Канелони с рикота и спанак

Канелони с рикота и спанак

3271 | 7 март 2019 | 17:16


Продукти:
250 г канелони
500 г сирене рикота
500 г спанак
500 г сос Бешамел
100 г сирене пармезан - настърган
черен пипер, индийско орехче
зехтин
 
Приготвяне:
Измиваме и бланшираме спанака. В купа смесваме спанака, рикотата, половината пармезан, зехтин, малко индийско орехче (настъргано) и черен пипер (смлян).
 
Разстиламе 3 с.л. бешамел на дъното на тавичка, нареждаме пълнените със спаначената плънка канелони, покриваме ги с бешамел и настърган пармезан и печем в предварително загрята фурна на 200С градуса за 30 минути.


От категорията

Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен-1589881152.jpg

19 май 2020 | 12:38

Какво да сготвим на Гергьовден – традиционни рецепти

-1493822812.jpg

На трапезата присъстват зелени пролетни продукти - зелен лук, пресен чесън, ...

5 май 2020 | 13:49

7 причини да пием безалкохолно вино

7 причини да пием безалкохолно вино-1589743551.jpg

Деалкохолизираните напитки са 4 пъти по-малко калорични – това ги прави идеални ...

17 май 2020 | 22:25

Шницели от спанак

Шницели от спанак-1588066740.png

28 апр. 2020 | 12:37