Калоян Паргов: Президенът е прав! В момента избори не са необходими. Нужно ни е още малко време!

Войната между "Дондуков 1" и "Дондуков 2" върви с пълна сила и в нея се използва целият арсенал от трикове

Калоян Паргов: Президенът е прав! В момента избори не са необходими. Нужно ни е още малко време!

4537 | 16 септ. 2018 | 15:28

"Всички вече познаваме премиера Борисов, който днес е на едно мнение, утре – на друго. По една или друга причина обикновено не завършва мандатите си, припомни Калоян Паргов.


Вдигането на заплатите в държавната администрация е предизборна кампания в аванс.

 

Това заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов, цитиран от пресцентъра на столичната организация на партията.

 

Според Паргов увеличението с 10% на месечните възнаграждения в държавната администрация е поредният опит на управляващите да спасят положението и може да бъде прибавено към серията от акции като министерските оставки, задграничните посещения за снимки с един или друг световен лидер и разни други пиар ходове.

 

"Защо точно в този момент решиха да увеличат заплатите в държавната администрация? За мен това е ход на правителството с цел да поуспокои напрежението в един сектор, който по традиция е източник на гласове, коментира Калоян Паргов.

 

Оставките на тримата министри са глътка въздух, която премиерът Борисов получи възможност да даде на правителството. След европредседателството се очакваше подобен ход, който да му даде спокойствие за по-дълъг период. Оставките на тримата министри послужиха като отдушник. За съжаление, поводът, който доведе до смяната им, е трагичен. Тук е логично да зададем въпроса дали министрите може да бъдат бушони и с техните оставки да бъдат решавани проблеми, като тези, които лъснаха след катастрофата край Своге.

 

Кой и как контролира, кой носи отговорност? Това са много важни въпроси, защото които и да са министри, ако продължават да работят по този начин, винаги ще стигат до катастрофални резултати, заяви Паргов. 

 

Той коментира и поредния сблъсък между президента и премиера, този път по повод посещението на българската делегация на
Сесията на ООН. Според лидера на БСП – София, това ясно показва, че войната между "Дондуков 1" и "Дондуков 2" върви с пълна сила и в нея се използва целият арсенал от трикове и номера. "

 

Добре би било в Народното събрание някой да обясни каква ще бъде целта на българското присъствие на тазгодишната Сесия на ООН, какви интереси ще защитават, какъв е смисълът от това посещение от гледна точка на задачите, които нашата делегация ще решава, за да стане ясно на обществото, коментира Калоян Паргов. Нека да се аргументират, за да осмислим присъствието там на премиера. Чух и за предстояща среща с Доналд Тръмп. Какво ще обсъждат на нея, какви въпроси ще бъдат поставени в полза на България?".

 

Според лидера на столичните социалисти позицията на президента Румен Радев по отношение на евентуални предсрочни парламентарни избори е вярна и точна към настоящия момент. "Всички вече познаваме премиера Борисов, който днес е на едно мнение, утре – на друго. По една или друга причина обикновено не завършва мандатите си, припомни Калоян Паргов.

 

БСП е партия на 127 години и през повечето от това време е била парламентарно представена. Затова ние постоянно се борим за доверието на гражданите. Ако стигнем до ситуация за предсрочни парламентарни избори, БСП по принцип е готова. Основната ни цел в момента е да убедим категорично хората, че сме в състояние да управляваме и от тази гледна точка ни е необходимо още малко време. 

Оценката на президента беше съвсем ясна – в момента избори не са необходими, тъй като нищо няма да променят. Приемам това мнение като опит да мотивира, да стимулира БСП да бъде още по-активна, да покаже още по-ясно алтернативата, тоест – има какво още да се желае от нас. Като в казармата – стимулираш войската да тръгне към победата. И ние точно това се опитваме да направим в момента".

 

Калоян Прагов е категоричен, че БСП не търси дестабилизация на държавата, а предлага нов модел и посока на управление. "Крайно време е Борисов и неговото правителство много ясно да си дадат сметка, че гледането и показването на действителността през розови очила не работи. 
Хората искат истински резултати, които да виждат със собствените си очи, коментира Калоян Паргов. При посещението ми в Лондон преди дни и срещите ми с успелите млади българи там разбрах какво очакват те от родината си. Те искат да бъдат оценявани според  възможностите им, според знанията и уменията им. Искат да се чувстват свободни и спокойни за бъдещето си в държавата. Искат възможност да се развиват. Не искат да се страхуват от натиск, от рекет – политически или друг. Те вярват в меритокрацията – искат държавно управление, в което да участват способните и заслужилите със знания и умения. Сега от нас зависи да направим така, че успелите българи да работят за по-доброто бъдеще на България, независимо дали в родината или извън нея", каза още Паргов. 


От категорията

Горанов: Категорично има технологично нарушение в данъчния склад на „Винпром Карнобат"

-1524908119.jpg

Доказано е, че изведеният флуид от този кран представлява етилов алкохол с 96 ...

25 септ. 2018 | 15:03

На среща в Ню Йорк

Премиерът: Ще ускорим максимално подготовката за членство в ОИСР

Снимка: Фейсбук-1537896606.jpg

Генералният секретар Анхел Гурия изрази подкрепа за българската кандидатура и ...

25 септ. 2018 | 20:29

Борисов: Не ми е цел да се снимам с Тръмп, истерията я вдигнаха хейтърите и троловете на БСП

Кадър: Фейсбук-1537897829.jpg

По темата за избор на нов главен секретар на МВР министър-председателят обясни, ...

25 септ. 2018 | 20:48

Корнелия Нинова: Пращаме експерти в Чехия. Ще разберем кой и защо купува ЧЕЗ! (видео)

Невъзможно е държавата да регулира цените на основните стоки, бе категорична лидерът на БСП.-1537875736.png

Каква информация сме получили от чешките колеги, ли? Интересна, отговори тя на ...

25 септ. 2018 | 14:57

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Сурвакар Балкански


16 септ. 2018 | 18:05Времето не чака ,а стремглаво настоява за исканите от народа ,т.е от Суверена промени на политическата система !Няма да затриваме страната си със над 1300 годишна история заради некъдърното управление на шепа олигарси и мафиоти окопали се вече три десетилетия в във властта и националните институции на държавата !У нас има способни учени и експерти ,които могат да поведат страната към реални успехи ,а не като досега в илюзии!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ПИДАЛ от Банкя


16 септ. 2018 | 15:40Утре в 11.30 часа ще бъде направен опит за граждански арест на мутресата Йорданка Фандъкова... http: eurocom.bg news article stotici pred parlamenta iskat ostavkata na pravitelstvoto


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.