Каква е заслугата на Георги Димитров, че Цариброд носи неговото име?

Каракачанов: Работата на опозицията е да иска вот на недоверие

1433 | 5 ноем. 2017 | 12:10

Говорителката на руското Министерство на външните работи Мария Захарова очевидно не познава българската история, защото не Червената армия спасява евреите, убеден е вицепремиерът


В новия бюджет има 100 млн. лв. за увеличаване на заплатите на военнослужещите. Средствата в бюджета са определен размер, няма как да ги направиш повече. Но не смятам, че трябва да пренебрегваме нуждите на въоръжените сили. Това каза пред БНР вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той отбеляза, че едно от условията България да подкрепя интеграцията на Сърбия в НАТО и ЕС е спазването на правата на българските общности. "Няма политика без условия. Както НАТО и ЕС имаха условия към България, така и ние трябва да поставяме нерешените въпроси и после да даваме подкрепа. Проблемът с правата на българското малцинство в Сърбия е въпрос, който се поставя. Смятаме, че има още какво да се свърши. Винаги съм смятал, че по въпроса за Цариброд трябва да попитаме местното българско население. Каква е заслугата на Георги Димитров, че Цариброд да носи неговото име?", коментира той.

"Правителството беше подкрепено с гласовете на ГЕРБ и Обединените патриоти. В този смисъл позицията на БСП и ДПС не е нова. Те трудно приемат избора на българските граждани и смятат, че нещо априори им се полага. Работа на опозицията е да прави вотове на недоверие" - така вицепремиерът отговори на въпроса за намерението на опозицията за вот на недоверие към правителството.

Красимир Каракачанов коментира и думите на говорителя на руското МВнР Мария Захарова за ролята на Русия в спасяването на българските евреи: "Госпожа Захарова не е особено добре запозната с българската история. Темата за спасяването на евреите е от 1943-а година, а не от септември 1944-а, когато неоснователно Съветският съюз обяви война на България. Това е втора грешка, която чувам. Отдавам ги на недобро познаване на българската история", каза Красимир Каракачанов.


От категорията

Елена Йончева: Реакцията на Камарата на строителите показва страх и паника от независима проверка

-1543672961.jpg

Ние не разбираме как е възможно срещу това наше искане да бъдат изкарани 1000 ...

12 дек. 2018 | 13:42

Бареков: Бях в епицентъра на атентата, но нито един баджак от медиите не ме потърси за коментар

Сн. Фейсбук-1544618864.jpg

"Търсили Новаков и Джамбазки от ГЕРБ, които стояха залостени като мишки в ...

12 дек. 2018 | 14:22

Парламентарната правна комисия прие на първо четене промени в антикорупционния закон

-1516801474.jpg

Предлага се при прекратено наказателно дело да няма законова пречка за отнемане ...

12 дек. 2018 | 16:56

Проф. Николай Михайлов: Европейският проект се разпада пред очите ни!

-1521876989.jpg

Според него сме свидетели на разрушаването на онази сигурност, която старата ...

12 дек. 2018 | 16:40

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.