Карадайъ: Ако този вицепремиер не си отиде, ДПС ще предприеме политически действия!

Ако този вицепремиер не си отиде, ДПС ще предприеме политически действия, предупреди лидерът на ДПС

Карадайъ гневен: Или си отива един вицепремиер, или си отива цялото правителство!

48157 | 24 окт. 2018 | 09:43

Брутално, цинично, показващо истинското лице на облечен с власт за майки с деца, към които би трябвало да изпитва респект за стоицизма, за вярата им. Един вицепремиер осъди не просто себе си, нанесе щети на държавата...


ДПС поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

 

"Ако този вицепремиер не си отиде от властта, ДПС ще предприеме последващи политически действия, за да върне демокрацията и да спаси България", отправи предупреждение към властта лидерът на партията Мустафа Карадайъ.

 

"Брутално, цинично, показващо истинското лице на облечен с власт за майки с деца, към които би трябвало да изпитва респект за стоицизма, за вярата им. Един вицепремиер осъди не просто себе си, нанесе щети на държавата" - така описа ефекта от изказването на вицепремиера Валери Симеонов  лидерът на ДПС.

 

"Проблемът не е само политически, но и морален. Ничии извинения вече не важат. Такива като него нямат място не във властта, а в политиката изобщо, изтъкна цинизма на Симеонов лидерът на движението", добави той.

"Но за да не счупят вратната конструкция, ГЕРБ подлагат на риск държавата, говорят за стабилност, а е налице липса на справедливост, хаос. От известно време основно се налага липсата на човечност", констатира Карадайъ.

 

"Час по-скоро този вицепремиер трябва да си отиде, той е воденичен камък не само на ГЕРБ, на властта, но и на страната. В цивилизованите страни при такива прояви си тръгва не само министър, но и премиер", напомни Карадайъ.

 

Другият вицепремиер призна вчера, че коалицията от 6-7 месеца, според него, а според нас от самото начало не работи и ангажира обществото с неща, които не са хубави и не са нормални, напомни той. Кой ще ни върне загубеното време на хората, не е нормално това и то трябва час по-скоро да приключи, призова Карадайъ.

 

Демокрацията е в криза, държавността е в агония, превишаването на власт, изземването на функции в сектора, за който отговаря, е най-малкото, за което се иска оставка. Или си отива един вицепремиер, или си отива цялото правителство, предупреди лидерът на ДПС.

 

Ето цялата декларация на ДПС, прочетена от Мустаафа Карадайъ:

 

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ!

 

Ние от Движение за права и свободи искаме оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

В началото говореше за майките роми с „инстинкти на ...“ (трудно ми е да го цитирам дори) – за подобно поведение от Съвета на Европа  посочиха фашистки партии в Българския парламент. За цитираното изказване беше осъден за ксенофобия и език на омразата от българския съд.

После беше тупането по гърдите след позорното му поведение на границата с възрастна жена. Смесвайки понятия и представяйки за патриотизъм едно брутално нечовешко поведение.

После пък беше заплашването на журналисти чрез официалния сайт на Министерския съвет.

И ред подобни действия и думи.

Всеки път премината червена граница.

Предупреждението ни при създаването на правителството беше неглижирано. И следващите ни предупреждения също.

 

Дойде ред на последното изявление – брутално, цинично, показващо истинското лице на най-уродливото съчетание на облечен с власт.

За майки на болни деца, пред които всеки човек и властник би трябвало да изпитва респект – за стоицизма, за героизма, за любовта, за хуманността, за вярата и надеждите им, един вицепремиер, загубен в собственото си неведение, изрече най-ужасните думи, които могат да се изрекат. И осъди не просто себе си.  Нанесе щети на държавата ни.

Проблемът не е само политически, но и морален. Той е и цивилизационен.

Ничии извинения вече не вършат работа.

 

Цинизъм е да отговаря за етническите и демографските въпроси. Такива като него нямат място не във властта, а в политиката. Цинизмът на управляващите не може да компенсира незнанието, неумението, неспособността да управляват.

 

Участието му в правителство на демократична България с парламентарно управление, правова държава по Конституция, е недопустимо. Не е необходимо да бъдат изброени всички случаи, когато негови думи и действия са били обект на критика и определяни като несъвместими с по-горе посочените определения за държавата.

 

Но, за да не счупят вредната конструкция, ГЕРБ подлагат под риск държавата. Пред държавата те избират властта.

Говорят за стабилност.  

А всъщност, упадък и бедност, липса на справедливост, хаос – това можеше да е достатъчно, но от известно време основно се налага липсата на човечност.

Това ли е стабилността, за която говорят от управляващото мнозинство: стабилност в скандалите, гафовете, кризата на демокрацията, ерозията на държавността. В отдалечаването от хората и решаването на техните проблеми.

 

Час по-скоро този вицепремиер трябва да си отиде. Той е воденичен камък не само на шията на ГЕРБ, а и на страната.

 

С оставането на този вицепремиер във властта България освен най-бедната, вече е и най-нехуманната държава в ЕС. В цивилизованите страни при такива прояви си тръгва не само министър, но и премиерът.

 

ГЕРБ трябва да знае, че нито продуцираните скандали, нито режисираните такива, гарнирани с отсъствие на премиера от страната, ще решат проблемите.

Нито следващите скандали ще потулят предишните.

Нито ще прикрият липсата на реформи, на истинска работа.

 

Другият вицепремиер призна в изявление от 23 октомври, че коалицията през последните 6-7 месеца (според него, а според нас от самото начало) не работи и „ангажира обществото с неща, които ... не са хубави и не са нормални“. Разполагаме ли с лукса да загубим време за още един мандат. Кой ще ни върне времето? Кой ще върне загубеното време на хората? Не е нормално това, което се случва и то час по-скоро трябва да приключи.

 

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ!

 

Демокрацията у нас е в криза, държавността е в агония. Участието на вицепремиера в разрушителния процес е сериозно. Превишаването на власт, изземването на функции, неадекватното поведение в сектора, за който отговаря, са най-малкото, което може да се посочи за конкретния вицепремиер.

 

В създадената ситуация има няколко възможности – или си отива един вицепремиер, или си отива цялото правителство, или позорът е за цялата държава.

 

Решението дали да си отиде един вицепремиер или не е ваше. Решението да си отиде целият кабинет ще бъде на българските граждани.

 

Ако този вицепремиер не си отиде от властта, ние от ДПС ще предприемем последващи политически действия, за да защитим демокрацията, да реанимираме държавността и да спасим България.


От категорията

Йордан Цонев: Кой вицепремиер отговаря за националната сигурност, защо няма киберсигурност?

Йордан Цонев: Кой вицепремиер отговаря за националната сигурност, защо няма киберсигурност?-1563947320.jpg

Националната сигурност не е обект на референдум, за да има искания от Радев ...

24 юли 2019 | 08:47

Ген. Попов: ГЕРБ и договор със златната рибка да сключи, от БСП пак ще са недовлни

-1547070734.jpg

Категорично ще подкрепим ветото на президента за изтребителите F-16. Мотивите ...

24 юли 2019 | 08:33

Филип Попов към управляващите: Не хвърляйте българските партии на бизнеса

Снимки Пресцентър  на БСП-1563957965.jpg

Кой ще защитава бедните в България, когато корпорациите и бизнесът плащат на ...

24 юли 2019 | 11:41

Николай Цонков за сделката за Ф-16: С нея не мислим за бъдещето на цялата армия

-1563347779.jpg

Смятам, че не сме постигнали най-добрите условия като цена и възможности, каза ...

24 юли 2019 | 11:28

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Сурвакар Балкански


24 окт. 2018 | 13:53Валери Симеонов трябва да напусне поста вицепремиер,защото достатъчно дискредитира себе си и НФСБ!Той не заслужава повече място сред управляващите политици!Или той или всички!.?Избирайте си !На всички им преля търпението от вашия гьонсуратлък! Можете да приемете компромиса ,който предлага В.Сидеров ,защото в него има смисъл,но Симеонов да е вън ,защото си го заслужи,защото ако той остане ,след него ще дойдат още по нагли и откачени !


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Mari Paunova


24 окт. 2018 | 12:04Много точно казано от коментиращите преди мен.Управлението на борисов е вредно за страната!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


24 окт. 2018 | 11:58Симеонов е "перде кириз" и ще се държи за поста, защото е нагъл. Баце ще се опита да замаже нещата, ще изкара 2 3 месеца и ще хвърли бялата кърпа. Ако Цуци се реши да удължи агонията, сетне ще отиде направо в затвора.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Тодор Ботев


24 окт. 2018 | 10:06Ах, ох, ама протестът не е политически, ах, ох, ама ние искаме оставката само на Валери Симеонов, ах, ох , обаждат се протестиращите майки в тв репортажите. И що да не е политически, бре?! Кое не е политика в тая държава кочина, а? Какво сте се свили и не смеете да споменете името на Бойко Методиев Борисов и да поискате неговата оставка?! А? Или Мая Манолова дудне друго?! Майчето не я мислете, нея Шиши ще я набута другаде. ВСИЧКО Е ПОЛИТИКА В ТАЯ ДЪРЖАВА КОЧИНА! И ВЪВ ВСЯКА НОРМАЛНА СТРАНА СЛЕД СКАНДАЛА С ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ, КОЙТО Е ВИЦЕПРЕМИЕР, А ПРЕМИЕРЪТ ОТКАЗА ДА МУ ПОИСКА ОСТАВКАТА, СЕ ИСКА ОСТАВКА НА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ И ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО! Това квичене само против Валери Симеонов само налива вода в мелницата на Борисов. И му дава ОСНОВАНИЕ да си изиграе за пореден път цирка с хвърляне на оставка с ядосания уж пиниз като искате да ви управляват БСП и ДПС, аз си отивам Да, де, ама му разчиствате пътя за идущо пълно мнозин


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


24 окт. 2018 | 12:42Може би неотстъпчивостта на майките с деца и инвалиди спрямо В. Симеонов е много добра първа крачка, така че не би могло още сега искането да стане политическо. Б.Б. трябва да преценява: или да се лиши от Валерчо, или кабинетът да падне. Той решава това. А за депутатите: те са затворени в една зала, подавляваща част от управляващите се държат като прасета в кочина и не могат или не искат да разберат, че властта им свършва. Отказът им да сдадат властта е агония. Друго е лошото: всяка следваща власт поне половин година няма да се оправи с батака на ГЕРБ. А тепърва предстоят два избори, в ЕК и ЕП ври и кипи: Брекзит, Юнкер забърка нещата с Унгария и Полша, въобще много тежка ситуация и в държавата, и в ЕС...


Тодор Ботев


24 окт. 2018 | 09:51Помните ли войната разразила се преди няколко месеца между Валери Симеонов и Кирил Домусчиев, бизнесмен и шеф на КРИБ? Симеонов обяви Домусчиев за нагъл крадец , а бизнесмена го нарече "лъжец". Ставаше дума за едни 55 милиона, които Домусчиев се опитваше да си спести, а държавата правеше всичко възможно да му подари тези пари. Тогава Симеонов го играеше доброто ченге и уж защитаваше интересите на държавата! Защо обаче е тази злоба и омраза на управляващите към майките? ЗАЩОТО ГИ Е СТРАХ! Страх ги е, че ако Майките успеят да постигнат целите си, това ще е силен знак към всички останали и лавината ще тръгне! Така, както ги бе страх и от модела на граждански контрол върху дейността на Фонда за лечение на деца в чужбина и направиха всичко възможно да смачкат тази институция и да разбият този модел, защото той се оказа успешен и гражданите можеха да пожелаят да бъде приложен масово във всички институции! Деца умираха, но техният ж


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Tania Pesheva


24 окт. 2018 | 14:46Крадецът срещу лъжецът, наглецът, все "добродетели", които са в излишък в обществения ни живот.