Калоян Паргов Снимка: БСП-София

Моите ключови думи за БСП са - стабилност, перспектива, доверие, категоричен е той

Калоян Паргов: Ако БСП сега се пребори със себе си, следващите ѝ битки ще са по-лесни

4991 | 9 февр. 2020 | 12:49

Със сигурност това, което искам да направя в предстоящата кампания за избор на председател на БСП, е да участвам в дискусия за бъдещето на партията, заяви лидерът на столичните социалисти


Ако БСП сега се пребори със себе си, следващите ѝ битки ще са по-лесни. Това каза лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов в сутрешния блок на телевизия "Европа".

 

Там той коментира предстоящия избор за председател на БСП и приетия бюджет на Столична община за 2020 година, който съветниците от групата на социалистите в СОС не подкрепиха, съобщиха от пресцентъра на БСП - София.

Калоян Паргов обясни, че тази седмица е последната, в която заседават основните партийни организации и правят номинации.
"От 15 февруари до 15 март ще се проведат конференциите на общинските и районните партийни организации, които ще бъдат близо 300 на брой. Моят основен ангажимент ще бъде в София. Ще се опитам да присъствам на повечето конференции, за да чуя още веднъж мнението на хората за това каква трябва да бъде БСП, какво да излъчва и да прави партията в следващата година до парламентарните избори, според нашите членове," обясни той.

Лидерът на БСП - София заяви, че партията в момента има пред себе си три важни предизвикателства.

"Ако мога да ги разпределя образно в три тура през следващите 2 години, то сега ни предстои първият. Бих го нарекъл битка със себе си, обясни Калоян Паргов. - Най-голямата и най-трудната битка за всеки човек е тази, в която трябва да се пребори със себе си, със собствените си комплекси и страхове. На организациите нищо човешко не им е чуждо, защото те са съставени от хора. Затова се борят със същите комплекси и страхове... Това е най-важната битка. Ако успеем да победим себе си в тази битка, следващите две - парламентарните и президентските избори - ще ни бъдат доста по-лесни".

Калоян Паргов добави, че ще обяви плановете и намеренията си в предстоящата кампания за избор на председател на БСП след около месец. Той обясни, че иска да чуе мнението на хората за това къде те го виждат в партията.

"Разбира се, на този етап моето място е в София, заяви Калоян Паргов. - Със сигурност това, което искам да направя в предстоящата кампания, е да участвам в дискусия за бъдещето на БСП. Надявам се този дебат да започне в следващите десетина дни и да получим отговори на въпросите какво трябва да прави БСП, как и с кого. И най-вече - какви послания трябва да излъчва партията в обществото. Моите ключови думи за БСП са стабилност, перспектива, доверие - това трябва да излъчва социалистическата партия. А не да плашим хората".

Лидерът на БСП - София отново заяви, че прекият избор на председател на партията е много рисково начинание.

"Всички знаят, че аз бях против, предвид тези рискове, каза Калоян Паргов. - Има обаче решение, което трябва да бъде изпълнено. И сега трябва да организираме това рисково начинание така, че БСП да излезе от него по-консолидирана, по-обединена по пътя си към следващото голямо изпитание, а именно парламентарните избори. Колкото до мен - аз никога не съм бягал от отговорност. Но ми е много важно мнението на хората. Нека да видим резултатите от първия кръг на номинациите и тогава ще коментирам повече".

По темата за бюджета на Столична община за 2020 година Калоян Паргов беше категоричен, че той отново няма да реши напълно нито един проблем на хората в града.

"Бюджетът не е просто една счетоводна сметка, коментира той. - А бюрократично-чиновническият подход, който прилагат управляващите при формирането му, не решава проблеми. В приходната част има доста подценени пера, затова предложихме да ги завишат с около 53 милиона лева. Тази година за първи път през последните 10 бюджетът намалява. Намалява основно в капиталовите разходи и инвестициите. Разбира се, в определена степен това се дължи на намалелия приход от европейски фондове. От друга страна, Столична община ще инвестира по-малко тази година. Бюджет 2020 ще бъде 1,7 милиарда лева, с близо 50 милиона по-малко от миналогодишния. Ако разделим тези 1,7 милиарда на броя на гражданите, ще видим, че се пада малко над 1000 лева на човек. А кметът Фандъкова обещаваше миналата година в кампанията, че ще влезе в кварталите...".

 


От категорията

Борисов: Преговаряме с Гърция и с Франция за ваксини назаем (ВИДЕО)
(Видео)

-1614278878.jpg

По-рано днес премиерът нареди на здравния министър проф. Костадин Ангелов да ...

28 февр. 2021 | 19:24

"Медиана": Към момента четири партии сигурно влизат в НС: ГЕРБ, БСП, „Има такъв народ“ и ДПС
(Видео)

-1613900668.jpg

Още четири формации се намират близо до бариерата и имат реални шансове да ...

28 февр. 2021 | 14:01

Гуцанов: Единствената партия, която може да премахне и разформирова срутището ГЕРБ е именно БСП
(Видео)

-1606805687.jpg

"Вторият мост на Варна трябва да бъде една магистрала, която да свързва ...

1 март 2021 | 00:39

Кандидат-депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син цял месец с безплатна реклама по БТВ?
(Видео)

По БТВ стартира  новото издание на формата "България търси талант", в чието жури участва и Любен Дилов-син -1614549403.jpg

През 2011 г. именно bTV отлага старта старта на сериала "Стъклен ...

28 февр. 2021 | 23:53