Кадър: Фейсбук

Аз не съм звяр, не съм изрод, много добре виждам децата, заяви председателят на НФСБ

Валери Симеонов остава вицепремиер, за да не дойдат БСП и ДПС на власт (ВИДЕО)

19505 | 23 окт. 2018 | 16:52

Стигнахме до извода, че г-н Симеонов трябва да внимава как говори, за мен е по-важно какво прави правителството, обяви силовият вицепремиер Каракачанов


"Г-н Симеонов не е имал предвид да обижда майките. Не приемаме искането за оставка. Това не е решение, това означава БСП и ДПС да се върнат на власт". Това коментира председателят на ВМРО и съпредседател на "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов след заседание коалиционния съвет, на което не присъстваха Волен Сидеров и представители на "Атака".

 

„Изразих моето становище пред г-н Симеонов. Той дълго и нашироко обясни какво е искал да каже и че не е имал предвид да обижда майките. Аз мисля, че подсказах днес на празника на тези, които бяха. Какво означава оставката на един вицепремиер – или падане на правителството. Вчера бях много впечатлен от факта, че г-жа Корнелия Нинова ме призова аз да бъда човекът, който да свали правителството, искайки оставката на Валери Симеонов", коментира той.


"Да заместим НФСБ с Воля на Марешки, също не е решение", подчерта Каракачанов.

"Стигнахме до извода, че г-н Симеонов трябва да внимава как говори. За мен е много по-важно това какво правим. Правителството си е свършило работата, осигурили сме 150 милиона лева повече за хората с увреждания. Аз не бих го казал по този начин и бих използвал други изразни средства. Но пак казвам, че за мен оставката на един вицепремиер не е решение. Това означава сваляне на правителството", подчерта Каракачанов.

"Не примемам обвиненията, че сме си замълчали", коментира лидерът на ВМРО обвиненията от страна на "Атака", че войводите не са реагирали на искането на НФСБ за сваляне на доверието от Волен Сидеров и на настояването на атакистите за оставка на вицепремиера Симеонов.

"Коалицията „Обединени патриоти“ в последните 6-7 месеца не работи, занимаваме се с вътрешни проблеми. Оттук нататък решението е едно – който ще работи – да работи в коалицията. Ние не можем да се отклоняваме от онези идеи в нашите програми на „Обединени патриоти“ и програмата за управление. Ще поставяме инициативите, които имаме предвид, на вниманието на колегите, ще ги информираме, както досега. Ако има отговор по тези инициативи – работим заедно, ако няма – работим по отделно“, допълни още Каракачанов. На въпрос дали съществува малката коалиция, Каракачанов уточни, че тя съществува, но има сериозни проблеми.

Във връзка с отсъствието на Волен Сидеров от Коалиционен съвет Каракачанов коментира: "С коалиционните си партньори няма как да се справям. Справям се с противниците си. Не приемам обвинението, че ние сме си замълчали. Когато имаше подобно искане за смяна на председател на ПГ, ние казахме, че не сме съгласни. Лично смятам, че в една коалиция трябва да има диалог, а не престрелки пред медиите и съм го казвал много пъти“, допълни още Каракачанов.

Валери Симеонов на свой ред заяви, че не може да има нищо общо между свалянето на доверието от Волен Сидеров като председател на парламентарната група и искането за неговата оставка като вицепремиер.

"Ясно е, че не съм казал нито дума срещу децата. Валери Симеонов не е изрод, има инвалид у дома си. Съвсем не е това смисъла", обясни Симеонов.

"Аз не съм звяр, аз много добре виждам какви са децата. Упрекът ми беше срещу майките, които ги извеждат по площадите", каза лидерът на НФСБ и заяви, че до момента не е влизал в обяснителен режим от чисто технически съображения.

"Вчера включително аз си направих труда за пореден път да ви запозная с целия текст, който съм произнесъл. Валери Симеонов не е изрод. Той има очи на главата си и видимо се вижда, че част от децата имат физически недъзи. Те са с деформирани крайници. Нима някой от вас допуска, че съм такъв изрод, че ще кажа, че тези деца се преструват. Съвсем не е това смисълът. Още веднъж ви моля, прочетете внимателно какво съм казал“, каза Симеонов и обясни, че също гледа човек с увреждания у дома си.

Той уточни, че е имал предвид, че майките казват, че децата са болни, а ги държат и на дъжд и на студ по време на протестите.

„Когато вадите две фрази, едната е "кресливи майки", след това се добавя другата фраза на „уж болни деца“ - това не е вярно“, допълни още Симеонов. Той посочи, че не вижда причина да се извини и поясни, че не е правилно разбран.

"Надявам се отсъствието на Волен Сидеров от Коалиционен съвет да е засега, ще полагаме доброжелателни усилия да се събираме и да решаваме проблемите. Ние отново ще поканим Волен Сидеров и Атака на заседание, на което да обсъдим имаме ли проблеми, нямаме ли и трябва да ги решим или трябва по този неособено хигиеничен начин да ги прекараме през медии и през големия партньор ГЕРБ, който няма вина за нашите отношения“, допълни Симеонов.

"Ние ще полагаме и занапред доброжелателни усилия да се събираме и да си решаваме проблемите. Няма проблем, който да не може да бъде решен", допълни още Симеонов.

На въпрос дали съществува малката коалиция, Симеонов отговори: „Коалицията е съставена за общо участие в парламентарни избори за 44-ото Народно събрание. Тя е съставена с коалиционно споразумение, което е подписано лично от мен и от колегите. Коалицията съществува, докато съществува това споразумение. То не е нарушено, въпреки че има много сериозни разминавания, на които сте свидетели напоследък. Последното се получи днес, когато за наша изненада нашият партньор не дойде“, каза Симеонов по отношение на липсата на Волен Сидеров на заседанието.

„Ние забавихме началото на заседанието. Писахме sms-и, пробвахме да се чуем. Отговориха ни, че няма да дойдат, но това бе чак на единия час. Аз не съм направил опит с оглед на тези атаки, които са отправени лично към мен“, допълни Симеонов и уточни, че няма намерение да засилва конфликта.

 


"На вота на недоверие ще отидем като коалиционни партньори, не съм сигурен как ще гласува "Атака". Първата точка от дневния ред е гласуване на вота на недоверие, а не моето изслушване. Предложението на БСП е 24-26 октомври. Видях предложението до Цвета Караянчева. Те искат или утре, или вдругиден, или в петък да е първа точка", допълни Симеонов по повод поисканото от БСП негово изслушване в парламента. На въпрос дали е сигурен как ще гласува "Атака" на вота, Симеонов обясни, че не е. „Не съм сигурен и как ще гласува „Воля“, не съм сигурен и как ще гласува ДПС“, допълни вицепремиерът.

По отношение на взаимното оттегляне на доверие, Симеонов уточни, че става въпрос за оттегляне на доверието на депутатите от НФСБ към председателството на Волен Сидеров. По думите му това може да се промени на заседание на парламентарна група, която да отсъди и гласува. Симеонов уточни, че не става въпрос за махане на вицепремиера или на председателя на ПГ на „Обединени патриоти“.

„Различни са ситуациите. Ние не отричаме, не искаме да омаловажим участието на "Атака" в тази коалиция, но съгласно нашето коалиционно споразумение, председателството на групата е въпрос на решение на групата. С мнозинство се взима групата“, допълни още Симеонов. На въпрос какво ще се случи, ако от "Атака" продължат да искат неговата оставка, Симеонов уточни, че трябва да има желание за оттеглянето му от страната на Каракачанов и на премиера Бойко Борисов.

 Каракачанов: Оставката на вицепремиера Симеонов не е решение

Стигнахме до извода, че г-н Симеонов трябва да внимава как говори, за мен е по-важно какво прави правителството, обяви силовият вицепремиер Каракачанов

От категорията

Борисов за апартаментгейт: Всеки ще си понесе отговорността! Ние ще си понесем нашето петно! (ВИДЕО)

Борисов за скандала с ВИП-апартаментите: Всеки ще си понесе отговорността!-1553245705.jpg

Аз съм създал тази партия, за да се бори с корупцията на комунистите. Те ...

22 март 2019 | 11:08

Нинова за апартаментгейт: ГЕРБ се самозабравиха! Да се махнат от властта, за да изтрезнеят!

-1551263918.png

Моделът "ГЕРБ" е корупция в закони, политически рекет над бизнеса и в ...

22 март 2019 | 17:06

Протестиращи медицински сестри разпънаха палатка пред министерството на здравеопазването

-1553180189.jpg

Протести ще има и в други градове на страната, подготвя се и щафетна ефективна ...

22 март 2019 | 17:39

Валери Симеонов: Коалиция с ВМРО за евроизборите е неосъществима, а с "Атака"- невъзможна

-1550161455.jpg

Заявката на БСП за предсрочни парламентарни избори след евровота е опит за ...

22 март 2019 | 16:11

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


24 окт. 2018 | 11:06Господине Валери , много ви е къса листата на кадърните от партийката ти щом няма кого друг да издигнете за вицепремиер , ако по морални съображения ти подадеш оставка. Та само и единствено ти можеш от тази компания да бъдеш такъв . Жалко , много жалко!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Тодор Ботев


24 окт. 2018 | 09:38Така наречените патриоти като един се втурнаха да защитават един от лидерите си Валери Симеонов. И правилно току виж се наложи да подаде оставка, а тогава къде отива келепира? Патриотите направиха от патриотизма търговия. С една единствена цел да докопат кокалът във властта, да седнат и те на трапезата, па макар и за огризките. Мечтата на българския патриотар . Дотолкова се самозабравиха в лакомията си, че нищо човешко не им остана. По срамна и нагла коалиция и политици скоро не е имало в българската политика. Съчетани с потресаващата липса на морал и интелект. Да си припомним някои неща от предизборната кампания на коалицията пенсии минимум 300 лева, намаляване на възрастта за пенсиониране, намаляване на ДДС за лекарства, учебници, книги, спиране на помощите за повече от три деца, справедлива социална политика, достъпно здравеопазване в малките населени места, намаляване на съдебните такси .. КРАСИВО, ПАТРИОТИЧНО И ЛЪЖЛИВО! И да поп


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


мирослав


24 окт. 2018 | 09:04и какво,като дойдат бсп....все сте боклуци и предатели! познати мутри,няма да усетим разликата!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


24 окт. 2018 | 08:19Одавна подозирах ,че е възможно НФСБ за се състои от един човек .Какъв е проблемът за Малката и Голямата коалиция ако по морални съображения Симеонов подаде оставка и НФСБ посочат за вицепремиер друг човек? И правителството продължи , без" да се разрушава конструкцията ." Единствено егото на лидерите би било причината за падането на властта. То и Бойко е същият . Излиза,че майната им на националните интереси, щом АЗ няма да съм във властта. Те това е патриотизъм и грижа за държавата. Впрочем ,не е изненадващо и не сме и мислили че ще се откажат от баницата под мотото " грижа за страната "


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


24 окт. 2018 | 08:05Тези хора не спиран да шашавят хората : не бил разбран правилно ,били извадени думите му извън контекста. 1. думите "кресливи " и "уж " в българския език имат определено значение и то е общо за всички . Ако Симеонов има друго разбиране значи е далеч от езика.. 2 . Ако е искал да каже едно ,а всички останали са схванали излязлото от устата му по друг начин , значи не е за този пост , на който трябва за излъчва разбираеми и недвусмислени послания. Впрочем , това е стар и отработен трик на повечето политици : не били разбрани , думите им били извадени от контекста.. Спомнете си и Бойко с " ало ,Ваньо " и предишния председател на НС.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Орда Капичева


24 окт. 2018 | 05:50Мдааааа.....ИЗВОД: Урода не е искал каже това което каза и което чу цяла България!!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Woldemars


23 окт. 2018 | 23:24БСП ще за щастие, а не тоз изрод Валери Симеонов!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


23 окт. 2018 | 22:55Джендарите от ГЕРБ се приказката да не свършва и да останат завинаги принцове и принцеси. Да продължат да изучават география на света и чуждите територии за наша сметка. Да смайват събеседниците си с познанията си по хибридни атаки и вируси, които атакуват компютрите през контакта. Да ни обясняват, че климата е главен фактор за миграцията (като преди 3 4 хиляди години). Та ако искате тези спасители на Българската нация и държавност да продължават да се упражняват, гласувайте пак за ГЕРБ.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Галилео Галилей


23 окт. 2018 | 22:45ПАТРИОТИЧНА НАГЛОСТ!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


23 окт. 2018 | 22:35Лъжеш, Каракачанов. Снема се доверието от Татарина и се избира нов. Ти най нагло лъжеш!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


23 окт. 2018 | 20:31ГЕРБ и пишманпатриотите трябва да бъдат свалени от власт на всяка цена.От тях полза никаква.Валери Симеонов е типичен представител на съмнително забогателите българи, които влизат във властта за да си оправят бизнес интересите.Това ямболско лайно( Валери) и другото от същия град (Волен) са психически неуравновесени индивиди, и мястото им не е в политиката, а в някое лечебно заведение за хора с умствена недостатъчност. Какво накправиха "патриотите" за България до този момент с участието си във властта? Нищо добро в законодателството и в социалната свера. Кому са нужни? На ГЕРБ за да управляват с тяхна помощ. Да го туря на всички управляващи!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Господин Никой


23 окт. 2018 | 19:55http: vazrazhdane.bg component content article 8 2018 03 17 12 07 16 122 възраждане към българските журналисти партия вмро няма и н Възраждане към българските журналисти: Партия ВМРО няма и никога не е съществувала! Уважаеми госпожи и господа журналисти, В преамбюла на Етичния кодекс на българските медии е декларирана основната цел пред тях: да уважават правото на обществото да получава и разпространява достоверна информация, за да могат гражданите да играят активна роля в условията на прозрачна демокрация. В тази връзка са формулирани някои принципи, на които трябва да отговаря журналистическата дейност. Макар и взаимозависими, сред тези ръководни начала първенствуващо се откроява следното заявление: Ще предоставяме на обществото точна и проверена информация и няма преднамерено да скриваме или изопачаваме факти. Предвид последното и разбирайки, че е неразумно да очакваме всеки журналист да познава в дълбочина фактологията ок


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Йордан Бояджиев


23 окт. 2018 | 19:49осиране


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


OFFche Welle


23 окт. 2018 | 19:44Мислех, че след брака с онова лайно Дудука, Корем войвода не може да падне по ниско, но съм се излъгал. Тоя лайнояд Корем, е готов на всичко само за да остане още някой ден на власт.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Terasea


23 окт. 2018 | 19:04Cрамувам се, че съм българин. Оставка на цялата клика ! Това ли е българското правителство ?! Позор !!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.