Добрата основа за диалог не трябва се минира, каза той

Карадайъ след срещата с Радев: Няма подкрепа на всяка цена, първо приоритети!

3896 | 23 юли 2021 | 15:51

Възстановяване на нормалността в политиката, възстановяване на демокрацията са условия, от които ние няма как да отстъпим, каза лидерът на ДПС


Няма подкрепа на всяка цена, първо приоритети. Това заяви лидерът на ДПС след срещата при президента Румен Радев. Президентът провежда консултации с парламентарно представените партии и коалиции в 46-ото Народно събрание за съставянето на нов кабинет.


Прочитът на изборните резултати за втори път показва, че суверенът очаква да има диалог между политическите партии в НС и по този начин да се решават проблемите и въпросите пред нас, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Има една добра основа за диалог и мисля, че всички политически партии в НС трябва да подходят с много сериозна отговорност и тази добра основа за диалог да не се минира, а напротив - да се възползваме от тази ситуация и да произведем ясни национални приоритети, да има една ясна програма с ясни срокове за изпълнение от следващото правителство, обясни Карадайъ.

Безусловна подкрепа няма, категоричен е той. Възстановяване на нормалността в политиката, възстановяване на демокрацията са условия, от които ние няма как да отстъпим, допълни Карадайъ.

Второто важно условие е да се приеме програма за ускорено икономическо развитие на страната.

По повод това, че ДПС беше определена като партия на статуквото, лидерът на партията, заяви, че в последните 12 години ДПС винаги са били в опозиция и то в опити да се отстои демокрацията.

 

Демонтажът на порочния модел не може да се случи със същия модел, каза Карадайъ.

 

На въпрос ще искат ли ДПС да имат свои министри във въпросния кабинет, Карадайъ отговори: "Първо трябва да определим националните приоритети. Отговорността се носи от политическите партии, които подкрепят програмата. Съставът е второстепенен и последващ етап".

"Всеки си ползва инструменти в предизборната кампания. За всеки е ясно, че ДПС, с изключение на правителството на Орешарски, последните 12 г. винаги сме били в опозиция и в опити да отстоим демокрацията. За жалост демокрацията има криза днес", заключи той. Коментар на ДПС след срещата им в рамките на консултациите с президента

Възстановяване на нормалността в политиката, възстановяване на демокрацията са условия, от които ние няма как да отстъпим, каза лидерът на ДПС

От категорията

Нинова скастри кабинета за неадекватните мерки срещу високите цени, предлага четири решения

Нинова скастри кабинета за неадекватните мерки срещу високите цени, предлага четири решения -1630301280.jpg

Според нея могат да се вземат бързи и адекватни решения за хората, ...

28 септ. 2021 | 14:00

Ева Майдел: Има свирепа криза, а правителството е заето да гони ГЕРБ от НДК

-1604663570.png

Докато все повече европейски държави отменят ограничения за КОВИД, ние говорим ...

28 септ. 2021 | 12:02

Държавният глава Румен Радев ще участва в Деветия европейски форум за социално предприемачество

-1625579162.jpg

Президентът ще произнесе приветствие пред участниците във Форума и ще връчи ...

28 септ. 2021 | 18:20

Адвокат по морско право за заседналия кораб: Капитанът е трябвало да бъде задържан веднага

Адвокат Владимир Владимиров Снимка: бТВ-1632842358.jpg

Още от сега трябва да се помисли за задържане и арестуване на кораба и товара, ...

28 септ. 2021 | 18:18