България няма да се оправи без сътресения, смята социологът

Кънчо Стойчев: Държавността е потъпкана, доверието на гражданите във властта е убито

10166 | 24 авг. 2018 | 12:39

Обществото е докарано до ситуация, в която всяко съобщение от страна на властта, не се приема като истинско, каза той


Държавността е потъпкана, доверието на гражданите във властта е убито, каза пред радио „Фокус“ социологът Кънчо Стойчев. По думите му казусите с чумата по дребните преживни животни, Търговския регистър и фалиралата компания „Олимпик“ изгубиха вярата на обществото. Много често властта попада в ръцете на хора, които имат ентусиазъм, но нямат способности и обикновено проблемът не бива решен, а само се задълбочава, каза още социологът.

 

„Идеята, че сега изведнъж отнякъде ще дойде напълно подготвен човек или група хора, които ще са в състояние да възстановят държавността и доверието, ми се вижда глупава. По-скоро бих заложил на мъчителен, по-дълъг процес, процес на възникване и зараждане, процес на проби и грешки, процес на сътресения. Но нас това не бива да ни плаши. Няма да се оправи България без сътресения. Битката за нашата държавност, достойнство и доверие във властта трябва да започне час по-скоро. Тя трябва да започне във всеки един от нас – тези, които сме решили да останем в нашата страна“, коментира Кънчо Стойчев.

 

Той каза още, че обществото е докарано до ситуация, в която всяко съобщение от страна на властта, не се приема като истинско. Той обясни, че заразата с чума по дребните преживни животни не трябва да се омаловажава, но страната ни е изправена пред много по-сериозни проблеми – заразата на обществото и недоверието.


От категорията

ЦИК: Съдът решава за жалбата на Манолова. Няма тежки нарушения, които да опорочат изборите

ЦИК: Съдът решава за жалбата на Манолова. Няма тежки нарушения, които да опорочат изборите-1573542597.jpg

ЦИК не е запозната с представените от Мая Манолова документи, тъй като те се ...

12 ноем. 2019 | 09:08

Вежди Рашидов за Мая Манолова: Като видя агресивна жена и мустаците ми се смаляват

Вежди Рашидов за Мая Маноловаа: Като видя агресивна жена и  мустаците ми се смаляват-1573541738.jpg

"За мен Бойко Борисов и Виктор Орбан са най-адекватните европейски ...

12 ноем. 2019 | 08:51

Бисер Петков: Първите пенсии от фондове ще бъдат получени през есента на 2021 г.

-1560232689.png

Според новите текстовегарантираната пенсия не може да бъде в по-малък от ...

12 ноем. 2019 | 12:44

Указът на президента за връщане на избора на Гешев за главен прокурор излезе в Държавен вестник

-1573554137.jpg

Това става ден, след като Висшия съдебен съвет (ВСС) насрочи ново заседание за ...

12 ноем. 2019 | 12:14

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Анани Ананиев


24 авг. 2018 | 16:13Само в пърните статии на сайта са: Нинова, Маринов, Баева, Гечев, Стойчев... безпристрастна журналистика...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Анани Ананиев


24 авг. 2018 | 23:50Змейчо, каква сте мръсница само... някой трябва да ви измие устата със сапун ;))))


zmei15


24 авг. 2018 | 23:00Абе джендър, като не ти харесва бягай при Фактор! Там са същите разпрани задници като теб. Ако не си допаднете се обърни към кмета на Симитли! Твоя идол, шефът на БГ.Джендърията Боко Банкянски има опит с него. Ако и това не помогне лапай шнорхела и се потапяй!