Каква е заслугата на Георги Димитров, че Цариброд носи неговото име?

Каракачанов: Работата на опозицията е да иска вот на недоверие

1305 | 5 ноем. 2017 | 12:10

Говорителката на руското Министерство на външните работи Мария Захарова очевидно не познава българската история, защото не Червената армия спасява евреите, убеден е вицепремиерът


В новия бюджет има 100 млн. лв. за увеличаване на заплатите на военнослужещите. Средствата в бюджета са определен размер, няма как да ги направиш повече. Но не смятам, че трябва да пренебрегваме нуждите на въоръжените сили. Това каза пред БНР вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той отбеляза, че едно от условията България да подкрепя интеграцията на Сърбия в НАТО и ЕС е спазването на правата на българските общности. "Няма политика без условия. Както НАТО и ЕС имаха условия към България, така и ние трябва да поставяме нерешените въпроси и после да даваме подкрепа. Проблемът с правата на българското малцинство в Сърбия е въпрос, който се поставя. Смятаме, че има още какво да се свърши. Винаги съм смятал, че по въпроса за Цариброд трябва да попитаме местното българско население. Каква е заслугата на Георги Димитров, че Цариброд да носи неговото име?", коментира той.

"Правителството беше подкрепено с гласовете на ГЕРБ и Обединените патриоти. В този смисъл позицията на БСП и ДПС не е нова. Те трудно приемат избора на българските граждани и смятат, че нещо априори им се полага. Работа на опозицията е да прави вотове на недоверие" - така вицепремиерът отговори на въпроса за намерението на опозицията за вот на недоверие към правителството.

Красимир Каракачанов коментира и думите на говорителя на руското МВнР Мария Захарова за ролята на Русия в спасяването на българските евреи: "Госпожа Захарова не е особено добре запозната с българската история. Темата за спасяването на евреите е от 1943-а година, а не от септември 1944-а, когато неоснователно Съветският съюз обяви война на България. Това е втора грешка, която чувам. Отдавам ги на недобро познаване на българската история", каза Красимир Каракачанов.


От категорията

Борисов: Решението на МС за подкрепа на Унгария няма правна стойност. То е за "някой ден" (ВИДЕО)

Снимки: Фейсбук-1537382478.jpg

Решението няма правна стойност, защото не е било точка от дневния ред, а е ...

19 септ. 2018 | 21:27

Президентът Радев: Общество, което не съзнава смисъла от единението, е обречено

Президентът Радев: Общество, което не съзнава смисъла от единението, е обречено -1537376969.jpg

„Светотатство е костите на жертвите да бъдат употребявани в злободневната ...

19 септ. 2018 | 19:32

Корнелия Нинова: Борисов и ГЕРБ поставиха държавата на колене пред 5 големи търговски вериги

Снимка Пресцентър на БСП-1537422162.jpg

Докато с едната ръка прибират ролсройсите на олигарсите, с другата ръка на ...

20 септ. 2018 | 08:36

Надежда Нейнски: Към момента няма опасност от нова голяма бежанска вълна

Снимка БТВ-1537421623.png

Всички си отдъхнахме от постигането на политическо споразумение за Идлиб, ...

20 септ. 2018 | 08:29

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.