът Бойко Борисов прави държавата заложник на собственото си политическо оцеляване.

 


От категорията

Станишев: Защо трябва да имитираме конкурс за изтребителите? (ВИДЕО)

Кадър: бТВ-1547579000.jpg

"Казваме: Стратегическият ни партньор в НАТО – САЩ, те са произвели ...

15 ян. 2019 | 21:01

Борисов обсъди с либийския премиер казуса със задържания в България кораб "Бадр"

-1544607109.jpg

Премиерът Сарадж бе категоричен, че положителното решаване на казуса с кораба ...

15 ян. 2019 | 20:07

ДПС иска задължително машинно гласуване

ДПС иска задължително машинно гласуване-1547581648.jpg

ДПС настоява още за европейския вот през май машинното гласуване да е въведено ...

15 ян. 2019 | 21:37

Нови правила за прием в детските градини в София (ВИДЕО)

Кадър: Нова тв-1547580992.jpg

По-малко деца с хронични болести и предимство за работещи родители и студенти

15 ян. 2019 | 21:34

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.