Красимир Каракачанов

Такива като Марешки идва за кратко в политиката и след това си заминават, каза той

Каракачанов за Марешки: Човекът с многото дела изпълнява поръчка срещу мен!

3029 | 14 юни 2018 | 08:33

Поръката идва или от политически опонент, или от фирмите, които отрязах за обществените поръчки, заяви военният министър


"Този ли човек ще ми говори за морал, този, който гласува против да бъдат дадени пари за модернизиране на армията. Човекът с многото дела! Ясно ми е, че изпълнява поръчка, аз съм информиран човек, избухна в студиото на БТВ военният министър Красимир Каракачанов.

 

На въпрос дали ще подаде оставка, за което призова лидерът на "Воля", лицето на вицепремиерът стана червено. "На този ли, на този, който онзи ден нападна Валери Симеонов, а сега мен. Ясно ми е, че изпълнява поръчка или на политически опонент или на фирмите, които отрязах за обществените поръчки", отсече Каракачанов.

 

Той допълни, че е е“информиран човек и знае доста неща за „подобни типове като Марешки“, които се появявали за кратко в политиката и след това си заминавали.

 

"Веселин Марешки си прави евтин пиар със смъртта на двама пилоти. Това е отвратително. Това е цинизъм и ако не бях министър, щях да употребя друга дума. Този човек бърка хеликоптер и самолет. Смешно е да коментирам исканията му за оставка“, заяви министърът на отбраната.

 

„Черната кутия на падналия хеликоптер се разчита. Не искам да коментирам, защото и в момента тече разследване на военна полиция и прокуратурата. Към момента има две версии за катастрофата - повреда на опашния винт или пилотска грешка. Нека да изчакаме. Оцелелият техник не е разпитван и иинформация от него не е събирана, защото няма лекарско разрешение. Разговарях с него още на другия ден. Неговият спомен е, че хеликоптерът се е завъртял, но всичко е станало за 2 секунди все пак“, каза Красимир Каракачанов по повод катастрофата с МИ-17, при която загинаха двама пилоти.

 

"Хеликоптерът е бил на ремонт 2016 година. В същия ден са извършени още три други полета. Преди всеки полет се извършва проверка и хеликоптерът е бил годен за летене. Разследването ще покаже дали е допуснат пропуск. Обжалването на обществени поръчки пречи на ремонтирането на военна техника. Не може фирма правеща банички или продаваща бикини да обжалва поръчка за ремонт на военна техника. Още другата седмица ще предложа промени и фирми, които нямат нищо общо с военната техника, да не могат да обжалват. Това е недопустимо. В момента имаме 245 пилоти. Те летят много малко. По-малко от половината пилоти летят. Не мога да кажа точните цифри, защото това е държавна тайна. Техника има, но тя не е отремонтирана и седи в хангарите. Загиналите пилоти са имали 17 летателни часа за тази година", разкри Каракачанов.

 

"На мен името Северна Македония ми харесва. България е признала Република Македония и няма проблем с името. Проблем имат Гърция и Македония. Проблемът не е решен напълно и това се дължи главно на вътрешнополитически деления. Казусът и споровете между Гърция и Македония не ни вълнуват. Ние сме подписали договор за добросъседство с Македония и там е ясно е записан, че има отказ от всякакви териториални претенции. Договорът се спазва. Северна Македония няма как да претендира за Пиринска Македония", категоричен беше Каракачанов, който е и лидер на партия ВМРО.

 

"Вотът на недоверие не ме притеснява. Той може да бъде полезен, ако е професионално насочен. Ако се изроди в приказките на Марешки, няма да има никакъв смисъл от този вот. Към момента няма никакви изгледи за предсрочни избори. Икономиката върви. Има проблеми за решаване, но работим усилено.  Нормално е да има и различия в коалицията. Там също спорим и коментираме. Не можем всички да бъдем еднакви. Не виждам никакви опции вотът да мине", завърши вицепремиерът.


От категорията

Валери Симеонов остава вицепремиер, за да не дойдат БСП и ДПС на власт (ВИДЕО)

Кадър: Фейсбук-1540302812.jpg

Стигнахме до извода, че г-н Симеонов трябва да внимава как говори, за мен е ...

23 окт. 2018 | 16:52

Тошо Тошев на премиерата на романа "Власт": Опитвам се да покажа живота такъв, какъвто го видях

Сн. Епицентър -1540312555.jpg

Представянето уважиха вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът Красимир ...

23 окт. 2018 | 19:38

Проф. Александър Маринов: Управляващата коалиция упорито лети към пропастта

Проф. Александър Маринов-1498976805.jpg

В такива ситуации напрежението ескалира, защото хората се дразнят на ...

23 окт. 2018 | 23:01

Васил Василев: Никой, който презира собствения си народ, не може да претендира да го управлява

Васил Василев: Никой, който презира собствения си народ, не може да претендира да го управлява-1540317140.jpg

Само един краен мизантроп, абсолютно разлигавен от властта управник може да си ...

23 окт. 2018 | 20:51

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Велизар Енчев


14 юни 2018 | 10:52"На мен името Северна Македония ми харесва. България е признала Република Македония и няма проблем с името. Проблем имат Гърция и Македония..." Само заради това изявление Каракачанов трябва да се раздели с министерския пост. Всеки лаик в историята и дипломацията може да направи подобно изявление. Но историк и лидер на ВМРО никога! Изводът е само един: Каракачанов обслужва елинските и македонистките интереси, за да форсира членството на Скопие в НАТО и така да заслужи благоволението на господарите си в Брюксел. НАТО и ЕС никога не са искали от България да подписва капитулантския договор от 1 август 2017 г., с който признахме македонската нация и македонския език. Брюксел само искаше да не блокираме членството на Македония в НАТО.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Валдес


14 юни 2018 | 08:58Ако един министър може да отреже някого от обществени поръчки, значи може и да уреди някого с обществена поръчка?!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.