Караянчева връчи Национална награда за принос в детското книгоиздаване на писателката Елена Павлова

Официалната церемония беше в рамките на 21-вия Национален фестивал на детската книга в Сливен

Караянчева връчи Национална награда за принос в детското книгоиздаване на писателката Елена Павлова

1251 | 10 май 2019 | 15:16

Трябва да покажем на младите хора, на нашите наследници, колко е важно да държат книжката в ръце, да обичат писаното слово и че чрез книгите пред тях се разкрива необятен свят – свят на фантазия и пътувания, посочи председателят на НС

Караянчева връчи Национална награда за принос в детското книгоиздаване на писателката Елена Павлова-1557490646.jpgКараянчева връчи Национална награда за принос в детското книгоиздаване на писателката Елена Павлова-1557490657.jpgКараянчева връчи Национална награда за принос в детското книгоиздаване на писателката Елена Павлова-1557490652.jpgКараянчева връчи Национална награда за принос в детското книгоиздаване на писателката Елена Павлова-1557490635.jpg

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи Националната награда „Константин Константинов” за принос в детското книгоиздаване за 2019 г. на писателката Елена Павлова, която получи отличието в категория „Автор“. Официалната церемония беше в рамките на 21-вия Национален фестивал на детската книга в Сливен.

 

Огромно удоволствие е за мен, че за втори пореден път съм патрон на този празник на книгата, отбеляза Цвета Караянчева пред присъстващите в Драматичния театър „Стефан Киров” в Сливен.

 

Благодаря на организаторите, които се грижат този фестивал да го има, пожелавам им здраве, вдъхновение и да запазят огромната си любов към децата. Мисля, че да напишеш книга е много трудно, защото това е мисия, в която трябва да вложиш много сърце, много любов и да отправиш ясно за децата послание, отбеляза председателят на Народното събрание. Разбира се, тази мисия е много важна, защото трябва да покажем на младите хора, на нашите наследници, колко е важно да държат книжката в ръце, да обичат писаното слово и че чрез книгите пред тях се разкрива необятен свят – свят на фантазия и пътувания, посочи Цвета Караянчева. 

 

Ние, възрастните, имаме много важна задача – да научим децата и внуците си да обичат книжката, защото съревнованието с новите технологии е много сериозно, подчерта тя. Председателят на парламента изрази благодарност към всички автори, които са ангажирани с издаването на детски книги. Това е труд, който оценяват най-малките и най-важните за нас хора- това са нашите деца, те са най-големите ни ценители и най-големите ни критици, добави Цвета Караянчева.

 

По-рано председателят на парламента се включи в шествието от булевард "Цар Освободител" до сградата на Драматичния театър „Стефан Киров”. Тя разговаря с много от участниците в Националния фестивал на детската книга и от младите им почитатели.


От категорията

Дубравка Угрешич пристига у нас на 23-ти октомври по покана на Софийския университет

Дубравка Угрешич-1571388703.png

Обявена за най-добра книга на 2018 г. от „Пъблишърс Уийкли“, „Къркъс Ривюс“ и ...

18 окт. 2019 | 11:51

На 18 октомври Питър Мей, авторът на нашумялата поредица за остров Луис, се завръща с бляскав трилър

На 18 октомври Питър Мей, авторът на нашумялата поредица за остров Луис, се завръща с бляскав трилър-1571385067.jpg

Шотландецът постигна същински триумф - книгите му се продават в милионни тиражи ...

18 окт. 2019 | 10:49

Джон льо Каре: Брекзит е голяма идиотщина! Катастрофа, която си причиняваме сами!

Джон льо Каре-1571646566.jpg

В политиката играем с третия си отбор! Не разбирам как стигнахме до положението ...

21 окт. 2019 | 11:28

Десетки приятели, близки и творци се сбогуваха с големия Милчо Левиев

Снимки БГНЕС-1571400356.jpg

България тепърва ще осъзнава какво е загубила, защото Милчо Левиев е от не ...

18 окт. 2019 | 15:02

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


12 май 2019 | 23:30Мили Господи, прости ме и те моля от все сърце, накажи алчната пасмина от гербаджии,бивши и сегашни комунисти, партизански чеда и внуци, долни депесари политически търгаши, турчеещи се башибузуци и изнудвачи като мършата Делян Пеевски, които пият кръвта на българите! Горещо те моля, Господи,накажи сикаджийската мутра и мутанта комунист, простака Бойко Методиев Борисов и групировката му, избави, Господи, красивата България от гербаджийската чума, и обслужващите ги олигофрени,цигани, ебливи калинки, кариеристи, абевейци,земеделци_помияри,седесари_свиркаджии,депесари_башибозуци, ибрикчите от коалицията Обединени говнари_лъжепатриотите от ВМРО, Атака и НФСБ, лумпени, продажни прокурори, съдии и журналисти_лъжци! Слава Тебе, Господи, целия живот е пред нас, защото шайката на простака Тикваров си отива!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.