Каракачанов и Валери Симеонов

С Бога напред и острия меч, коментира Каракачанов решението на партията си.

Каракачанов и Симеонов се "развеждат" по взаимно съгласие, ВМРО се явява самостоятелно на вота

30802 | 4 февр. 2021 | 20:39

Макар че ръководстото осъзнава, че самостоятелното явяване крие риск с оглед на данните от социологическите агенции младите във ВМРО са настояли за еманципация от НФСБ. По същата причина е отхвърлена и офертата на ГЕРБ за явяване в широка коалиция ГЕРБ-ОП


Лидерите на ВМРО и на НФСБ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са разговаряли тази вечер и са решили окончателно двете партии да се явят самостоятелно на предстоящите парламентарни избори, научи Епицентър.бг.

Раздялята е била цивилизована, без претенции един към друг - нещо повече взаимно са си изказали благодарности за общия път досега. Никой не го е приел лично, а като единствено правилното решение в този момент.

 

Както вече писахме, на съвещанието в събота 90% от структурите на ВМРО са изразили категорична позиция за излизане от патриотичната коалиция. След четиричасови дискусии Националния съвет на ВМРО е дал мандат на ИК да вземе окончателното решение. 

Тази вечер по време на заседание на Изпълнителната комисия заедно с депутатите решението е било 18:3 в полза на самостоятелното явяване на вота.

Макар че ръководстото осъзнава, че самостоятелното явяване крие риск с оглед на данните от социологическите агенции, младите във ВМРО са настояли за еманципация от НФСБ. По същата причина е отхвърлена и офертата на ГЕРБ за явяване в широка коалиция ГЕРБ-ОП-СДС.

 

С Бога напред и острия меч, коментира пред Епицентър.бг  Красимир Каракачанов решението на партията си, убеден, че "трябва да дава пример".

"Знам, че е рисково, но ше запазим идентичността си.  Ние се бием и ще се бием за каузи, независимо дали сме във властта или не. Това е честния път!" , каза още той.

"Мисля че ВМРО може да излезе пред обществото с гордо вдигната глава, защото малко са политическите формации, които, когато са били на власт, могат да излязат, да си покажат програмата отпреди изборите и да кажат, че почти всичко обещано са го направили", коментира по-рано Красимир Каракачанов. 

 

В листите на ВМРО ще влязат много хора от гражданската квота, ще се отвори ветрилото за обществено познати и одобрявани лица, които защитават принципите на ВМРО за традиционното семейство, силната държава,  патриотизма и защитата на национания суверенитет.

 


От категорията

Корнелия Нинова: Късно е, колеги, за китка! Борисов се бетонира в енергетиката за 5 години напред
(Видео)

-1618921704.png

Нинова вади нови примерии за кадрови назначения в сектора, направени в последно ...

20 апр. 2021 | 13:53

Даниел Митов след получения мандат: Ще търсим подкрепа от "Демократична България" и диалог с ИТН
(Видео)

-1464702015.jpg

Митов подчерта, че единствено няма да влиза в диалог с ДПС и БСП.

20 апр. 2021 | 14:14

Георги Марков изригна: Митов, не те ли е срам! Иде ми да се хвърля в Дунава!
(Видео)

Георги Марков изригна: Митов, не те ли е срам! Иде ми да се хвърля в Дунава! -1618937606.jpg

И каква е идейната близост на ГЕРБ с лицето Христо Иванов? Виден соросоид, ...

20 апр. 2021 | 19:52

Браншът в шок: Любен Дилов за министър на туризма е подигравка
(Видео)

-1618385342.jpg

Вече се кръстим и се шегуваме в бранша, защото се гаврят с нас, обяви Бранимир ...

20 апр. 2021 | 19:46