Мога да нарека Заев свой приятел, заяви вицепремиерът

Каракачанов: ВМРО не е певческо дружество. Ние никога не сме позволявали някой да ни мачка

5833 | 22 ноем. 2020 | 09:19

Винаги, когато България поставя въпроса за общата история, за репресията на македонци с българско самосъзнание, някой да ни забива нож в гърба.


"Македонските правителства не са нормални правителства. Създаваха само напрежение , 28 скандали с Гърция, 28 години скандали с България.".

Така коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов по повод "Горещият картоф" Северна Македония.

 

"Ние ясно заявихме, че условията за нашата подкрепа е договора ни от 2017 година. Въпреки че изпълнението на този договор се бавеше, ние подкрепихме членството й в НАТО, но казахме, че няма да направим този компромис за членството й в ЕС. Това се знаеше.", допълва той.

 

"Мога да нарека Заев свой приятел. Той поне е от политиците, които не са се изказвали срещу България. Следя му публичните прояви.", твърди политикът от ВМРО.

"След Георги Димитров и преди него няма политик предател, който да предаде македонската общност. Едно голяма част от населението ни , особено в София е с македонски произход.", коментира той. "Близо 30 години, винаги когато България прави нещо добро, то не се чува. А винаги , когато България поставя въпроса за общата история, за репресията на македонци с българско самосъзнание, някой да ни забива нож в гърба. Тяхната дипломация отиваше да ни злепоставя.", бесен е Каракачанов.

 

Джамбазки каза какво ще се случи на протестърите, ако пак нападнат сградата на ВМРО Каракачанов коментира и скандала с Ангел Джамбазки и протестиращите: "Преди Ангел Джамбазки да се появи на прозореца има доста предистория, която журналистите пропускате. Вижда се ясно на клиповете в мрежата, че видимо пияни протестиращи идват на самата врата и започват да блъскат, счупват прозореца. Когато има хора, които чупят и вандалстват и няма кой да те защити се защитаваш сам. Това е логиката. Ангел Джамбазки не е хвърлял бомби. В момента, в който той започва да пръска, те се разпръскват, когато полицията идва, ги загражда и напрежението утихва. Това ясно се вижда.", обяснява Каракачанов. 

 

"Няма смисъл да представяме Ангел като злодей. Той е добро момче и защитава собствеността ни. ВМРО не е певческо дружество. Ние никога не сме позволявали някой да ни мачка. Вижте в интернет, пиян председател на политическа партия също е там. Няма да споменавам имена, но това може да ви говори достатъчно, както и защо това се случи точно в нощта, преди да изявим позиция по македонския въпрос. Случайност ли е? Разсъждавам си просто...", подчерта вицепремиерът.

 

"Тези, които чупиха и трошаха, питам някой от тях бил ли е доброволец, дарил ли е плазма? Джамбазки вече 21 дни е доброволец и помага на хората. Той защитава собствеността на организацията, на която е зам.-председател", заключи Каракачанов.

 

 Той посочи, че на видеокадрите, публикувани в социалните мрежи, се "вижда много ясно, че една тълпа от 50 - 60 - 70 души, някои от които видимо нетрезви, идват пред самата врата и я блъскат". Каракачанов обясни, че е подал сигнал на 112, веднага след като е получил информация от охраната за случващото се.

 

"Освен охранителите там е бил и Ангел Двамбазки. Удряло се е по вратата, след което е счупен и прозорецът. Когато някой иска да нахлуе в дома Ви и няма кой да ви защити се защитавате сами. Към момента са задържани няколко човека от полицията", обясни военният министър. По думите му, Ангел Джамбазки защитава собствеността на организацията, на която е заместник-председател.

 

"Историческа практика на ВМРО е, когато ни направят добро отвръщаме, когато ни обидят замълчаваме, но когато ни нападнат отговаряме. И кога се случва това събитие - вечерта, преди България да защити позицията си, спрямо Северна Македония", заяви Красимир Каракачанов.

 

"Има нюанси на становища относно мерките срещу разпространението на коронавируса сред различните членове на управляващата коалиция. По-голямата част смятат, че не трябва да се затягат, а други са на мнение, че от медицинска гледна точка е редно да бъдат по-сериозни. Военният министър посочи, че генерал Венцислва Мутафчийски е сред експертите, които смятат, че трябва да има по-строги мерки. Затова той е въвел такива, във военните болници и формированията в страната. И към момента хоспитализираните военнослужещи са 11 или 12, по думите на Каракачанов. Относно темата Северна Македония и Европейския съюз, той посочи Зоран Заев за "свой приятел", тъй като бил е един от малкото политици, които "не са ползвали груби и неприлични квалификации, спрямо България".

Припомняме - на 16-ти ноември имаше напрежение пред централата на ВМРО в София. Тогава протестиращи счупиха стъклото на входната врата на ВМРО. В същото време недоволните твърдят, че са били замеряни с димки и бомбички и са били заливани с вода.От категорията

Борисов: Искам да кажа на моите опоненти, че не хвърляме парите от джипката (Видео)

Боросов, Нанков и Ананиев са на проверка-1606572192.png

"Мудис" ни вдигна кредитния рейтинг, снощи "Стандарт енд ...

28 ноем. 2020 | 16:02

Лек спад, но високите ковид-нива остават! Нови 3 327 случая на заразени, 151 са починали

Лек спад, но високите ковид-нива остават! Нови 3 327 случая на заразени, 151 са починали-1606517853.jpg

Хоспитализирани са 6 647 души, 436 са в интензивно отделение.

28 ноем. 2020 | 00:55

По-малко заразени с коронавирус у нас - 1792, но при значително по-малко тестове, 69 са починали

По-малко заразени с коронавирус у нас - 1792, но при значително по-малко тестове, 69 са починали-1606603348.jpg

Заболелите у нас вече достигнаха 141 747, активните случаи са 90 219. ...

29 ноем. 2020 | 00:41

Андрей Ковачев: С лъжите си Мицкоски руши бъдещето на македонците

-1558342493.jpg

Твърдението му, че България иска да разпарчетоса Македония, с което плаши ...

29 ноем. 2020 | 00:12