Карамелени круши

Карамелени круши

2623 | 23 ноем. 2017 | 12:48


Необходими продукти

  • 1 кг круши
  • 1 и 1/2 ч.ч. сметана
  • 3/4 ч.ч. прясно мляко
  • 200 г захар
  • 3 бр. яйца
  • 1 и 3/4 ч.ч. брашно
  • 100 г масло
  • сокът и кората на лимон
  • капки ром

Начин на приготвяне

Плодовете се почистват и нарязват. Заливат се със смес от алкохол и сок от лимон. Объркват се и се оставят настрана. Смесват се 1 и 1/2 ч.ч. брашно с лимонова кора. Към него се прибавя масло. Правят се на трохи. Счупват се яйце и се замесва меко тесто.

Сметаната и млякото се завират до кипване. Карамелизира се захарта и към нея се добавя на няколко пъти горещите мляко и сметана. нарязаните круши се изсипват и оставят да заврят. 2 бр. яйца с 2 с.л. брашно се разбиват и с тях се изливат крушите. Маха се от котлона. Пече се във фурна на 180С за 30 минути. Изважда се и върху запечените круши се настъргва охладено маслено тесто. Връща се във фурната за 15 минути, пече се до златисто.


От категорията

Есенен галет с ябълки

-1494419507.jpg

22 окт. 2018 | 17:23

Гювеч с есенни зеленчуци

Гювеч с есенни зеленчуци-1539942163.jpg

19 окт. 2018 | 12:42

Клиентите на Sofia Restaurant week оцениха високо обслужването в клуб „Пушкин”

Клуб „Пушкин”-1539773581.jpg

Клуб "Пушкин" се включи в есенното издание на Sofia Restaurant Week в ...

17 окт. 2018 | 16:20

Пълнена цигулка със свинско и гъби

Пълнена цигулка със свинско и гъби-1539697513.jpg

16 окт. 2018 | 16:44

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.