Това предложи лидерът на БСП-София и председател на групата на социалистите в СОС по време на днешната сесия

Калоян Паргов поиска булевард или площад в София да носи името на Стефан Данаилов

1776 | 2 дек. 2019 | 15:55

Ламбо обичаше да казва, че достойните хора ходят изправени. Той ходеше с високо вдигната глава. Беше респектираща личност с всеки жест. Беше истинско богатство да общуваш с него, каза Паргов, след като отдаде последна почит пред Маестрото


Булевард или площад в София да бъде именуван на иконата на българските театър и кино Стефан Данаилов. Това предложи лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по време на днешната сесия, съобщиха от пресцентъра на БСП - София, съобщи Новини.бг 

Тя започна с минута мълчание в памет на Ламбо, който напусна този свят на 27-ми ноември. Поклонението в Народния театър "Иван Вазов" съвпадна със заседанието на общинските съветници в София. Веднага след сесията Калоян Паргов се прости с легендата.

"Ламбо обичаше да казва, че достойните хора ходят изправени. Той ходеше с високо вдигната глава. Беше респектираща личност с всеки жест. Беше истинско богатство да общуваш с него, каза Калоян Прагов, след като отдаде последна почит пред Маестрото и поднесе съболезнованията си на близките му. - Той вярваше безрезервно, че колкото повече обич даваш, толкова повече получаваш. Затова и хората го обожават".

По време на днешната сесия на СОС Калоян Паргов, който е член на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие, предложи също в рамките на следващата година да бъде обсъдена и реализирана идеята за поставяне на барелеф или бюст-паметник на Стефан Данаилов на подходящо място в столицата.

"В деня, в който България се прощава с великия Ламбо, сме длъжни да направим така, че ние, а и следващите поколения, да не забравяме тази светла личност, каза Калоян Паргов. - Освен именуването на булевард или площад и поставянето на барелеф или бюст-паметник, да помислим дали Столична община не може да организира конкурс или да връчи награда на името на Стефан Данаилов. С Ламбо си отиде цяла епоха от българската култура. А ние сме призвани да направим така, че поколенията да знаят за нея и да я помнят".


От категорията

Контрера за мерките за въздуха: Предложенията на Фандъкова са правилни

-1550854778.jpg

Общинският съветник признава, че всяко едно увеличение на данъци е непопулярна ...

10 дек. 2019 | 10:28

Херо Мустафа се срещна с български параолимпийски шампиони

Снимка: U.S. Embassy Sofia-1575967081.jpg

За да отбележи Деня на правата на човека, посланик Мустафа посети Фондация ...

10 дек. 2019 | 10:24

Бойко Борисов: Винаги съм щастлив, когато има добри данни да българската икономика!

-1565535690.png

Оборотът в търговията на дребно нараства с 1.2%, цитира данните на НСИ ...

10 дек. 2019 | 11:10

Вълчев: Можем да се инатим, но системата трябва да се промени. Живее различно поколение

-1568298278.jpg

Mинистърът на образованието и науката участва в конференция на тема ...

10 дек. 2019 | 10:19

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.