Листата ни за евровота е подредена най-демократично, подчерта лидерът на столичните червени

Калоян Паргов: Не приемам квалификацията бламиране на лидера на БСП

824 | 15 апр. 2019 | 15:59

Изборният резултат не зависи единствено и само от председателя на партията и от председателите на партията по места, посочи той


Лидерът на БСП Корнелия Нинова не е бламирана на заседанието на Националния съвет на партията в неделя, продължило повече от десет часа. Такава теза разви в интервю за БНР председателят на Градската организация на партията в София Калоян Паргов.

 

"Не приемам квалификацията бламиране, защото се е случвало не един и два пъти на Градския съвет да не се предложи едно или друго решение или политика, действия от страна на Изпълнителното бюро на Градския съвет, аз не съм го приемал като бламиране, а по-скоро като доработване и търсене на друг подход, който очевидно не съм съобразил", каза Паргов в националния ефир.

"Вчера в една демократична процедура, каквато е имало и преди това, беше подредена за първи път листата за Европейски парламент с тази процедура, която очевидно трябваше да се случи по този начин, предвид многото претенции на различни кандидати, от различни страни, за участие в листата", обясни той в интервю за предаването “12+3“.

"Това е най-демократичното - чрез един таен избор да се подреди една листа", добави Паргов.

Според лидера на БСП-София е много важно този вот да покаже, че "това е волята на Националния орган, който има представителство от всички партийни организации в цялата страна".

"Изборният резултат не зависи единствено и само от председателя на партията и от председателите на партията по места“, така Калоян Паргов коментира изказването на Корнелия Нинова, че не носи отговорност затова, което ще се случи на изборите.

 

Той отговори и на въпроси, свързани с класирането на четвърто място в листата на Иво Христов, началник на кабинета на президента. БСП и Румен Радев мислят в една посока - за промяна, за една друга България, изтъкна Паргов. Той каза, че преди два месеца, когато Иво Христов е бил номиниран от столични социалисти, е разговарял с него.

Решението за участие в една или друга листа е персонална. Не знач дали президентът е знаел, каза още Калоян Паргов.

 


От категорията

Велики четвъртък е денят на Тайната вечеря! Боядисват се яйцата и се замесват козунаците за Пасха

-1491970452.jpg

На вечерята Христос явил на учениците Си, че ще бъде предаден. След това Божият ...

25 апр. 2019 | 00:01

Цвета Караянчева на концерта на Васко Кръпката: Винаги бдете, деца!

-1553879044.jpg

Концертът в зала "Универсиада"бе по повод 30-годишнината от ...

25 апр. 2019 | 07:49

Колев: Чудесното е, че партиите се избиват, постига се очистване на обществено-политическия живот

Кольо Колев: Чудесното е, че партиите се избиват, постига се очистване на обществено-политическия живот-1556174445.jpg

Професията на политик става все по-непривлекателна, заяви Георги Харизанов от ...

25 апр. 2019 | 09:34

"Маркет Линкс": Месец преди изборите резултатът се обръща - БСП води с 31,3%, ГЕРБ има 30,9%

-1556172007.png

Доверието към политическата класа е изключително ниско. Към момента ...

25 апр. 2019 | 08:53

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.