Вицепремиерът е категоричен, че бизнесменът не е търсил помощ от него

Каракачанов отговори на Бобоков: Не се отказвам от приятелите си, не знам защо е разочарован

6587 | 2 юли 2020 | 14:43

Ако някой си мисли, че аз имам власт върху прокуратурата и ще си позволя да влияя на прокуратурата, може да се разочарова. Нито имам властта, нито съм си позволявал върху съд, прокуратура, пък ако щете и полиция, да им оказвам каквото и да било влияние


"Аз не се отказвам от приятелите си, когато те изпаднат в нужда. Както виждате, когато ме питахте още в първите дни аз казах много ясно - с този човек сме приятели, имаме съвсем нормални лични човешки взаимоотношения и дотук”. Това заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов по повод на отношенията му с Пламен Бобоков при посещението си в Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.

 

В „Тази сутрин“ по БТВ Бобоков заяви, че е разочарован от отношението на Каракачанов, който е кръстник на неговите деца.

Бизнесменът в момента е разследван заедно с брат си за нелегален внос на боклук от Италия.

 

Аз не знам за какво да е разочарован. Ако някой си мисли, че аз имам власт върху прокуратурата и ще си позволя да влияя на прокуратурата, може да се разочарова. Нито имам властта, нито съм си позволявал върху съд, прокуратура, пък ако щете и полиция, като вицепремиер отговарящ за полицията и за част от службите, да им оказвам каквото и да било влияние или давление при изпълнение на техните задължения”, заяви Каракачанов

 

Иначе отношенията „бяха ни нормални. Всъщност, сутринта чух и аз това, което сте чули и вие. Може би е очаквал и аз не знам, какво. Но как си представяте, че аз ще отида и ще се опитам да оказвам влияние на прокурори. Това не е нормално“, каза Каракачанов.

 

„Аз съм му се обаждал поне три пъти, след като беше освободен, защото в края на краищата ние сме приятели. Аз не се отказвам от приятелите си, когато те изпаднат в нужда. Както виждате, когато ме питахте още в първите дни, аз казах много ясно: „С този човек сме приятели, имаме съвсем нормални, лични, човешки взаимоотношения и дотук”, каза Каракачанов.


От категорията

Радев: Министър-председателят така и не посмя да излезе от създадения от него илюзорен свят (Видео)

Кадър Нова телевизия-1596697949.png

Наследството на катастрофиралата автокрация е изключително тежко и може да се ...

6 авг. 2020 | 10:10

Решено! Валери Симеонов: Правителството остава до края на мандата, премиерът също!

-1594876746.jpg

"Изборите ще са тогава, когато е по Конституция. Нека всички политически ...

6 авг. 2020 | 13:18

Протестиращите в Пловдив блокираха с палатки ключово кръстовище (СНИМКИ, ВИДЕО)

Снимки: бТВ-1596738962.jpg

Срещу тази форма на гражданско неподчинение в началото на протеста се обявиха ...

6 авг. 2020 | 21:35

29-и ден на протест в София: Призив за обединение на протестиращите в политическа формация

Снимки: БНТ-1596737921.jpg

На площад "Независимост" организаторите разпънаха транспарант с ...

6 авг. 2020 | 21:18