Последните години се полагат усилия за модернизирането и окомплектоването на специалните сили

Каракачанов: Има проект за бронирани машини, който ще започне да се изпълнява

2691 | 18 окт. 2020 | 13:55

Специалните сили имат готовност да реагират, ако някой се опита да създаде ситуация в България, подобна на тези в Сирия, Виетнам, обясни вицепремиерът


Има проект за бронирани машини, който ще започне да се изпълнява. Това каза вицепремиерът и министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти след церемонията по честване на Празника на военните парашутисти на площад „Народно събрание“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Едно от нещата, които бяха решени, е да се направи още една група от Специалните сили, на територията около София. Мисля, че беше направено доста, но това не може да спре, то трябва да продължава“, допълни вицепремиерът.

Министър Каракачанов подчерта, че в последните години се полагат усилия за модернизирането и окомплектоването на специалните сили.

 

„Беше направено командване, беше вдигнат рангът на командира на 68-а бригада, отделят се необходимите средства, бяха направени ремонти на полигона в с. Црънча. Тази година се отделиха още средства, има един проект за бронирани машини за специалните сили, които е одобрен и ще започне да се изпълнява“, обясни той.

Министърът на отбраната похвали командира на „Съвместното командване на специалните операции“ на Българската армия ген.-майор Явор Матеев, като подчерта, че нивото на Специалните сили е може би най-високо.

 

„Фактът - че когато се обяви конкурс за военнослужещи за едно място, при Специалните сили се явяват най-много, макар че тази тенденция вече е положителна и всички останали видове въоръжени сили. Както виждате, самото общество оценява отношението на Специалните сили, оценява възможностите на специалните сили. Службата там, в очите на много млади мъже и жени, е предпочитана“, каза той.

 

Красимир Каракачанов обясни, че специалните сили имат готовност да реагират, ако някой се опита да създаде ситуация в България, подобна на тези в Сирия, Виетнам и др.


От категорията

Шефът на столичната РЗИ подаде оставка, министърът на здравеопазването я прие

-1587192090.png

В проведен днес разговор между министъра на здравеопазването и директора на ...

26 окт. 2020 | 12:01

Проф. Балтов: Борисов е в стабилно състояниие, Радев трябва да влезе в 10-дневна карантина

Проф. Асен Балтов: Борисов е в стабилно състояниие, Радев трябва да влезе в 10-дневна карантина-1603694438.jpg

Около 60 човека от персонала на "Пирогов" в момента са активно болни. ...

26 окт. 2020 | 08:38

Министерство на здравеопазването: Отрицателен PCR тест не отменя карантината

Сн. БГНЕС-1603715965.jpg

По време на карантинния период даденото лице може да прояви клинични оплаквания ...

26 окт. 2020 | 14:39

Собственици на затворени барове искат държавни компенсации. Плашат с протест

Собственици на затворени барове искат държавни компенсации. Плашат с протест -1603712773.jpg

“Няма никакви медицински доказателства, че нощните заведения са развъдници на ...

26 окт. 2020 | 13:45