Капоната с патладжани и домати

Капоната с патладжани, домати и каперси

3143 | 30 авг. 2018 | 13:58


Необходими продукти:
2 патладжана 

1/2 чаша олио
5 средна гл.лук 
2 ск.чесън
2 парчета целина
185г зелени маслини без костилки
2 буркана консервирани домати
1 чушка
1/2 чаша оцет
2 с.л. каперси 

сол

черен пипер

1 с.л. захар 

магданоз 
босилек 

 

Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват на кубчета, поръсват се със сол и се оставят 1 час. Измиват се, за да се махне горчилката. 


След това патладжаните се запържват до кафяво. Махат се от огъня, а на тяхно място се слагат чесънът и лукът. Щом омекнат, се добавят целината, маслините, чушката и доматите заедно със сока. Оставя се да къкри без капак около 10 минути, докато омекне целината. Добавят се захарта, оцетът и каперсите. Щом водата се поизпари, се добавят патладжаните и зелениите. Разбърква се и се маха от огъня. 

 

Манджата се поднася охладена.


От категорията

Какво да сготвим на Цветница - традиционни рецепти

Какво да сготвим на Цветница - традиционни рецепти-1555421352.jpg

20 апр. 2019 | 15:34

Традиционни рецепти за Лазаровден

Лазарски плитки-1555420653.jpg

19 апр. 2019 | 14:45

Десерт от бъдещето представи шеф Жоро Иванов
(Видео)

Десерт от бъдещето представиха  шеф Жоро Иванов и сладкарката Боряна Таскова-1555594774.jpg

Легендарният готвач, работил в ресторант с две звезди Мишлен, демонстрира със ...

18 апр. 2019 | 16:37

Пролетна запеканка
(Видео)

Сн. Епицентър.бг-1555321928.jpg

15 апр. 2019 | 12:51

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.