Капоната с патладжани и домати

Капоната с патладжани, домати и каперси

2870 | 30 авг. 2018 | 13:58


Необходими продукти:
2 патладжана 

1/2 чаша олио
5 средна гл.лук 
2 ск.чесън
2 парчета целина
185г зелени маслини без костилки
2 буркана консервирани домати
1 чушка
1/2 чаша оцет
2 с.л. каперси 

сол

черен пипер

1 с.л. захар 

магданоз 
босилек 

 

Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват на кубчета, поръсват се със сол и се оставят 1 час. Измиват се, за да се махне горчилката. 


След това патладжаните се запържват до кафяво. Махат се от огъня, а на тяхно място се слагат чесънът и лукът. Щом омекнат, се добавят целината, маслините, чушката и доматите заедно със сока. Оставя се да къкри без капак около 10 минути, докато омекне целината. Добавят се захарта, оцетът и каперсите. Щом водата се поизпари, се добавят патладжаните и зелениите. Разбърква се и се маха от огъня. 

 

Манджата се поднася охладена.


От категорията

Петльова супа

Петльова супа-1547822765.jpg

19 ян. 2019 | 00:33

Какво да сготвим на Атанасовден според традицията – вкусни рецепти

Какво да сготвим на Атанасовден според традицията – вкусни рецепти-1547722471.jpg

17 ян. 2019 | 14:06

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за умилостивяване на Баба Шарка

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за омилостивяване на Баба Шарка-1547639792.jpg

16 ян. 2019 | 13:53

Картофен кекс с плънка

Картофен кекс с плънка-1547468113.jpg

14 ян. 2019 | 14:14

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.