БСП се стреми към увеличение със 100% на кметовете, 30-40% - на съветниците, обяви той

Калоян Паргов: Целта ни е да повишим присъствието си в местната власт!

497 | 10 окт. 2019 | 10:10

Навсякъде играем максимално мобилизирани, категоричен е лидерът на столичните социалисти


_mestni_izbori_2019_02

 

Поставили сме си за цел да повишим присъствието си в местната власт със 100-процентово увеличение на кметовете, 30-40% увеличение на присъствието в местните общински съвети.

Това каза Калоян Паргов, водач на листата на „БСП за България“ за Столичния общински съвет, в сутрешния блок на телевизия „Bulgaria on Air“.

 

„След най-ниския резултат, който констатирахме през 2015 г., пак има различни нюанси, но идеята ни е да се върнем в мача. Навсякъде играем максимално мобилизирани. Благодаря и на младежите, които участват изключително активно в тази кампания по различните места. Поставили сме си за цел да повишим присъствието си в местната власт със 100-процентово увеличение на кметовете, 30 - 40% увеличение на присъствието в местните общински съвети. За областните градове със сигурност 2-3 и повече представители“, каза още той.


По думите му основната им цел е максимално добро представяне на тези избори и постигане на набелязаните цели. „За София амбицията ни е доста голяма. Стремим се към присъствие и в районите с кметове, минимум двойно увеличение на присъствието в Общинския съвет, както и участие във формирането на новото мнозинство на новия кмет. С всички партньори, които заставаме зад Мая Манолова, ще направим всичко възможно това да се случи след 27 октомври и 3 ноември“, заяви той.

 

По темата за проблемите в столицата Паргов заяви: „Топлофикация“ е на ръба на фалит. Тя потребява една трета от природния газ в страната. Тя е предприятие с критична важност за България и отношение в енергетиката и ако нещо се случи с него, ще има срив в енергетиката“. По думите му отговорността към „Топлофикация“ е голяма и тя е на всички. „Миналата година предложихме на Общинския съвет да се направи технологичен и финансов одит и колегите приеха да се случи това, защото предприятието гони 1 млрд. задължения. Имаме и необходимост от инвестиции за нова инсталация, която да направи по-ефективно производството на ток и топлоенергия. Не в съотношението 4 към едно като сега, а едно към едно. Имаме нужда от модел, който да даде възможност „Топлофикация“ да съществува, а това е свързано с нашата идея от 2013 г. за външен мениджмънт на компания, която да има опит в това. Не става дума за приватизация или концесия“, посочи Паргов.

 


От категорията

Бойко Борисов: Защо не съм предложил кандидат за главен прокурор ли! Защото не съм лицемер!

Снимка Кадър БТВ-1571841473.png

Човек на ГЕРБ ли да предложа?! Или от опозизцията? Видяхте какво си причиних, ...

23 окт. 2019 | 17:37

Корнелия Нинова: Нашите кметове ще намалят местните данъци и такси

Снимки: БСП-1571841732.jpg

Абсурд е общините в най-бедния Северозапад да са с най-високи данъци, заяви ...

23 окт. 2019 | 17:39

Румен Радев ще се срещне с министър-председателя на Япония Шиндзо Абе

-1555923269.jpg

Поводът за визитата на държавния глава бе интронизацията на новия император на ...

24 окт. 2019 | 08:07

Провокация с боклука в София дни преди изборите (ВИДЕО)

Кадър: Нова тв-1571864829.jpg

Мъже с качулки обикалят центъра и обръщат контейнерите, представят се, че са от ...

24 окт. 2019 | 00:06

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.