Министърът участва в официалното откриване на Тренировъчния център на многонационалната програма

Каракачанов: България и Хърватия ще си сътрудничат за повишаване на способностите на въздушните сили

588 | 11 дек. 2019 | 13:34

По-рано днес се състоя тристранна среща между министрите на отбраната на България, Хърватия и Унгария. Министър Каракачанов и хърватският му колега Дамир Кръстичевич обсъдиха сътрудничеството между Военновъздушните сили на двете страни


Министърът на отбраната Красимир Каракачанов участва днес в официалното откриване на Тренировъчния център на многонационалната програма за подготовка на авиационни формирования за специални операции.

Церемонията се състоя в авиобаза Земуник край град Задар, Хърватия. България заедно с Хърватия, Унгария и Словения е сред страните-учредители на програмата.

„Убеден съм, че тази съвместна инициатива ще бъде успешна. Тя ще улесни нашите общи усилия в областта на оперативната съвместимост, стандартизацията и ефективността в подкрепа на развитието на способностите за подготовка на Силите за специални операции. Програмата ще даде възможност за тяхното използване в мирно време в максимално близки до реалността условия“, каза министър Каракачанов.

Той подчерта, че участието на представителите на България, Хърватия, Унгария и Словения е още един израз на политическата воля на страните за засилване възпиращия и отбранителен потенциал на Алианса и повишаване на националните способности за отбрана.

„Заедно ние се стремим към ефективно взаимодействие за търсене на адекватни решения в областта на обучението и подготовката и оптимизиране на възможностите за обмяна на опит, знания и ресурси“, каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

По-рано днес се състоя тристранна среща между министрите на отбраната на България, Хърватия и Унгария. Министър Каракачанов и хърватският му колега Дамир Кръстичевич обсъдиха сътрудничеството между Военновъздушните сили на двете страни.

В хода на разговорите министър Кръстичевич поздрави министър Каракачанов за придобиването на новите бойни самолети Ф 16. Хърватската страна прояви интерес към българския опит при реализацията на модернизационните проекти.

В края на срещата министър Красимир Каракачанов връчи плакет на Министерството на отбраната на генерал о.р. Анте Готовина, герой от хърватската отечествена война.


От категорията

Край! ВКС реши окончателно - няма да има партия на Слави с име "Няма такава държава"

Слави-1579614942.jpg

Отказът е мотивиран с нарушаване на забраната по чл. 5, ал. 1, пр. 1 от Закона ...

21 ян. 2020 | 15:33

Бойко Борисов сподели впечатления и усмивки с Иванка Тръмп

Бойко Борисов сподели впечатления и усмивки с Иванка Тръмп-1579611907.jpg

Споделихме впечатления си от форума и от обръщението на президента на САЩ, ...

21 ян. 2020 | 14:43

Президентът на Израел обеща на Радев експертна помощ по управление на водите заради кризата у нас

Среща на президентите Румен Радев и Реувен Ривлин-1579624130.jpg

Държавният глава е в Ерусалим за отбелязването на 75-ата годишнина от ...

21 ян. 2020 | 18:28

Борисов с подарък от заместник-държавния секретар на САЩ

Снимка: Фейсбук-1579622046.jpg

Кийт Крач подари на премиера специална монета от Държавния департамент

21 ян. 2020 | 17:53

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Belizan


11 дек. 2019 | 15:59Явно историята преди Първата световна война се повтаря! Не зная от кого е нареждането , но тук се заражда съюз ( под егидата на НАТО) срещу Сърбия (съюзник наРусия) .И пак забравяме че зад гърбът ни са Турция и Гърция. Какво ли ни мислят? Ще си мръдне ли някой пръста за нас? "Големият толум " нали е историк,защо забрави ,че Балканите са огнище с тлееща жарава покрита с малко пепел която бързо се издухва?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.