Карадайъ пред Юнкер: Да положим усилия, за да превърнем региона в зона, свободна от етнонационалисти

Лидерът на ДПС предупреди, че Балканите са особена зона и всяка заигравка с национализмите е опасност за мира

Карадайъ пред Юнкер: Да положим усилия, за да превърнем региона в зона, свободна от етнонационалисти

1594 | 12 ян. 2018 | 17:51

Председателят на ДПС подчерта значимостта на Българския етнически модел, чиито създател и идеолог е почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган, за установяване на демократичните ценности и членството на България в НАТО и ЕС.

Карадайъ пред Юнкер: Да положим усилия, за да превърнем региона в зона, свободна от етнонационалисти-1515772433.jpgКарадайъ пред Юнкер: Да положим усилия, за да превърнем региона в зона, свободна от етнонационалисти-1515772734.jpgКарадайъ пред Юнкер: Да положим усилия, за да превърнем региона в зона, свободна от етнонационалисти-1515772725.jpgКарадайъ пред Юнкер: Да положим усилия, за да превърнем региона в зона, свободна от етнонационалисти-1515772712.jpg

Мустафа Карадайъ пред Юнкер: Да положим усилия, за да превърнем региона в зона, свободна от етнонационалисти

 

Всички демократични политически сили да положим усилия да превърнем региона в сигурна зона, свободна от етнонационалисти, това призова председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на среща с председателя на Еврепейската комисия  Жан Клод Юнкер и Kолегиума от комисарите на ЕК с Председателския съвет на НС и председателите на  парламетарни комисии.

 

„Председателството на България на Съвета на ЕС е шанс да сме проактивни за по-добра Европа, обединена, по-силна и по-сигурна. Да покажем българското гостоприемство, природните красоти, историческото наследство, многообразието, а също – отговорност и професионална компетентност.  Това е шанс и във вътрешно политически план с нови сили и енергия да работим за необходимост на демократичните процеси, за сигурност, успех в борбата с корупцията, за реформите, икономически растеж, развитие на научния потенциал, постигане на нормалност в политиката, за човешкото достойнство, за европесйките ценности” призова лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

 

Карадайъ подчерта необходимостта от програма за ускорено развитие на страната, акцент, който ДПС постави в НС. 

 

Карадайъ припомни и съществуващите предизвикателства пред европейските граждани, а именно решаването на сложните  проблемите с тероризма и  миграцията.  И задължението за включването им в  общата кауза за постигане на сигурна и силна Европа.

 

По време на своето изказване председателят на ДПС  подчерта, че в България националистите бяха включени в управлението без да има нужда.

 

Карадайъ припомни за крайните националисти и популисти,които на места в Европа печелят избори и уточни, че националистите в Западна Европа, включително Полша и Унгария са по-скоро,  евроскептици и антимигранти.

 

„В България и на  Балканите национализмът е етнонационализъм. Българските националисти печелят изборите с реториката на национализма и популизма, а се обличат с дрехата на консерватизма, за да участвавъв властта и използват властта, да сеят омраза и евроскептицизъм, ерозират институциите на държавата.” каза Карадайъ.

 

Лидерът на ДПС предупреди, че Балканите са особена зона и всяка заигравка с национализмите е опасност за мира.

 

„Етнонационализмът поражда от едната страна условия за реципрочен национализъм  и от другата страна винаги има кой да се възползва от това”.  

 

Председателят  на ДПС подчерта значимостта на Българския етнически модел, чиито създател и идеолог е почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган,  за установяване на демократичните ценности и членството на България в НАТО и ЕС. „Именно тази биография на ДПС ни прави строители на мирна, демократична България, отговорна пред бъдещите поколения”, заяви още Карадайъ.

 

Той призова ”Всички демократични  политически сили да положим  усилия да превърнем региона в сигурна зона, свободна от етнонационалисти.” И допълни, че ДПС няма да пести усилия за по-добра проспреираща Европа.

 

Карадайъ сподели, че България с Българския етнически модел  има добър опит с  успешно реализиран и гарантиращ мир, заедност и просперитет, които може да  предложи  на Западните Балкани в подкрепа на усилията им да се доближат до ЕС.

 

Председателят заяви,  че отношенията на ЕС и Турция са от съществено значение за България и Балканите.  

 

На срещата участие взеха още зам.-председателят на НС д-р Нигяр Джафер, председателят на социалната комисия д-р Хасан Адемов и Халил Летифов, председател на транспортната комиси


От категорията

Борисов: Решението на МС за подкрепа на Унгария няма правна стойност. То е за "някой ден" (ВИДЕО)

Снимки: Фейсбук-1537382478.jpg

Решението няма правна стойност, защото не е било точка от дневния ред, а е ...

19 септ. 2018 | 21:27

Президентът Радев: Общество, което не съзнава смисъла от единението, е обречено

Президентът Радев: Общество, което не съзнава смисъла от единението, е обречено -1537376969.jpg

„Светотатство е костите на жертвите да бъдат употребявани в злободневната ...

19 септ. 2018 | 19:32

Красимир Каракачанов: Борисов гласува "с две ръце" за решението в подкрепа на Унгария

Каракачанов: Не вярвам премиерът да е казал, че решението на МС за Унгария няма правна стойност!-1537390316.jpg

За да се стигне до решението на МС, Каракачанов е внесъл Доклад, с който ...

20 септ. 2018 | 00:03

Корнелия Нинова: И какво стана? Борисов отиде в Залцбург, дръпнаха му ушите и предаде четата...

Корнелия Нинова: И какво стана? Борисов отиде в Залцбург, дръпнаха му ушите и предаде четата...-1537387916.jpg

Браво, господин премиер. Последователен сте.Не за пръв път правите една външна ...

19 септ. 2018 | 22:57

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ТИКВЕНИК


13 ян. 2018 | 09:22Бавно и полека, еничарите пробутват своето. Типична политика за агаряните. ___________________________________Наричам ги ЕНИЧАРИ, защото ДПС са точно такива. Това са хора по кръв БЪЛГАРИ, чиито предци са приели исляма. Справка, Великия везир на Османската империя, Мидхат паша.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.